Petak, 24.11.2023 | 08:58
IZVOR: N1

Savjeti vještačke inteligencije za kupovinu tokom CRNOG PETKA

Kupovina tokom Crnog petka može biti naporna, ali uz određeno strateško planiranje, možete maksimalno iskoristiti ponude.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Evo pet savjeta koje nam je dala vještačka inteligencija, a koji će vam pomoći da se snađete u kupovini tokom Crnog petka.

Planirajte unaprijed

Istražite ponude unaprijed – unapred pogledajte oglase i promocije za Crni petak iz svojih omiljenih prodavnica. Mnogi prodavci rano objavljuju svoje ponude, što vam omogućava da planirate svoju listu za kupovinu.

Odredite prioritete – identifikujte stvari koje najviše želite i fokusirajte se na njih. Lako je biti preopterećen ogromnim brojem ponuda, tako da će vam jasan plan pomoći da ostanete na pravom putu.

Odredite budžet

Odredite ograničenje potrošnje – lako je potrošiti previše tokom rasprodaja Crnog petka, pa postavite budžet i držite ga se. Ovo će vam pomoći da izbjegnete impulsivne kupovine i obezbijedite da kasnije nećete zažaliti zbog kupovine.

Uporedite cijene

Nemojte pretpostavljati da je najbolja ponuda u jednoj određenoj prodavnici. Uporedite cijene kod različitih prodavaca da biste bili sigurni da ćete dobiti najbolji mogući popust.

Foto: Ilustracija, Pixabay

Onlajn u odnosu na prodavnicu

Razmislite o kupovini na internetu: mnoge ponude za Crni petak dostupne su i u prodavnici i na internetu. Kupovina na internetu može da vam uštedeti vrijeme i gnjavažu prepunih prodavnica, a možda ćete pronaći i ekskluzivne ponude samo na internetu.

Čuvajte se

Budite oprezni sa ličnim podacima – kupujte samo na sigurnim veb lokacijama i izbjegavajte unos ličnih podataka na nepouzdanim platformama. Držite se renomiranih prodavaca kako biste osigurali sigurnost vaših finansijskih informacija.

Imajte na umu da se prevare dešavaju – Nažalost, prevare se mogu povećati tokom sezone praznika. Budite skeptični prema neželjenim mejlovima i provjerite legitimnost veb lokacija prije kupovine.

Ne zaboravite da budete strpljivi i fleksibilni, jer Crni petak može biti užurbano i takmičarsko vrijeme za kupce.

Kako je nastao Crni petak?

Navika da se kupuje nakon Dana zahvalnosti u Americi potiče od velikih parada koje su počele da se organizuju 1952. godine u sklopu marketinških kampanja robnih kuća, poput Macy’s i Eaton’s, u Filadelfiji.

Budući da je Dan zahvalnosti najveći porodični praznik u Americi, kada se okuplja porodica iz svih krajeva zemlje, narednog dana u gradovima širom SAD nastaje potpuni kolaps u saobraćaju, zbog čega su upravo saobraćajci ovaj dan prozvali “crnim petkom”.

Dvadeset godina kasnije, kada je ovaj fenomen postao poznat, prodavci su počeli masovno da koriste termin Black Friday, kao dan kada u svojim sveskama obilježavaju najveći profit.

Crni petak od 2005. godine postaje najprometniji dan u pogledu trgovine i prodaje, a kako samo jedan dan nije više dovoljan, popusti najčešće traju i preko vikenda. Nastavak ovog praznika javlja se i u ponedjeljak, kao Cyber Monday – dan koji je rezervisan za popuste na online kupovine.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Joanikije: Neka niko ne tuguje danas zbog grjehova

Nedjelja, 05.05.2024 | 14:58

Vjernici pravoslavne vjeroispovjesti proslavljaju danas najveći hrišćanski praznik Vaskrs. Vaskršnja liturgija održana je u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, a svetu arhijerejsku liturgiju sa vaskršnjim jutrenjem služio je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom.

Vremenska prognoza za ponedjeljak: Šta nas očekuje na početku sedmice?

Nedjelja, 05.05.2024 | 14:56

Pretežno sunčano, najavljuju iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

Ovo je najjeftinije ljetovalište u Italiji: Dugačka pješčana plaža, barovi i restorani...

Nedjelja, 05.05.2024 | 14:47

Na sjeveroistočnoj obali Italije, sa pogledom na Jadransko more, nalazi se prelijepa venecijanska rivijera, koja je proglašena za "najjeftinije" odredište za paket aranžmane u Italiji 2024.  

Koliko vremena trebamo provoditi na telefonu svaki dan?

Nedjelja, 05.05.2024 | 14:39

U današnjem digitalnom dobu, mobilni telefoni su postali neizostavan dio naših života. Od društvenih mreža do e-pošte, telefoni su postali naša glavna veza s vanjskim svijetom. Međutim, pitanje koje se sve češće postavlja jeste - koliko vremena trebamo provoditi svakodnevno koristeći telefon.

Planiran prihod Luke Kotor od 6,8 miliona eura

Nedjelja, 05.05.2024 | 14:26

Luka Kotor je za ovu godinu planirala ukupan prihod od 6,8 miliona eura, što je u odnosu na prošlu godinu više 43 odsto, saopštila je predsjednica Odbora direktora te kompanije, Ljiljana Popović-Moškov.

Otkrivanje zvijezda: Istina, mitovi i značaj horoskopa

Nedjelja, 05.05.2024 | 14:20

Zvijezde su oduvijek fascinirale ljudski um. Od drevnih civilizacija do modernog doba, ljudi su proučavali nebeska tijela u potrazi za odgovorima na pitanja o svojoj sudbini, ljubavi, karijeri i sreći. Jedan od najpopularnijih alata za ovu potragu je horoskop - astrološki sistem koji tvrdi da položaj zvijezda i planeta u trenutku našeg rođenja može uticati na naš karakter i životni put.

VIDEO - Nastup za pamćenje: Madona oborila REKORD pred DVA MILIONA oduševljenih fanova

Nedjelja, 05.05.2024 | 14:02

"Madona je legenda i zaslužuje sve!"

Šavnik: Policija kontrolisala saobraćaj pa od tri osobe oduzela četiri lovačka karabina sa bojevom municijom

Nedjelja, 05.05.2024 | 13:44

Policija u Šavniku je juče prilikom kontrole saobraćaja kod tri osobe pronašla i oduzela četiri lovačka karabina sa bojevom municijom.

Da li znate? Evo koji poslovi su najplaćeniji u Srbiji

Nedjelja, 05.05.2024 | 13:34

Poslovi u oblasti informacionih tehnologija spadaju među najplaćenije u Srbiji, sa prosjekom iznad 200.000 dinara (oko 1700 eura) – proizilazi iz podataka zvanične statistike, ali i podataka specijalizovanih platformi za zapošljavanje.

Crnogorski prozvođači vode opstaju na tržištu, uprkos enormnom uvozu: Porasli i prihodi i dobit

Nedjelja, 05.05.2024 | 13:04

Tokom prošle godine šest najvećih kompanija za proizvodnju, preradu, flaširanje i distribuciju vode u Crnoj Gori u povećale su ukupne prihode – sa 10,6 miliona iz 2022, na skoro 12 i po miliona eura u 2023, ili za 18 odsto više, što se efekturiralo i na njihovu veću ukupnu dobit. Ovi rezultati mogu se činiti skromni, ali je činjenica da su se crnogorski proizvođačo održali na uvozno orjentisanom tržištu. Prema procjenama, flaširane vode iz uvoza pokrivaju preko šezdeset odsto ukupnih potreba Crne Gore. Tako je prošle godine uvezeno svih vrsta pića u vrijednosti od 115 miliona eura (povećanje od cijelih 25 miliona eura, u odnosu na vrijednost uvoza iz 2022).