Srijeda, 20.12.2023 | 09:03
IZVOR: MediaBiro

VIDEO: Pazar kod Sahat kule: Koncertom starogradske muzike oživio duh stare Podgorice

Turistička organizacija Glavnog grada je povodom 19. decembra – Dana oslobođenja Podgorice sugrađanima poklonila koncert izvorne, starogradske muzike. Koncert je održan u sklopu Podgoričkog prazničnog Pazara na Trgu vojvode Bećir-bega Osmanagića kao jednoj od novih lokacija održavanja ove manifestacije.




Foto: MediaBiro

Prostor ispred Sahat kule je tako dobio novi život uz sjajnu muziku i novogodišnje kućice sa kvalitetnom ponudom hrane i pića.

“Večeras su nastupili Esad Merulić, Milica Vojinović, Tanja Šeter, Hamza i Nezir Haverić, Zdravko Đuranović i Šukrija Žuti Serhatlić. Sudeći po komentarima naših sugrađana sigurni smo da su svi više nego zadovoljni. Sigurni smo da će ova lokacija na Trgu vojvode Bećir-bega Osmanagića i nova lokacija koja je aktivna od prije nekoliko dana, Trg Svetog Petra Cetinskog, osim Trga nezavisnosti gdje je centralni program u okviru Podgoričkog prazničnog Pazara, tokom narednih dana privući veliku pažnju kako naših sugrađana, tako i posjetilaca i turista i biti jedan sjajan način da se obilježe praznici u Podgorici,” saopštila je predstavnica TO Podgorica, Nina Pajović.

Mnogobrojni posjetioci su sinoć imali priliku da uživaju u čuvenim starogradskim i izvornim pjesmama kao što su Ašik mahala, Milica jedna u majke, Ivanova korita i mnoge druge.

“Drago mi je što Podgorica pred Novu godinu ovako izgleda, što se na ovakav način slavi i njen dan. Naročito je interesantno što se vraćamo starogradskoj muzici, što naši lokalni izvođači imaju priliku da pokažu svoje dugogodišnje istrajavanje u umjetnosti i uopšte u našim životima, te nam daruju ono što je lijepo i što prija svačijoj duši,” kazala je jedna od posjetiteljki.

Ovaj poseban događaj je okupio sve uzraste, te je starije generacije vratio u mladost, dok je one mlađe upoznao sa nekim starim duhom Podgorice.

“Želio bih da kažem da treba da bude što više ovakvih događaja i da je bilo prelijepo. Muzika je bila odlična, takođe i hrana, sve je bilo super,” poručio je jedan od najmlađih posjetilaca.

Da Podgoričanke i Podgoričani, ali i gosti neće dugo čekati na kvalitetne manifestacije ovog tipa potvrđuju iz TO Podgorica.

“Nastavljamo proslavu 19. decembra našom tradicionalnom manifestacijom koja se ove godine obilježava po 30 put, Podgorička noć, koja će biti organizovana u hotelu Hilton u petak 22. decembra sa početkom u 20:30 časova. Sigurni smo da će i tamo svi uživati budući da će program takođe biti prilagođen svima, te mogu najaviti da smo se i ove godine pobrinuli za sjajne izvođače,” najavila predstavnica TO Podgorica, Nina Pajović.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Ofenbach, Alok i Oliver Tree donose hitove teške milijardama strimova na glavnu binu EXIT festivala

Petak, 26.04.2024 | 12:11

Tesla Universe glavna bina EXIT festivala upravo je dobila moćno pojačanje!

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

Još jedna SPEKTAKULARNA PROSLAVA 21. maja - U Bar stiže Gibonni

Četvrtak, 11.04.2024 | 13:36

Proslava 21. maja u Baru.

VIDEO - Počelo Proljeće u Kotoru: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku r’n’r feštu

Subota, 06.04.2024 | 10:00

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor - “Proljeće u Kotoru”.

Jadranka Barjaktarović i Severina 21. MAJA na Cetinju - Manifestacija „Maj u hiljadu boja“, nastupiće i ove MUZIČKE ZVIJEZDE

Četvrtak, 04.04.2024 | 10:20

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu organizuju manifestaciju „Maj u hiljadu boja“ koja će biti održana od 17. do 22. maja.

DOMAĆE SLATKO OD JAGODA - Gotovo za POLA SATA, a prava RAPSODIJA za nepca

Nedjelja, 28.04.2024 | 12:31

Zasladiće vam dušu i tijelo, a priprema nije komplikovana.

DVOSTRUKO RUMENILO - Proljećni TREND koji će DAME OBOŽAVATI (VIDEO)

Nedjelja, 28.04.2024 | 12:13

Umjesto klasičnog konturisanja lica puderom i bronzerom, sada je tu novi trend - dvostruko rumenilo.

Anđušić: POVLAČANJE odluke o prinudnoj upravi u Šavniku, USLOV za dalje razgovore

Nedjelja, 28.04.2024 | 12:03

Dijalog predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku biće održan sjutra počeće sjutra.

Slavna pjevačica više ne roni suze zbog Pikea - Šakira SPREMNA za NOVU LJUBAV: "Ne mogu da..."

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:54

Bila sam svjedok ljubavi, ali ja nisam imala tu sreću.

Kako i IZBJEĆI česte GREŠKE u farbanju USKRŠNJIH JAJA i postići SAVRŠENE BOJE?

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:40

Svaka domaćica želi da njena uskršnja jaja izgledaju besprekorno obojena.

Marstjepović: Demokrate da UPOZNAJU javnost da imaju NOVOG opozicionog lidera u Baru

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:32

Iako veoma nevješto i manipulativno, kroz njima svojstvena duhovita saopštenja i objavama njihovog Barskog neđeljnika, pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa veoma važnih teme kakva je svakako Prostorni plan Crne Gore i dalji razvoj našeg grada, Demokrate Bar se moraju suočiti sa činjenicom da svojim postupcima i djelovanjem, otvoreno podržavaju uništenje grada kroz podršku izgradnje gasne elektrane, kroz podršku uništenja čak osam crmničkih sela i njihovih kulturno-istorijskih spomenika i podršku otvaranju novih kamenoloma, za koja danas tvrde da predstavljaju osnovu za razvoj i otvaranje novih radnih mjesta, tvrdi odbornica DPS-a u Skupštini opštine Bar Andrea Marstjepović.

Sve vrijeme POGREŠNO pijemo VINO? Pravilo 20/20 koji će goste ODUŠEVITI

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:17

Držati bijelo u hladnjaku, a crveno u ormaru, pravila su kojih se mnogi pridržavaju kada je vino u pitanju.

PREMINULA djevojčica kojoj je ispunjena želja da upozna Tejlor Svift - Njen otac objavio POTRESNU PORUKU (VIDEO)

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:06

Djevojčica koja je napravila jedan od najzapaženijih trenutaka sa australijske turneje popularne pjevačice Tejlor Svift, umrla je samo nekoliko nedjelja nakon što je upoznala slavnu zvijezdu.

Sastanak o pronalaženju RJEŠENJA za krizu u Šavniku u PONEDJELJAK u Skupštini

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:00

Sastanak predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku, zakazan je za sjutra u Skupštini Crne Gore.

Rajković: U Jelovoci ZAPLIJENJENI trupci, biće van dometa šumokradica

Nedjelja, 28.04.2024 | 10:45

Današnjom zaplijenom bespravno posječene građe u Jelovici u Beranama, uspješno je započela borba protiv bezakonja i anarhije koja je vladala na tom području, saopštili su iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.