Ponedjeljak, 01.01.2024 | 15:09
IZVOR: meridianbetsport.me

Matković - Ne idemo u Dubrovnik sa bijelom zastavicom, već imamo šansu za veliki uspjeh!

Najbolji crnogorski vaterpolisti od 4. januara nastupiće na Evropskom prvenstvu u Dubrovniku.




Foto: Instagram screenshot/vaterpolo_savez_crne_gore

Među njima se na spisku Vladimira Gojkovića sada već bez tradicionalno nalazi i Dušan Matković, koji je za Meridian Sport otkrio kakva su očekivanja “Ajkula”, ali i njegova, te kako teče njegova klupska karijera.

Matković, koji više nije dio “mladih” momaka koji predstavljaju Crnu Goru na velikim takmičenjima u vaterpolu, sa samo devet godina započeo je vaterpolo karijeru, dok je sa 14 prvi put debitovao sa Primorcem.

Član seniorske ekipe Crne Gore postao je sa 20 godina, nakon što je u mlađim selekcijama imao zapažene razultate, a sada se može pohvaliti i zavidnim brojem utakmica odigranih sa kapicom brojem 11 za “Ajkule“, a za naš portal podijelio je kakav je osjećaj kada u tim godinama, sa samokritičnošću koju ima u sebi, zaigra među idolima.

“Najveći pritisak sam imao od strane samog sebe. Kada prvi put krenete da igrate sa ljudima koje ste do juče gledali na televiziji, mislim da je donekle i normalno da hoćete da se pokažete u najboljem svijetlu. Mislim da mi je, dok nisam naučio da se nosim sa samokritičnošću, puno odmagalo. Često iz pretjerane samokritičnosti zna da proisteče manjak samopouzdanja i (ne)vjera u sebe, koje u sportu mnogo odmažu.”

Posljednji put je na velikom takmičenju učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki, na kom je Crna Gora zauzela sedmo mjesto, a za Meridian Sport je otkrio kakav je osjećaj nakon tog prvenstva vladao u ekipi.

“Mislim da smo na kraju svi bili razočarani. Ono što je bilo pozitivno na tom svjetskom prvenstvu je činjenica da se ponovo stvorila atmosfera između igrača. Vjerovali smo, posebno nakon onakve utakmice u osmini finala protiv Hrvatske, da možemo da idemo na nešto više. Bili smo blizu u četvrtfinalu protiv Grčke, ali na kraju nismo uspjeli. Mislim da se u Fukoki stvorilo nešto što će nam puno pomoći u obavezama koje predstoje.” rekao je Matković.

Svjetsko prvenstvo poslužilo je kao lekcija, a sada ih čeka teži dio puta. Za početak, za samo tri dana počinje Evropsko prvenstvo koje će se nakon niza komplikacija održati u Hrvatskoj.

Pripreme su tekle kako su i očekivali, nakon treninga i mečeva u Holandiji odigrali su i pripremne mečeve na Sardinija kupu, a posljednji i u Kotoru pred domaćom publikom, tako da sada sa nestrpljenjem očekuju početak takmičenja u Dubrovniku.

“Drago mi je da je cijela priča oko EP dobila svoj epilog. Datum odigravanja je gotovo isti kao što je to bilo i prvobitno planirano, tako da je najveći dio plana priprema ostao nepromijenjen. Pripreme smo odradili i zadovoljni smo kako su protekle. Nadam se da ćemo svi do početka ostati zdravi, to je jedino važno.” poručio je Dušan.

Minulog ljeta promijenio je sredinu, pa je sada član francuskog Nojsi la Seka, kluba koji mnogo obećava.

“Vjerujem da sam se dobro snašao u novom klubu. Na početku sezone imali smo velike planove, ali na žalost nismo uspjeli da ih ostvarimo. Tu prije svega mislim na igranje utakmica u evropskim takmičenjima. Sada nam preostaje da se u potpunosti fokusiramo na domaće prventsvo i da pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat.” poručio je Matković.

Matković sada čeka povratak na velika vrata evropskog vaterpola, a uoči praznika sa ekipom Meridian Sporta podijelio je koje su mu tri želje.

“Prava ljubav, sreća i mir. Doduše, jedna od njih mi se već ispunila.” rekao je misteriozni Dušan Matković.

Evropsko prvenstvo za veterpoliste na repretoaru je od 4. do 16. januara, a naše “Ajkule” igraju u grupi sa Hrvatskom, Španijom i Francuskom, dok će u Zagrebu igrati Srbija, Njemačka, Malta i Dubrovnik.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Podgorički Vodovod u ozbiljnoj FINANSIJSKOJ SITUACIJI: Građani za vodu duguju 3,1 MILION EURA

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:34

Novi menadžment je započeo analizu poslovnih potreba Društva i identifikaciju funkcija koje treba optimizovati, te će u narednom periodu, shodno potrebama optimalnog i efikasnog obavljanja radnih obaveza broj radnih mjesta racionalizovati, kazali su Gradskom portalu iz podgoričkog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, navodeći da u ovom Društvu imaju “ozbiljnu finansijsku situaciju”.

Podgorica: UHAPŠENA jedna osoba, ODUZETI pištolj i municija

Četvrtak, 02.05.2024 | 10:53

Podgorička policija uhapsila je I.M. (40) kod kojeg je pronađen pištolj "FEG", kalibra 8 mm, izbrušenog fabričkog broja, sa četiri komada municije.

Četvrtak u znaku NESTABILNOG VREMENA - Pročitajte prognozu za 02. MAJ

Srijeda, 01.05.2024 | 20:02

U četvrtak se očekuje promjenljivo oblačno i nestabilno vrijeme, povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Vučević poslaniku Jovanoviću: Vi ste PREDALI Crnu Goru, da danas imamo IZLAZ NA MORE lakše bi dobijali što nam treba

Četvrtak, 02.05.2024 | 09:56

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević obratio se poslaniku Milošu Jovanoviću, Novi DSS, koji je spočitao srpskoj vladi da je prodala Kosovo još prošle godine.

Picula: “Vidjećemo može li Vlada da se nosi s UNUTRAŠNJIM RAZLIKAMA”

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:41

Vrijeme će pokazati da li akuelna Vlada ima dovoljno političkog kapaciteta da se nosi s vlastitim unutrašnjim razlikama, a potom i reformama koje nije dovoljno samo izglasati u Parlamentu već ih je potrebno i primjenjivati, poručuje specijalni izvjestilac EP za Crnu Goru Tonino Picula.

Da li vam je samo prijatelj ili želi nešto više: Evo kako da provalite signale koje vam šalje

Četvrtak, 02.05.2024 | 18:54

Ako niste sigurni, moglo bi da vam pomogne ako malo razmislite o tome kako se on ponaša

Mjesec je ušao u Vodoliju: Spremite se za velike izazove i emocionalnu distancu

Četvrtak, 02.05.2024 | 18:31

Mjesec, planeta koja se najbrže kreće, nalazi se danas u Vodoliji i donosi specifične osobe. Ovaj položaj Mjeseca prijaće Vodolijama, Blizancima i Vagama.

Uprava za gazdovanje šumama pozvala nadležne da ispitaju navodnu sječu stogodišnjih stabala u NP Durmitor

Četvrtak, 02.05.2024 | 18:17

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima pozivala je nadležne organe da hitno reaguju i ispitaju medijske objave o kako su naveli, “navodnoj sječi više od 50 zdravih, stogodišnjih stabala u NP Durmitor”.

Mandić čestitao Vučeviću i novoj Vladi Srbije

Četvrtak, 02.05.2024 | 18:02

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Andrije Mandić uputio je čestitku Milošu Vučeviću i Vladi Srbije povodom njenog izglasavanja.

Izglasana nova Vlada Srbije, Vučević premijer

Četvrtak, 02.05.2024 | 17:38

Vladu Srbije, na čelu sa Milošem Vučevićem, čini 25 resornih ministara i pet bez portfelja, a na predlog Vučevića će imati četiri potpredsjednika.  

Sjutra je VELIKI PETAK: Dan je obilježen CRVENIM SLOVOM, a ove običaje bi svi vjernici trebalo da ispoštuju

Četvrtak, 02.05.2024 | 17:14

Pravoslavna crkva i njeni vjernici obilježavaju sjutra Veliki petak, dan kada je na Golgoti raspet Isus Hrist

Milović: Stvorićemo uslove da Budva postane opština sa najvećim nivoom plata

Četvrtak, 02.05.2024 | 16:55

Budva na poražavajućem 11-tom mjestu po nivou prosječne plate u Crnoj Gori čak ispod državnog prosjeka, ocijenio je na društvenoj mreži X poslanik DPS-a i nosilac liste “Budva može bolje”, Nikola Milović. 

Laušević: MMR-om nije vakcinisano 15.000 predškolaca

Četvrtak, 02.05.2024 | 16:47

Zabrinjavaju podaci da prvu dozu MMR vakcine, koja je ključna za zaštitu od morbila, nije primilo 11.000 djece iz osnovnih i srednjih škola, poručio je direktor Instituta za javno zdravlje Dragan Laušević za RTNK.

NUMEROLOZI OTKRIVAJU: LJudi koji su rođeni na sljedeće datume će postići velike stvari

Četvrtak, 02.05.2024 | 15:55

Da li ste među njima?

Prema podacima MONSTATA ove opštine su u vrhu sa najvećim platama

Četvrtak, 02.05.2024 | 15:11

U prva tri mjeseca ove godine plate iznad prosječne u nivou države primali su radnici u opštinama Tivat, Zeta, Pljevlja, Podgorica, Cetinje i Kotor, pokazuju podaci Monstata.