Ponedjeljak, 15.01.2024 | 11:05
IZVOR: Kolektiv.me

Pogledajte TREJLER - Komedija ''Živi i zdravi'' u bioskopima od februara

Živopisna crnogorska komedija ''Živi i zdravi'' stiže u bioskope u prvoj nedjelji februara, a tim povodom objavljen je prvi trejler filma.




Foto: Adriatic Western

Vjenčanje, tradicija, sukob novog i starog, ali i prelijepi ambijent Herceg Novog i primorja Crne Gore, okvir su ovoj dirljivoj i eksplozivnoj komediji u kojoj uloge tumače poznati glumci i glumice iz Crne Gore i regiona – Tihana Lazović, Goran Slavić, Momo Pićurić, Mirjana Joković, Goran Bogdan, Dragana Dabović, Snježana Sinovčić Šiškov, Dejan Đonović, Miloš Pejović, Sejdo Alijaj i drugi.

Komedija prati mladi par prije i tokom svadbe. Dinamičan i komplikovan odnos mlade, koja naprasno odustaje od udaje i mladoženje koji je na insistiranje oca primoran na ovaj čin, vjenčanje pretvaraju u farsu sa nizom neočekivanih obrta. Uzbudljiva situacija začinjena je pićem i dinamitom, baš kako tradicija i običaji nalažu.

Pretpremijera filma "Živi i zdravi" zakazana je za 30. januar u Herceg Novom, zvaničnu bioskopsku distribuciju u Crnoj Gori film počinje sa premijerom u Podgorici 31. januara, dok je beogradska premijera filma zakazana za 6. februar.  Film je prethodno svjetsku premijeru imao u Glavnom takmičarskom programu međunarodnog Filmskog festivala “Black Nights” u Talinu.

Režiju i scenario potpisuje Ivan Marinović koji je publici poznat po debitantskom ostvarenju ''Igla ispod praga'', filmu koji je 2016. godine bio crnogorski kandidat za nagradu Oskar i koji je obišao više od 50 međunarodnih filmskih festivala,

''Živi i zdravi'' je ko-produkcija šest država - partneri su Adriatic Western iz Crne Gore, Sense Production iz Srbije, Analog Vision iz Češke, Kinorama iz Hrvatske, Krug Film iz Sjeverne Makedonije i Spok Film iz Slovenije. 

Film su podržali Filmski Centar Crne Gore, koproducent je Radio Televizija Crne Gore, generalni sponzor je, Portonovi risort, a sufinansijeri su i Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi, Filmski centar Srbije, Češki filmski fond, Hrvatski audiovizuelni centar, Filmska agencija Severne Makedonije, Slovenski filmski centar, Eurimages, Kreativna Evropa MEDIA i See Cinema Network.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Novi filmovi na repertoaru bioskopa CINEPLEXX

Srijeda, 08.05.2024 | 12:59

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Cineplexx Specijal i novi bioskopski repertoar

Utorak, 30.04.2024 | 16:08

Redovna bioskopska akcija Cineplexx Specijal biće održana u ponedjeljak, 6. maja, umjesto uobičajenog termina – prve nedjelje u mjesecu, zbog prazničnog radnog vremena. Bioskop Cineplexx obradovaće svoju publiku u ponedeljak, kada će se u sklopu akcije CINEPLEXX SPECIJAL ulaznice za izabrane filmske naslove naći po sniženoj cijeni od 2,50€! Publika će imati priliku da uživa u ovim popularnim filmskim naslovima : Istjerivači duhova: Ledena prijetnja, Jorgovani, Prvo predskazanje, Godzila x Kong, kao i animirani film za najmlađu publiku, Nojeva barka. Ulaznice su već u prodaji na blagajnama bioskopa.

ANIME NIGHT u Cineplexxu i 4 nova filma

Srijeda, 24.04.2024 | 12:49

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Super subota i svi filmovi po cijeni ulaznice od 2,00€ u bioskopu Big Fashion!

Srijeda, 17.04.2024 | 15:04

Bioskop Cineplexx Big Fashion obradovaće svoju publiku u subotu, 20. aprila, kada će se u sklopu akcije SUPER SUBOTA ulaznice za sve filmske naslove na repertoaru naći po sniženoj cijeni od 2,00€! Publika će imati priliku da uživa u najnovijim filmskim naslovima po super povoljnoj cijeni. Ulaznice su već u prodaji na blagajnama bioskopa.

ČETIRI nova filma na repertoaru bioskopa Cineplexx

Srijeda, 10.04.2024 | 13:19

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Ambasada Francuske i kompanija Voli - Privredna saradnja i poštovanje tradicije

Četvrtak, 09.05.2024 | 14:32

U organizaciji Ambasade Francuske u Crnoj Gori i kompanije Voli, održana je prezentacija autentičnih francuskih proizvoda i predstavljanje umijeća življenja na francuski način. Ovaj događaj je dio projekta Goût de France, posvećenog izvrsnosti francuske kuhinje i njenih prehrambenih proizvoda.

PROČITAJTE program 18. Međunarodnog Sajma knjiga u Podgorici

Četvrtak, 09.05.2024 | 14:17

Pročitajte program 18. Međunarodnog Sajma knjiga u Podgorici, koji će se održati od 10. do 17. maja.

Predstava “Brod” na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta

Četvrtak, 09.05.2024 | 14:12

Predstava “Brod” po tekstu i u režiji Ane Đorđević, rađena u koprodukciji nacionalnog teatra sa Beoartom biće izvedena večeras u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Ambasadorka Slovenije posjetila EPCG

Četvrtak, 09.05.2024 | 13:58

Ambasadorka Slovenije u Crnoj Gori Bernarda Gradišnik posjetila je, danas, Elektroprivredu Crne Gore. Tokom razgovora sa predsjednikom Odbora direktora Milutinom Đukanovićem i izvršnim direktorom Ivanom Bulatovićem i njihovim saradnicima predstavljeni su strateški projekti EPCG, prvenstveno u oblasti obnovljivih izvora energije (OIE), kao dio investicionog ciklusa vrijednog oko 400 miliona eura.

Milatović: Simbolika i vrijednosti 9. maja predstavljaju izvor sa koga se dodatno oplemenjuje vizija evropske budućnosti Crne Gore

Četvrtak, 09.05.2024 | 13:42

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović položio je danas vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici povodom 9. maja Dana pobjede nad fašizmom.

Mandić pozvao VDT i SDT da se povede računa o zdravstvenom stanju Katnića

Četvrtak, 09.05.2024 | 13:11

Premijer Milojko Spajić odgovara danas u Skupštini Crne Gore na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu. Početak sjednice zakazan je za 12 časova.

Živković: Moramo zajedno čuvati tekovine 9. maja da bi bili dostojni junačke prošlosti i evropske budućnosti

Četvrtak, 09.05.2024 | 12:18

Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope predstavljaju vrijednosti na kojima je sazdana savremena Crna Gora. Svjesni smo da jedino njegujući ideju antifašizma i evropskog jedinstva možemo postići željeni napredak za sve svoje građane, saopštio je predsjednik DPS-a Danijel Živković.

Ovo je NAJBOGATIJI KLUB na svijetu - Vrijedi čak 6.200.000.000 DOLARA

Četvrtak, 09.05.2024 | 12:12

Mančester junajted je u nečemu prvi na svijetu, najvrijedniji je fudbalski klub i u ovom trenutku se vrijednost procjenjuje na čak 6.200.000.000 dolara.

UP: Uhapšena dva vozača u Nikšiću, upravljali vozilom pod dejstvom marihuane i kokaina

Četvrtak, 09.05.2024 | 11:40

Policija je juče u Nikšiću uhapsila dva vozača – B.Đ. (22) i A.V. (29) za koje je utvrđeno da su upravljali vozilom pod dejstvom marihuane i kokaina, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Položen vijenac na spomenik Partizanu borcu; Rakčević: Slavimo hrabrost i odlučnost borbe koja je počela u CG

Četvrtak, 09.05.2024 | 11:31

Povodom obilježavanja 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom, zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević i potpredsjednik Skupštine Glavnog grada Branko Vuković, položili su danas vijenac na Spomenik Partizanu borcu na brdu Gorica, saopšteno je iz Glavnog grada.