Petak, 19.01.2024 | 12:45
IZVOR: b92.net

Đoković: Blagosloven sam kako mi život ide, devedesete nisu bile jednostavne

Novak Đoković smatra da je protiv Tomasa Martina Ečeverija odigrao najbolji meč u Melburnu ove godine.




Foto: YouTube screenshot/Australian Open TV

On je Argentinca savladao sa 6:3, 6:3, 7:6 (2) posle dva i po sata igre i plasirao se u osminu finala Australijan opena.

"Najbolji meč od početka turnira. Moram da budem zadovoljan, igrao sam veoma dobro u dva seta, on je malo podigao nivo tenisa u trećem, bili smo tu izjednačeni, u taj-brejku sam dobro servirao i dobio meč", rekao je Đoković.

Objasnio je zanimljivu komunikaciju sa stručnim štabom.

"Nisam siguran da li je pozitivna zdrava tenzija, uz mene su 24 sata, prolazimo kroz različite stavri, sad možemo i da razgovaramo tokom meča, možemo da razmijenimo misli i dobro je sve dok pobjeđujemo".

Ovo mu je bio 100. meč u Melburnu i 92. pobjeda – a deset puta je dizao trofej.

"Pokušaću da budem najkraći moguć – blagosloven sam činjencom da mi život ide kako ide. Devedeset nisu bile jednostavne za moju porodicu. Morali su da se odreknu mnogo toga, ne bi mogao da budem ovdje da nije bilo njih. Tenis je izuzetno skup sport. Trudili su se jako da mi omoguće sve uslove da treniram. U juniorskim danima je bilo veoma teško zbog resursa. Trebalo je naći novac".

Đoković će u osmini finala igrati protiv pobjednika duela između Adrijana Manarina i Bena Šeltona koji igraju maraton u pet setova.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Stiže nam PROMJENA VREMENA - Evo kakvo nas vrijeme čeka tokom PRAZNIKA

Utorak, 30.04.2024 | 10:09

Meteorološkinja Tanja Mirković kazala je u Jutarnjem programu TVCG Dobro jutro Crno Goro da nas za praznike očekuje projenljivo i nestabilno vrijeeme. Sjutra u prvom dijelu dana suvo, pa ko planira prvomajsko roštiljanje, neka porani.

Stručnjak UPOZORIO -"Ova OBUĆA je UDOBNA, ali može izazvati tumor" (VIDEO)

Utorak, 30.04.2024 | 10:07

Podijatar Paul je objasnio zašto neće uskoro kupiti ovu obuću, koja može doneti više štete nego koristi.

UP - Rasvijetljene četiri teške krađe, UHAPŠENI osumnjičeni

Utorak, 30.04.2024 | 10:05

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica identifikovali su, podnijeli krivičnu prijavu i lišili slobode lice osumnjičeno za tri teške krađe, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Za ovaj TRIK nijesti znali - Postoji SKRIVENA opcija na ključevima automobila

Utorak, 30.04.2024 | 09:55

Ovaj savjet za odmagljivanje stakla bi mogao pomoći vozačima u vrijeme većih temperatura.

Naučnici NAPRAVILI dijamant za 150 MINUTA - Prirodi potrebne milijarde godina

Utorak, 30.04.2024 | 09:43

Naučnici su uspjeli da naprave dijamant za samo 150 minuta iako je dobro poznato da su za prirodne dijamante potrebne milijarde godina, ekstremni pritisci i temperature duboko pod zemljom.

Selin Dion o TEŠKOJ BORBI - Nisam POBIJEDILA bolest, nadam se čudu

Utorak, 30.04.2024 | 09:34

Seline Dion se bori sa sindromom ukočene osobe, zbog čega je otkazala svjetsku turneju na koju je trebala ići 2023. i 2024. godine.

Dan za plej-of: Budućnost SPREMNA za meč sa Partizanom

Utorak, 30.04.2024 | 09:26

Počinje polufinalna serija AdmiralBet ABA lige. Budućnost Voli večeras u "Beogradskoj areni" od 18.30 igra sa Partizanom. 

MUP: Za PROMJENU PREBIVALIŠTA u Budvi podnijeto 50 prijava, a evo koliko u Andrijevici

Utorak, 30.04.2024 | 09:08

Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da je u periodu od dana donošenja Odluke Predsjednika Crne Gore o raspisivanju izbora u opštini Budva (26. mart-26. april) podnijeto 50 prijava promjene prebivališta u toj opštini.

PROČITAJTE - Ovo je RADNO VRIJEME pijaca u Podgorici tokom praznika

Utorak, 30.04.2024 | 09:01

Podgoričke Tržnice i pijace objavile su koje će pijace u Podgorici biti dežurne tokom praznika.

Krapović: Crna Gora NE ZABORAVLJA i odaje POČAST stradalima

Utorak, 30.04.2024 | 08:59

Nakon 25 godina stradanja civila u NATO bombardovanju, u malom Plavskom mjestu Murino, iz godine u godinu, odjekuje gorak trag nepravde. Nedužne žrtve Murina, među kojima su i djeca, trajna su opomena stravičnosti ratnih zbivanja ali i obaveza čuvanja kulture sjećanja i izgradnje dugoročnog mira, kazao je Dragan Krapović, ministar odbrane Crne Gore.