Srijeda, 14.02.2024 | 21:57
IZVOR: n1.hrvatska.hr

Stručnjaci UPOZORAVAJU - Automobil koji je prešao ovoliko kilometara gotovo je NEMOGUĆE PRODATI

Prekoračenje određenog praga kilometraže može drastično smanjiti vaše šanse da dobro prodate svoje vozilo.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Vozači upozoravaju da će određena kilometraža vašeg automobila izgledati toliko loše u glavama kupaca da će automobil biti gotovo nemoguće prodati.

Prekoračenje određenog praga kilometraže može drastično smanjiti vaše šanse da dobro prodate svoje vozilo.

Kilometraža je faktor koji može ozbiljno uticati na prodaju vašeg automobila, a određena očitavanja kilometraže mogu ukazivati na to da biste mogli da završite dobar posao, piše express.co.uk.

Vjerovatnoća pronalaženja kupca za vaše vozilo zavisi prvenstveno od mehaničkih i psiholoških implikacija iza određenih kilometraža.

Prodaja prije nego što automobil dostigne 50.000 do 60.000 kilometara je generalno vaša najbolja opcija jer opšte garancije mnogih proizvođača automobila ističu oko tog standarda, a prema Progressive-u, tada često treba da se obavi prvi krug značajnog održavanja.

Još jedna metrika kilometraže koju treba uzeti u obzir je prodaja vozila prije nego što pređe između 90.000 i 110.000 kilometara.

Garancije za pogon automobila često ističu u okviru tog opsega kilometraže, a drugi ciklus velikog održavanja obično takođe slijedi nakon isteka garancije.

Međutim, vozila koja prelaze 160.000 kilometara često stvaraju psihološku barijeru za kupce, čak i ako model radi dobro.

Stručnjaci iz Progressive-a kažu da postoji uobičajena percepcija u glavama kupaca da vrijednost automobila opada nakon 160.000 kilometara.

Evidencija o održavanju može potencijalnom kupcu pokazati da vozilo koje dobro vozi sa više od 160.000 kilometara vrijedi njihovog novca, naglašavajući važnost organizovanja i čuvanja papirologije, prenosi N1 Zagreb.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Davor
15.02.2024 07:54

Mm Auto,Moze da vam vrati kilometrazu povoljno i brzo….svaka zadnja nedelje u mjesecu akcija -60% Za sve informacije zvati Pavla Hvala

1 0

Obratite pažnju: Evo koliko dugo VASKRŠNJA JAJA smiju da stoje na stolu i da se jedu

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:46

Za Veliki petak se svi maksimalno fokusiramo na ukrašavanje jaje, njihovo bojenje i uljepšavanje. Toliko se ponekad unesemo da se zabrojimo pa ofarbamo i veći broj jaja nego što smo planirali. I onda se zapitate: šta da radim sa tolikim jajima?

Milivoje Katnić počeo i ŠTRAJK ŽEĐU

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:01

Na zahtjev SDT-a angažovana su protekle sedmice dva vještaka psihijatrihske struke da procijene da li je Katnić u stanju da prati istragu i učestvuje u saslušavanju svkjedoka, što je on tražio od prvog dana.

"IZGUBIO sam PORODICU, ŽIVOT" - Sin Dragane Mirković i Tonija Bijelića PROGOVORIO o teškom periodu

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 17:32

Marko Bijelić, sin Dragane Mirković i Tonija Bijelića nakon razvoda roditelja na društvenim mrežama, ne prati oca, a trenutno svojoj majci, pomože oko karijere.

Apple sledeće godine predstavlja i iPhone SLIM, evo koji će model mijenjati

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 13:06

Apple sprema velike promjene za iPhone 17 liniju koja se očekuje sledeće godine, uključujući i "novi" model.

DPS: Vlada odabrala da umjesto kosponzora Rezolucije bude kosponzor Dodikovog i Vučićevog stava

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:59

Vlada Crne Gore nije našla za shodno da svoje građane informiše o stavu prema Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici, već pokušava da dozirano plasira informacije kako bi postigla nemoguće - da udovolji Vučiću i Dodiku, sa jedne strane, a sa druge poštuje evropski stav o Rezoluciji, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

PRVO POLUFINALNO veče Eurosonga počinje večeras: Nastupiće takmičari iz ovih 10 ZEMALJA

Utorak, 07.05.2024 | 11:47

Prvo polufinale Eurosonga, počinje večeras u 21 sat.

Ovaj FILM postao je NAJGLEDANIJI u 24 sata (VIDEO)

Utorak, 07.05.2024 | 11:45

Nova romantična komedija "The Idea of You" privukla je mnogo pažnje zbog teme o razlikama u godinama između partnera.

Ovo je NAJSLUŠANIJA evrovizijska pjesma ikada (VIDEO)

Utorak, 07.05.2024 | 11:32

Pobjednička pjesma Holanđanina Dankana Laurensa "Arcade" sa Evrosonga 2019. godine premašila je milijardu slušanja već 2021. i postala je najslušanija pjesma ikada na Spotifaju.

Nikola Rokvić preplavljen EMOCIJAMA, javno se obratio supruzi - "Zakleo sam se na VJEČNOST" (FOTO)

Utorak, 07.05.2024 | 11:22

Pjevač Nikola Rokvić prije 16 dana krenuo je peške iz Srbije ka Grčkoj do Egine, kako bi prikupio sredstva za pomoć dečijoj onkologiji.

Knežević: Saopštio sam Spajiću da bi GLASANJE za Rezoluciju bio katastrofalan potez, amandmani na nju ne postoje

Utorak, 07.05.2024 | 11:15

Smatram da Crna Gora treba da bude protiv rezolucije, jer da glasa za, onda je i Crna Gora zajedno sa Srbijom i Republikom Srpskom genocidna država. Saopštio sam premijeru Milojku Spajiću da bi to bio katastrofalan potez zvanične Crne Gore. Ukoliko se to desi nepovratno ćemo uništiti svoje odnose sa Srbijom i Republikom Srpskom, kazao je  predsjednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević.

Da li KOFEIN pomaže kod GLAVOBOLJE?

Utorak, 07.05.2024 | 11:06

Mnoge od nas pokreće kofein.

Pejović: ZABRINJAVAJUĆE da neke organizacije i pojedinci osporavaju namjere Vlade da se jasno precizira odgovornost

Utorak, 07.05.2024 | 10:59

Ako postoji saglasnost da za zločine genocida nijesu odgovorni narodi, već pojedinci, što je konstatovano u presudama međunarodnih sudova, onda je jako zabrinjavajuće da određene organizacije i pojedinci iz zemlje i regiona osporavaju namjere crnogorske Vlade da se jasno precizira odgovornost i afirmiše mirovni sporazum iz Dejtona, koji garantuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, uz očuvanje entiteta, saopštio je generalni sekretar Pokreta Evropa sad, Boris Pejović.

Rodik: "Nadal je majstor da nešto NE OBEĆA, i dalje KRIJE karte"

Utorak, 07.05.2024 | 10:51

Endi Rodik, nekada prvi teniser svijeta, poručio je da će Rafael Nadal imati odlične šanse da ipak zablista na Rolan Garosu.

"Optužnica protiv Duška Kneževića NE MOŽE OPSTATI"

Utorak, 07.05.2024 | 10:45

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je da optužnica protiv Duška Kneževića (DK) ne može opstati te da će se, kako je kazao, sudije o jadu zabaviti sa njegovim slučajem.

VIDEO: Poznata pjevačica na Met Galu došla u haljini OD PIJESKA, jedva se kretala

Utorak, 07.05.2024 | 10:16

Južnoafrička  pjevačica Tyla je u neobičnoj kreaciji privukla sve poglede na ovogodišnjoj Met Gali.