Srijeda, 21.02.2024 | 15:02
IZVOR: novosti.magazin.rs

TRI GREŠKE u stilizovanju kose nas čine starijim: Frizure koje ipak treba da izbjegavamo

Mnogo žena daje gomilu novca u nastojanju da izgledaju mlađe, bilo da je riječ o skupim kozmetičkim proizvodima ili tretmanima lica, pa čak i estetskim zahvatima. No, ponekad je sve što vam treba da biste izgledali mladoliko i bili najbolja verzija sebe - dobra frizura!




Foto: Ilustracija, Pixabay

Način šišanja, boja kose i/ili pramenova, te sama frizura koju imate i te kako mogu da vam pomognu da izgledate mlađe i svježije, ali istovremeno imaju moć da učine da izgledamo starije i do 10 godina.

Šminkerka i stilistkinja Dejna Tejt, inače vrlo popularna na TikToku zbog brojnih trikova i savjeta koje redovno dijeli, nedavno je otkrila tri velike greške u stilizovanju kose koje ženama dodaju godine. Ona je istakla da žene čak uporno prave te tri stvari misleći da će zbog toga izgledati mlađe, ali zapravo sve ima kontraefekat.

Prije svega, ova stilistkinja akcentuje da žene nikako ne bi trebalo da se opredijele za super kratke šiške. One jesu urbane, ali čak i ako njegujete alternativni stil, ne čine uslugu vašem licu i ne doprinose tome da izgledato mladoliko; zapravo najčešće imaju suprotan efekat.

Rob Rivs, još jedan stilista i frizer, se slaže sa Dejnom, ali pored super kratkih šiški navodi i klasične, guste šiške sa tupim ivicama kao loš izbor. "Možda djeluju kao primamljiv izbor jer će sakriti bore na čelu, ali teške šiške zatvaraju lice i čine da vam oči izgledaju manje. Mnogo bolji, laskaviji i svestraniji izbor su tanke, duže šiške poput zavjesa šiški", savjetuje Rivs za "Mirror".

Još jedna greška koja dodaje godine jeste prevelika količina laka za kosu. Puno žena koristi lak kako bi frizuru zadržala na mjestu, ali Dejna tvrdi da upotreba ovog proizvoda dovodi do toga da izgleda starije. Naime, kosa postaje dehidrirana, izgleda suvo i slijepljeno, a sve to zajedno ne ostavlja dobar utisak. 

Zato je važno da kada koristite lak za kosu, to radite umjereno, prskajući kosu sa udaljenosti od 15 centimetara i radeći to ravnomjerno, a ne fokusirajući se samo na jedno mjesto.

I na kraju, ova stilistkinja tvrdi da isuviše tamna boja kose ne čini nikakvu uslugu ženama. Čak i ako volite tamne nijanse i dobro vam stoje, isprobajte da stavite bar nekoliko pramenova kako biste osvijetlili lice - ova jednostavna promjena sigurno će učiniti da izgledate atraktivnije.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE!

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Borovinić Bojović: Nervoza u napadima pokazuje da je brzo prošla euforija zbog rušenja većine

Subota, 27.07.2024 | 09:29

Jučerašnji zajednički napad uvaženih odbornika Draga Vučinića, Milene Vuković i Anike Bajić, koji sadrži neutemeljene optužbe i neodmjerene kvalifikacije na moj račun, kao i pokazani višak nervoze, govori da im je prebrzo prošla euforija zbog rušenja parlamentarne većine i skraćenja mandata Skupštini, kazala je predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović.

UŽIVAJTE u početku VIKENDA uz ove TEMPERATURE

Petak, 26.07.2024 | 22:11

U subotu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopštemo  je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Milatović: PONOSNI smo što se naši sportisti bore među NAJBOLJIMA na cijelom svijetu

Petak, 26.07.2024 | 22:04

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović istakao je povodom Olimpijskih igara da je zahvalan i ponosan što se naši sportisti, među najboljima na cijelom svijetu, bore za nove medalje.

Đurović: "Reakcija Hrvatske ČUDNA, mi Jasenovac NE MOŽEMO ZABORAVITI"

Petak, 26.07.2024 | 22:02

Čudna je reakcija Hrvatske u odnosu na najveći zločin i genocid u Jasenovcu, prokomentarisao je novi šef poslaničkog kluba NSD Dejan Đurović odluku zvaničnog Zagreba da tri političara iz Crne Gore proglasi nepoželjnim osobama u toj državi.

Ćećanović: Snažan vjetar učinio da se požar BRZO PROŠIRI, za sada nije blizu stambenih objekata

Petak, 26.07.2024 | 21:53

Požar koji je izbio u brdima između opština Cetinje i Podgorica, nastavio je da se širi a današnja akcija Službe zaštite i spašavanja, bila je neuspješna.

Lejdi Gaga napravila MODNI ŠOU na otvaranju Olimpijskih igara (VIDEO)

Petak, 26.07.2024 | 21:47

Zvijezda večeri pojavila se u spektakularom izdanju u Parizu.

OBJAVLJENA prva mapa IZGUBLJENIG kontinenta (FOTO)

Petak, 26.07.2024 | 21:18

Godine 2017. otkriven je do tada nepoznati dio obala Novog Zelanda, što je izazvalo ogromnu pažnju širom svijeta.

NE PODNOSITE komarce? Ovo je JEDINA ZEMLJA na svijetu gdje ih nema

Petak, 26.07.2024 | 21:10

Na Islandu je jednostavno prehladno da bi komarci mogli opstati.

Da li treba da PRESKOČITE večeru u procesu mršavljenja? Evo šta kažu istraživanja

Petak, 26.07.2024 | 20:57

Postoji stara izreka o zdravoj ishrani: "Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao siromah." 

Određeno zadržavanje do 72 sata državljaninu Srbije OSUMNJIČENOM za falsifikovanje isprava

Petak, 26.07.2024 | 20:38

Osnovno državno tužilastvo (ODT) u Podgorici odredilo je zadržavanje do 72 sata državljaninu Republike Srbije J. U, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave.