Srijeda, 06.03.2024 | 12:19
IZVOR: rtcg.me

Leković - Demokrate povlače Predlog zakona o biračkom spisku

Poslanik Demokratske Crne Gore Momčilo Leković saopštio je danas da povlači Predlog zakona o biračkom spisku.




Foto: YouTube screenshot/Demokratska Crna Gora, arhiva

"Smatram da treba skratiti postupak razrješenja situacije u Šavniku kroz uvođenje prinudne uprave, nakon čega bi Odbor dogovorio tekst Predloga zakona o biračkom spisku", napisao je Leković u obrazloženju.

Skupština je o predloženim dopunama Zakona o biračkom spisku trebalo da raspravlja na sjednici u ponedjeljak.

Šefovi četiri opoziciona poslanička kluba zatražili su jutros sastanak sa ambasadorima članica Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije povodom najave da će na dnevnom redu predstojeće sjednice Skupštine biti izmjene Zakona o biračkom spisku.

Lokalni izbori u Šavniku počeli su, kao i u još 13 crnogorskih opština, 23. oktobra 2022. godine.

I dok su u ostalim opštinama završeni i konstituisana je vlast, u Šavniku proces, makar na papiru, i dalje traje.

Članovi biračkih odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" nijesu dozvoljavali, kako su tvrdili, "izbornim turistima" da glasaju, pa se tako na dva biračka mjesta, u kojima je upisan 541 birač, glasalo svakog vikenda sve do 18. decembra 2022. godine, kada je nakon devet izbornih krugova sve stalo.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Sastanak o pronalaženju RJEŠENJA za krizu u Šavniku u PONEDJELJAK u Skupštini

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:00

Sastanak predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku, zakazan je za sjutra u Skupštini Crne Gore.

Lista ,,Budva može bolje!” – prof. dr Nikola Milović za jedan dan skupila više od 500 potpisa

Subota, 27.04.2024 | 19:41

Za samo jedan dan od predstavljanja odborničke liste „Budva može bolje”, prof. dr Nikola Milović, listu je podržalo više od 500 građana, saopšteno je iz budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Spajić – Merc: Stabilnost Zapadnog Balkana vrlo važna za snažnu Evropu

Subota, 27.04.2024 | 17:15

Stabilnost Zapadnog Balkana je vrlo važna za snažnu Evropu, istakao je predsjednik Hrišćansko-demokratske unije Fridrih Merca tokom sastanka s premijerom Milojkom Spajićem u Berlinu. Dvojica zvaničnika razgovarala su i o evropskim integracijama i rezultatima crnogorske Vlade u posljednjih pet mjeseci.

Živković - Vlast svoju nesposobnost krije institucionalnim progonom neistomišljenika

Subota, 27.04.2024 | 14:20

Predsjednik DPS, Danijel Živković, sastao se juče sa odbornicima iz crnogorskih lokalnih parlamenata, kako bi zajednički razmotrili trenutnu situaciju na političkoj sceni Crne Gore koju ovih dana, kako se navodi u saopštenju, više nego ikad, karakterišu izrazito veliki politički pritisci, ucjene i progon političkih neistomišljenika.

URA pokrenula inicijativu za zajedničko djelovanje sa stručnjacima iz oblasti energetike i ekologije

Subota, 27.04.2024 | 13:50

Imajući u vidu da energetika može i mora biti ozbiljna razvojna grana Crne Gore URA je pokrenula inicijativu za formiranje udruženja svih stručnih ljudi iz ove oblasti. Ovom prilikom pozivamo da nam se pridruže svi dobronamjerni ljudi, bez obzira na njihovu političku pripadnost, koji smatraju da svojim znanjem, idejama i zajedničkim argumentovanim djelovanjem mogu doprinijeti uspješnom radu udruženja, a samim tim i razvoju crnogorske energetike, saopšteno je iz GP URA.

Sve vrijeme POGREŠNO pijemo VINO? Pravilo 20/20 koji će goste ODUŠEVITI

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:17

Držati bijelo u hladnjaku, a crveno u ormaru, pravila su kojih se mnogi pridržavaju kada je vino u pitanju.

PREMINULA djevojčica kojoj je ispunjena želja da upozna Tejlor Svift - Njen otac objavio POTRESNU PORUKU (VIDEO)

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:06

Djevojčica koja je napravila jedan od najzapaženijih trenutaka sa australijske turneje popularne pjevačice Tejlor Svift, umrla je samo nekoliko nedjelja nakon što je upoznala slavnu zvijezdu.

Sastanak o pronalaženju RJEŠENJA za krizu u Šavniku u PONEDJELJAK u Skupštini

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:00

Sastanak predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku, zakazan je za sjutra u Skupštini Crne Gore.

Rajković: U Jelovoci ZAPLIJENJENI trupci, biće van dometa šumokradica

Nedjelja, 28.04.2024 | 10:45

Današnjom zaplijenom bespravno posječene građe u Jelovici u Beranama, uspješno je započela borba protiv bezakonja i anarhije koja je vladala na tom području, saopštili su iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima. 

Zvijezdi Netfliksa u 26. godini DIJAGNOSTIKOVAN RAK

Nedjelja, 28.04.2024 | 10:34

Heri Džovsej  koji se proslavio učešćem u popularnom Netflixovom rijalitiju "Too Hot to Handle", na društvenim mrežama objavio je da mu je dijagnostifikovan  rak kože. 

Studija OTKRILA - Evo zašto su MUŠKARCI s BRADOM PRIVLAČNIJI

Nedjelja, 28.04.2024 | 10:25

Istraživači su zamolili 8520 žena, u dobi od 18 do 100 godina, da ocijene fotografije muškaraca.

Umjesto kafe probajte ovo: Poboljšava jutarnje RASPOLOŽENJE i SMANJUJE STRES

Nedjelja, 28.04.2024 | 10:07

Mnogi od vas vjerovatno se odlučuju za jutarnju kafu kao poticaj za početak dana, no umjesto šolju kafe, zašto ne probati čaj?

LEGENDARNI Mister Bin se našao pred neočekivanim OPTUŽBAMA britanskog parlamenta

Nedjelja, 28.04.2024 | 09:57

Rouan Atkinson je ranije ove godine spominjan u Domu lordova, gornjem domu britanskog dvodomnog parlamenta, zbog svog navodnog uticaja na prodaju električnih automobila u Velikoj Britaniji.

Supruga priredila nevjerovatno IZNENAĐENJE Nikoli Rokviću na putu ka Grčkoj (VIDEO)

Nedjelja, 28.04.2024 | 09:41

Proslavljeni pjevač Nikola Rokvić, krenuo je prije par dana pješke na put do Grčke, gdje će se pokloniti Svetom Nektariju Eginskom u istoimenom manastiru, a razlog njegove odluke je human.

KONCERT džez ansambla Lorana Kulondra 30. aprila u KIC-u

Nedjelja, 28.04.2024 | 09:31

Jedan od najboljih francuskih pijanista i kompozitora mlađe generacije Loran Kulondr, prirediće sa svojim džez ansamblom koncert u čast obilježavanja Međunarodnog dana džeza u Podgorici u utorak, 30. aprila, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 20 sati.