Ponedjeljak, 11.03.2024 | 18:01
IZVOR: pobjeda.me

Mandić: Možemo da NASTAVIMO sa svim onim sa čim smo POČELI

Opozicija ima pravo da traži provjeru, ali demokratija znači volju većine. Ta volja većine se nije promijenila i možemo da nastavimo sa svim onim sa čim smo počeli. Da vidimo politiku koja će na prvo mjesto staviti građanina - kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić novinarima u holu parlamenta, nakon što inicijativa za njegovu smjenu nije dobila neophodnu većinu.




Foto: skupstina.me/I.Šljivančanin, arhiva

Podsjećamo, inicijativu za njegovu smjenu podnijela je Demokratska partija socijalista. Tajnim glasanjem u Skupštini danas izjasnila su se 72 poslanika, a važećih glasačkih listića je bilo 71. Za smjenu je glasalo 27 poslanika, protiv je bilo 44.

Nakon 30. avgusta, kako je rekao Mandić, i u Crnoj Gori počinje na pravilan način da funkcioniše politički život.

"Uradili smo dobar posao kao parlament. Sa tim rezultatima smo se pojavili u Briselu i dobili velike pohvale i obećanje o nastavku integracija i tim putem treba i da nastavimo",  poručio je Mandić.

Jedno glasanje, kako dodaje, nije glasanje za sva vremena.

"Mi želimo najbolje odnose jedno sa drugima. Pružamo ruku da se ti ponori koji su postojali prevaziđu i to očekujemo i od Bošnjačke stranke iako vidimo da se oni sada ne ponašaju tako ", naveo je Mandić.

Čelnik parlamenta ne vidi da će se u BS "pojaviti ta snaga koja je spremna da sarađuje sa drugima".

"Da li će se u Bošnjačkoj stranci pojaviti ta snaga koja je spremna da sarađuje sa drugima, ja to sad ne vidim, a na njima je da odluče kako će dalje",  kazao je Mandić.

Pojedine političke odluke, kako je ocijenio, više doživljava kao incidente nego kao neku političku strategiju.

ČITAJTE I OVO!

NIŠTA OD SMEJENE - Mandić ostaje na čelu parlamentu

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

CEP predala listu za lokalne izbore u Budvi

Utorak, 30.04.2024 | 20:59

Crnogorska Evropska Partija danas je Opštinskoj Izbornoj Komisiji Budve predala listu za opštinske izbore koji će se održati 26. maja.

Krivokapić i Abazović prijavili imovinu: Nešto uštedjeli, nešto naslijedili, a nešto dobili na poklon

Utorak, 30.04.2024 | 19:07

Bivši premijer u tehničkom mandatu, lider i poslanik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ima 26.000 eura gotovine i vikendicu, pokazuju podaci o imovini koje je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

Eraković: Članovi Odbora za antikorupciju Skupštine Crne Gore od ASK traže dokumenta upućena Tužilačkom savjetu i podatke o prihodima i imovini načelnika SPO

Utorak, 30.04.2024 | 18:36

“Danas sam sa svojim kolegama i članovima Odbora za antikorupciju Skupštine Crne Gore Andrijom Nikolićem i Nikolom Janovićem, zatražio od Agencije za sprečavanje korupcije da nam u što kraćem roku dostavi obavještenje koje je Agencija, prema riječima direktorice Jelene Perović, uputila Tuzilačkom savjetu, a koje se odnosi na navodno nezakonito oduzimanje predmeta specijalnim tužiocima, odlukom glavnog specijalnog tužioca”, izjavio je dr Jevto Eraković predsjednik Odbora za antikorupciju.

Ovo je spisak kandidata za odbornika liste “Čist izbor – Petar Odžić – SDP, SD, LP i građani” za izbore u Budvi

Utorak, 30.04.2024 | 16:56

Opštinska izborna komisija u Budvi prihvatila listu “Čist izbor – Petar Odžić – SDP, SD, LP i građani”, a ovo je spisak kandidata za odbornike ove liste.

Koprivica: Nevino stradali civili u Murinu dio su naše kulture sjećanja i istorijskog pamćenja

Utorak, 30.04.2024 | 14:42

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica položio je u ime Vlade vijenac na spomenik nevinim žrtvama u Murinu, povodom 25. godišnjice njihovog stradanja. Potpredsjednik Koprivica je tim povodom prisustvovao i liturgiji u Crkvi Svete Petke u Murinu, pomenu i duhovnoj akademiji.

Da li ste znali? Zbog čega se BLUETOOTH zove baš tako?

Srijeda, 01.05.2024 | 08:11

Jedan od ključnih elemenata savremenog bežičnog povezivanja je Bluetooth tehnologija. Međutim, malo ljudi zna kako je ova tehnologija dobila svoje neobično ime.

Obradović: Najvažnija je pobjeda, ali brinu izgubljene lopte

Utorak, 30.04.2024 | 21:58

Trener Partizana Željko Obradović bio je zadovoljan zbog pobjede protiv Budućnosti i igra u odbrani, ali je vidio i probleme u nastupu svoje ekipe.

Partizan imenovao novog trenera

Utorak, 30.04.2024 | 21:41

Fudbaleri Partizana i zvanično su dobili novog trenera.

Žakelj: Nismo iskoristili šanse u trećoj četvrtini, ali želimo da vratimo seriju u Beograd

Utorak, 30.04.2024 | 21:26

Trener Budućnosti Voli Andrej Žakelj smatra da je njegov tim poražen u Beogradu od Partizana zbog slabog šuta spolja.

CEP predala listu za lokalne izbore u Budvi

Utorak, 30.04.2024 | 20:59

Crnogorska Evropska Partija danas je Opštinskoj Izbornoj Komisiji Budve predala listu za opštinske izbore koji će se održati 26. maja.

Brnović: Zgrožen sam gestom Pavličića, kaznili smo i Grbića

Utorak, 30.04.2024 | 20:23

Trener Budućnosti Ivan Brnović rekao je da je pored Đorđija Pavličića suspendovan i kapiten Petar Grbić.

Milović: Tužilaštvo da procijeni da li će Knežević postati svjedok saradnik

Utorak, 30.04.2024 | 20:04

Ministar pravde Andrej Milović kazao je u Dnevniku 2 na TVCG da tužilaštvo treba da procijeni da li će optuženi biznismen Duško Knežević postati svjedok saradnik. Naglasio je da se današnje izručenje Kneževića dogodilo jer UK posjeduje dovoljan stepen povjerenja u crnogorske institucije.

Saobraćajna nezgoda u Bulevaru Džordža Vašingtona: Dvije osobe povrijeđene

Utorak, 30.04.2024 | 19:46

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila večeras oko 18.40 časova na Bulevaru Džordža Vašingtona u Podgorici dvije osobe zadobile su povrede, saopšteno je CDM-u iz OKC-a.

Plej-of ABA lige: "Plavi" PORAŽENI od Partizana

Utorak, 30.04.2024 | 19:39

Košarkaši Partizana i Budućnosti Voli igrali su u Beogradu prvu utakmicu polufinala plej ofa ABA lige.

Podgoričanin preminuo od posljedica nesreće

Utorak, 30.04.2024 | 19:25

Podgoričanin M.Š. preminuo je od posljedica saobraćajne nesreće koja se dogodila 24. februara. Njega je tada udario automobil za čijim volanom je bio odbornik u Skupštini Glavnog grada Aleksandar Saša Zeković, prenosi Portal RTCG.