Nedjelja, 07.04.2024 | 10:33
IZVOR: vijesti.me

"Lavice" protiv Bugarske u "Morači" - Traže PODRŠKU pred ULM

Pred crnogorskim rukometašicama je meč sa Bugarskom, posljednji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koji je ujedno i generalna provjera pred početak kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.




Foto: arhiva, YouTube screenshot/IFH

Duel u “Morači” počinje u 18 sati i nema rezultatski značaj, jer su “lavice” već obezbijedile osmi plaman na najvećoj kontinentalnoj smotri i to kao pobjednice u grupi.

Izabranicama Bojane Popović duel sa Bugarkama značiće u uigravanju pred ono najvažnije - bitke za put u Pariz koje su od 11. do 14. aprila igra u njemačkom Ulmu. Ovaj duel je tako i dobra prilika da mlađe reprezentativke pokažu koliko mogu, dok će se odmarati najiskusnije - golmanka Marina Rajčić, sjajne Tatjana Brnović i Dijana Mugoša, koja je sa devet golova bila najbolja u pobjedi u prethodnom kvalifikacionom susretu sa Turskom u Rizeu (30:28).

"Bitan nam je meč sa Bugarkama, jer nismo imale previše treninga i važan je svaki momenat koji provedemo zajedno na terenu. Utakmica sa Bugarskom je najvažnija za nas mlađe, jer do sada nismo imale puno prilike da igramo, a neke će i prvi put zaigrati u “Morači” u dresu reprezentacije",  rekla je 20-godišnja Nađa Kadović, koja će zamijeniti Dijanu Mugošu na lijevom krilu.

Naše rukometašice u Njemačku putuju u srijedu, dan kasnije igraju sa autsajderom Paragvajem i očekuje se rutinska pobjeda. Prvog dana narednog vikenda je protivnik Njemačka, a u nedjelju se Crna Gora sastaje sa Slovenijom, koju vodi naš proslavljeni trener Dragan Adžić.

"Njemačka je domaćin i biće teško. Vidjele smo i kako je Njemicama bilo kod nas, kada nam je publika bila osmi igrač. Uz posvećenost kakvu imamo i atmosferu koju smo napravile za ovih nekoliko dana ne sumnjam u naš uspjeh", smatra Kadovićeva.

Najmlađa u ovom timu “lavica”, Nikolina Marković, u finišu Lige šampiona je dobila šansu kao srednji bek Budućnosti Bemaxa, i ne krije da jedva čeka utakmicu protiv Bugarske.

"Igrati za reprezentaciju je poseban osjećaj, neopisiv i nadam se da ćemo mi mlađe maksimalno iskoristiti šansu koju dobijemo. Evropsko prvenstvo se igralo ovdje i na tribinama je bio neopisiv osjećaj. Sada ću biti na terenu i presrećna sam i prezahvalna. Nadam se da će publika biti sa nama, kao i uvijek",  naglasila je Nikolina Marković, koja je debitovala za seniorsku reprezentaciju baš protiv Bugarske u oktobru prošle godine.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Uživo: "Lavovi" protiv Italije - Žele da opravdaju ULOGU FAVORITA

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:45

Najbolji crnogorski rukometaši od 20 sati igraju u Konversanu sa Italijom, prvi meč baraža za Svjetsko prvenstvo.

SD, SDP i LP: Na antifašističkim vrijednostima gradili smo SAVREMENU Crnu Goru, koju treba VRATITI evropskom putu

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:36

Rukovodstvo i odbori Glavnog grada Socijaldemokrata Crne Gore (SD), Socijaldemokratske partije (SDP) i Liberalne partije (LP) sa prijateljima i simpatizerima danas su položili vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici, povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope – 9. maja.

Poznat PROTIVNIK Đokovića na startu turnira u Rimu

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:30

Prvi teniser svijeta Novak Đoković je saznao ime prvog protivnika na masters turniru u Rimu.

Stijović i Delić podnijeli OSTAVKE, nisu više savjetnici predsjednika države

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:23

Savjetnik predsjednika Crne Gore za regionalni razvoj Aleksandar Stijović podnio je ostavku na tu poziciju. Tu informaciju potvrdio je Stijović za Portal RTCG.

Vujović sa Ribiero: MKM ističe svoju čvrstu POSVEĆENOST očuvanju bezbjednosti novinara i slobode izražavanja

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:07

Udanašnjem svijetu gdje sloboda medija trpi velike izazove, Ministarstvo kulture i medija (MKM) ističe svoju čvrstu posvećenost očuvanju bezbjednosti novinara i slobode izražavanja, što zahtijeva neprestani trud i angažman - zaključeno je na sastanku ministarke kulture i medija Tamare Vujović i izaslanice OEBS-a za slobodu medija, Tereze Ribiero.

"Ti NIKADA NEĆEŠ biti POZNATA": Saša Popović izbacio Anu Nikolić iz studija

Četvrtak, 09.05.2024 | 18:54

Na početku svoje karijere Ana Nikolić bila je izbačena iz studija. 

Ovo su NERADNI DANI za Dan nezavisnosti

Četvrtak, 09.05.2024 | 18:38

Za Dan nezavisnosti u Crnoj Gori će biti neradni dani utorak 21. maj i srijeda 22. maj, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja MRSS.

Nastavak DIGITALIZACIJE usluga; E- prijave i za predstojeći konkurs “Podgorica na dva točka”

Četvrtak, 09.05.2024 | 18:03

U namjeri da se brojne usluge unaprijede, a zahtjevni procesi za građane – pojednostave, značajan broj aktivnosti usmjeren je na digitalizaciju gradske administracije.

Počele pripreme za NOVI FILM "Gospodar prstenova“

Četvrtak, 09.05.2024 | 17:50

Peter Jakson i studio varner Bros rade na novom filmu serije Gospodar prstenova koji će premijerno biti prikazan 2026. godine, potvrdio je Variety.

Injac: OBEZBIJEDILI smo pametne čitače za elektronske lične karte

Četvrtak, 09.05.2024 | 17:38

U saradnji sa Ministarstvom javne uprave i UNDP-om obezbijedili smo pametne čitače za elektronske lične karte koje će besplatno dijeliti učesnicima javnog poziva "Podgorica na dva točka", a cijeli proces će zbog efikasnog prikupljanja podataka u značajnoj mjeri biti pojednostavljen, objavila je Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice.