Subota, 13.04.2024 | 15:05
IZVOR: mondo.rs

Imate omiljeni broj? Niste ga slučajno odabrali, evo šta govori o vama

Mala igra brojki i karakternih osobina, provjerite da li ima istine.
Foto: Ilustracija, Pixabay

JEDAN vole LIDERI

Broj jedan predstavlja početak, nešto novo i originalno. To je broj šampiona i simbol dostignuća. Osobe kojima je ovo omiljen broj obično su vođe u društvu, na poslu… Energični su, uvijek umaju svježe i originalne ideje koje se ne libe da nametnu drugima. Da, baš nametnu, jer su njihove mane arogancija i želja za dominiranjem. Da bi bili uspješni, treba da nauče da procijene kada je momenat da se istaknu kao lideri, a kada da budu timski igrači.

DVA vole SANJARI

Ovaj broj predstavlja snove i fina, tanana osjećanja. Osobe koje preferiraju ovaj broj su po pravilu nježne duše koje se lagodnije osjećaju u manjem društvu, okruženi samo probranim prijateljima. Oni su sanjari koji duboko proživljavaju svaku pročitanu knjigu, potresan film. Tolika preosjetljivost, ipak, može da im škodi. Sputava njihov razvoj, kako u društvu, tako i na poslu. Kritike teško podnose, pa bi trebalo da porade na samopouzdanju.

TRI vole KREATIVCI

Tri predstavlja kreativnost i rođenje. Ovaj broj je obično omiljen umjetnički nastrojenim osobama, kreativcima koji su sposobni da od nečeg starog stvore nešto novo i originalno. Imaju izraženu sklonost ka estetici, ali i vještinu da je stvore. Ipak, često umiju da budu ćudljive naravi, a to osobe u njihovoj okolini najviše osjete na svojoj koži. Potrebno je da povremeno izađu iz svog svijeta i povedu računa o tuđim osjećanjima.

ČETIRI vole STRPLJIVI

Ova brojka je simbol strpljenja i postojanosti. Upravo su to i osobine koje karakterišu osobe koje favorizuju ovaj broj. Oni stoje čvrsto na svojim nogama, vrijedni su i vjeruju da se naporan rad i trud uvijek isplate. Na njih se možete osloniti da će započeti posao uvijek privesti kraju. Ipak, taj jak karakter ima i negativne strane, a to su tvrdoglavost i krutost u poimanju gotovo svega. Malo više opuštenosti i uživanja u sitnim životnim radostima bi im koristilo.

PET vole BOEMI

Broj pet predstavlja raznovrsnost i promjene. Naklonjene su mu odvažne osobe koje ne vole rutinu i dosadu. Imaju sposobnost da se mijenjaju, prilagode svakoj novoj situaciji, jer svaka promjena je za njih pomak nabolje. Uvijek treba ići u korak s vremenom, to je njihov moto. Ipak, u želji da sve novo isprate i usvoje, često se odaju pretjeranom uživanju i “gube kompas”. Potrebno je da se nauče samokontroli da bi bili uspješni.

ŠEST vole POSESIVNI

Šest simbolizuje dom i porodicu. Za osobe kojima je ovo omiljen broj je porodica temelj života, oslonac i podrška u dobru i zlu. Dom je baza, utočište i svetinja. Sve podređuju potrebama svojih najbližih i sve daju za njih. Ali, ništa manje ne očekuju zauzvrat. U tolikoj posvećenosti mogu da pretjeraju, pa nerijetko iskazuju posesivnost i ljubomoru. Ako ne nauče da zauzdaju ova osjećanja, mogli bi da izgube voljenu osobu.

SEDAM vole MUDRICE

Mudrost i istina su karakteristike broja sedam. Osobe koje preferiraju ovaj broj su staložene, nikad ne donose odluke naprečac. Dobri su slušaoci i rado pomažu drugima, ako ničim, onda makar savjetom. Od njih nećete čuti laž, jer smatraju da je svaka istina bolja i od dobronamjerne laži. Ovakva istinoljubivost ih može odvesti u krajnost, pa su nerijetko surovi kritičari. Trebalo bi da nauče da je nekada mudrije ćutati.

OSAM vole USPJEŠNI

Osam je simbol moći i novca. Omiljen je osobama britkog uma koje se odlično snalaze u poslovnim vodama. U svakoj situaciji vide priliku za zaradu i tačno znaju kako da je preokrenu u svoju korist. Dobro procjenjuju ljude. Ako ne nauče da cijene svoj položaj i uživaju u plodovima svog uspjeha, može im se desiti da postanu pohlepni. S vremena na vrijeme bi ih trebalo podsjetiti da skromnost nije mana.

DEVET vole HUMANITARCI

Broj devet predstavlja zaliječenje i razumijevanje. Za osobe koje favorizuju ovaj broj kažemo da su “melem za dušu”. Obično imaju široko obrazovanje i rado ga prenose drugima, bilo da rade kao profesori ili se bave humanitarnim radom. Blage su naravi, puni razumijevanje za svačije brige, a u ljudima vide samo ono najbolje. Zbog takvog stava često ispadnu naivni i izigrani. Trebalo bi da naprave razliku između vjerovanja i slijepog vjerovanja ljudima.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Injac: Duško Jovanović simbol slobodne riječi, dugujemo mu pravdu

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 11:38

Povodom godišnjice ubistva Duška Jovanovića, gradonačelnica Podgorice prof. dr Olivera Injac položila je danas vijenac na mjesto na kojem je prije 20 godina ubijen glavni i odgovorni urednik dnevnih novina “Dan”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Bojović: Sumnjive diplome nisu samo iz inostranstva i sa privatnih fakulteta, pojavljuju se falsifikati i sa državnih

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 11:30

Ministarstvo od početka godine podnijelo 22 krivične prijave, najviše osoba se sumnjiči za falsifikovanje diplome srednje škole.  

CNP: Predstava „Proces“ na Sceni Studio

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 11:29

Predstava „Proces“, prema tekstu Franca Kafke, u adaptaciji i režiji Dušanke Belade, biće izvedena u utorak 28. maja na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta u 20h. Sve ulaznice su rasprodate.

Zbog lošeg ponašanja Japanci uvode ograničenja za turiste

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 11:24

Grad Fudžikavagučiko u Japanu planira da postavi barijeru koja će blokirati pogled na planinu Fudži, kako bi se zaustavili turisti koji žele da snimaju i fotografišu, naveli su lokalni mediji u Japanu.

Prekid meča prvog dana Rolan Garosa na 15 minuta

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 11:13

Prvi dan Rolan Garosa obilježio je skandal. Naime, domaći teniser Terens Atman lopticom je udario ženu iz publike.

Radulović: Češke kompanije dobrodošle da grade put Mateševo-Andrijevica

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 11:11

Češke kompanije su dobrodošle da se prijave na Javni poziv za izvođača radova za izradu glavnog projekta i izgradnju dionice autoputa Mateševo-Andrijevica, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Otarasite se USTAJALOG mirisa odjeće: Isprobajte trik koji vam u tome može pomoći

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 11:07

Često se događa da čista odjeća dobije ustajali miris, ali srećom, postoji jednostavan način da se to neutrališe

VIDEO: Zlato, srebro, dragulji,... Počinje istraživanje olupine čiji tovar vrijedi 20 MILIJARDI DOLARA

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 10:50

Kolumbijske vlasti započele su istraživanje potonule španske galije „San Hoze“ iz 18. vijeka, koja je na dno mora odnijela zlata, srebra i dragulja u vrijednosti od 20 milijardi dolara.

"Tokom rute sam bio isključivo sam": Nikola Rokvić o putu od preko 1000 kilometara - otkrio kada mu je bilo najteže

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 10:49

Nikola Rokvić je sumirao utiske.

Muškarac STRADAO u požaru u bjelopoljskom naselju

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 10:36

Požar.