Nedjelja, 14.04.2024 | 08:31
IZVOR: rtcg.me

"Lavice" danas protiv Slovenije - POBJEDOM traže vizu za OI

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće danas u Noj-Ulmu sa Slovenijom utakmicu posljednjeg kola kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Parizu. 




Foto: YouTube screenshot/EHF Home of Handball

"Lavice" samo pobjeda vodi na Igre, dok je selekciji koju sa klupe predvodi Dragan Adžić dovoljan i bod. 

Obje reprezentacije uoči odlučujućeg duela imaju po pobjedu i poraz.

Selektorka naših rukometašica Bojana Popović kazala je nakon poraza od Njemačke u drugom meču kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre da je presudilo to što ekipa nije postizala golove iz lakih pozicija.

"Vidjelo se da su i jedna i druga ekipa u grču išle u veoma važan meč za obje selekcije i nekako su odbrane bile na visini zadatka na početku duela. Njemačka zona je teška da se probije, pokušavali smo na više načina, i neke izgledne šanse koje smo stvorile nismo krunisale golom. To u ovakim utakmicama mnogo znači i mnogo košta", rekla je Popović.

Protiv Slovenije očekuje da će presuditi nijanse.

"Očekuje nas još jedna teška utakmica, znamo se odlično, biće velika borba 60 minuta, malo smo se potrošili protiv Njemačke, važno je da se oporavimo. Slovenija je imala taj lakši posao protiv Paragvaja, ali svakako moraju da odigraju to, tako da smo u istoj situaciji. Presudiće taj momenat koncentracije, fokusa u momentima prilikom šuta, a i golmani su važna karika, sve zavisi kako uđu u meč", zaključila je Popović.

Naš srednji bek Matea Pletikosić je kazala da će se naše djevojke spremiti za težak meč protiv Slovenki.

"Slovenija nas čeka spremna i mi njih isto, znamo koji je cilj. Ne bi trebala biti nikakvih prepraka, Mi smo pokazali na utakmici sa Njemačkom karakter, vratili smo se sa deset razlike na četiri. Primili smo neke lake golove, promašili zicere, i to nas je koštalo. Srećna sam što smo se vratile, nismo se predale", kazala je Pletikosić.

Njemačka je osigurala prvo mjesto i olimpijsku vizu za Pariz.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Pravda
14.04.2024 17:13

Johanson i Rasmusen su smjenjivani kad su poveli reprezentaciju na prvenstva. Da vidimo sta ce biti sa Popovickom kad nas nidje ne povede???

1 0

Sekulović: Izvještaj o ULASKU Belivuka i Miljkovića u Crnu Goru POTPISAO Zoran Lazović

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:42

Pod oznakom povjerljivo, govoreći ovako po sjećanju, izvještaj o ulasku Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potpisao je Zoran Lazović, kazao je bivši ministar unutrašnjih poslova u 42. Vladi Crne Gore Sergej Sekulović.

Obradović: Dolaze nam prijatelji iz Podgorice, imaju VELIKI KVALITET

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:35

Trener Partizana Željko Obradović pozvao je navijače na fer navijanje u meču protiv Budućnosti Voli na startu polufinalne serije plej ofa ABA lige.

DPS: Glavni grad KRIJE DOKUMENTACIJU od Upravne inspekcije u namjeri da problematizuje rad ranijih uprava

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:29

Povodom navoda koji se su pojavili u pojedinim medijima, a kojima se tvrdi da je za vrijeme prethodne vlasti došlo do nezakonitih zapošljavanja, čime sadašnja vlast svakodnevno manipulišw, čak i onima koji ne prate sa pažnjom ovu temu, jasna je namjera aktuelne vlasti i onih koji im pokušavaju pomoći u tome, da se skrene pažnja sa brojnih problema koji opterećuju rad trenutne uprave Glavnog grada, saopštenoje iz iz DPS-a Podgorica.

Ponovo će POSTATI RODITELJI - Petar Grašo i Hana Huljić čekaju DRUGO DIJETE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:15

Petar Grašo  i Hana Huljić čekaju drugo dijete.

Pet zvjezdica, ali ISPOD VODE: Noć u ovoj hotelskoj sobi košta čak 19.000 EURA

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:03

Najskuplja podvodna hotelska soba na svijetu nudi gostima zadivljujući pogled koji ne možete vidjeti nigde na svijetu.

Direktori lokalnih javnih emitera: Milatović IGNORISAO 500 medijskih radnika

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 18:54

Direktori lokalnih javnih emitera u Crnoj Gori saopštili su da je predsjednik države Jakov Milatović danas "ignorisao" 500 medijskih radnika u državi.

Mašković: Gradski prevoz u Podgorici NEĆE RADITI 5. maja zbog vjerskog praznika, a RADIĆE 1. maja

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 18:47

Odbornik Socijaldemokrata (SD) u Skupštini glavnog grada Miloš Mašković saopštio je da gradski linijski prevoz u Podgorici neće raditi 5. maja zbog vjerskog praznika, a da će za 1. maj, raditi.

Odžić: "Budvi ćemo DOSTOJANSTVO, a posvađanim građanima pružiti POMIRENJE"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 18:31

Koalicija "Čist izbor SDP-SD-LP" biće najprijatnije iznenađenje 26. maja, i vratiće Budvi dostojanstvo, a posvađanim građanima pružiti pomirenje, poručio je nosilac liste Petar Odžić.

Milo Strugar, učenik OŠ “Sutjeska”, POBJEDNIK TAKMIČENJA za NAJLJEPŠE PISMO

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 18:23

Pismo Mila Strugara, učenika OŠ "Sutjeska" iz Podgorice najbolje je među pismima koja su pristigla na ovogodišnje Takmičenje za najljepše pismo, procijenila je Komisija Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Ovo su NAJSREĆNIJI DANI u maju - Datumi koji donose pozitivne ASPEKTE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 18:15

Astrolozi su otkrili koji dani u maju mogu biti najuspešniji za nas i zašto!