Subota, 27.04.2024 | 08:38
IZVOR: Kolektiv.me

Garažna mjesta u Podgorici od 5.000 do 20.000 EURA: Potražnja sve veća, i to na OVIM LOKACIJAMA

Saobraćajne gužve, nedostatak parking mjesta,… samo su neki od pokazatelja velikog broja automobila na ulicama Podgorice.




Foto: arhiva, YouTube screenshot/MediaBiro; Pixabay (kolaž)

Tako su nerijetko možemo vidjeti nepropisno parkirana vozila na najprometnijim saobraćajnicama, na trotoarima, zelenim površinama.

Sve se više gradi stambenih jedinica, pa samim tim parking postaje sve “traženiji”.

U prilog tome ide i činjenica da u Glavnom gradu ima sve više onih koji izdaju garažna mjesta.

To nam potvrđuje i Haris Osmanagić, ispred agencije Domus nekretnine.

“Tražnja za garažnim mjestima je sve veća i veća, zbog toga što je Podgorica postala prenaseljena i ima mnogo vozila”, kaže on za portal Kolektiv.me.

Foto: Ilustracija, Pixabay

A koje su cijene?

Na oglasima najčešće možemo vidjeti ponude za zakup i prodaju parking mjesta u garažama nekih od najfrekvetnijih lokacija u Podgorici.

Riječ je o Siti kvartu, kao i o dijelu oko Atlas Capitala.

“Cijene garažnih mjesta za prodaju su od 5.000€ do 20.000€, u zavisnosti od lokacije. Kada je riječ o zakupu na mjesečnom nivou, cijene se kreću od 50 do 100 eura”, ističe Osmanagić za naš portal.

Prema riječima našeg sagovornika, nedostatak parking mjesta je definitivno povećao potražnju za zakupom garažnih mjesta.

Kako naglašava, mnogo je zgrada koje su izgrađene bez podzemnih garaža, a većina njih nema ni dovoljno mjesta za parking.

Sve je to dovelo do situacije da su vozači prinuđeni da se snalaze, kako bi svoj automobil imali gdje da parkiraju na kraju radnog dana.

“Nažalost, mnogo ie napravljenih zgrada bez podzemnih garaža, samim tim investitori su zbog dodatnih troškova napravili veliki problem, a čak većina zgrada nema ni dovoljno parking mjesta”, zaključio je Osmanagić za portal Kolektiv.me.

Da je parking mjesto “na cijeni” i u regionu, potvrđuje i ovaj slučaj – nedavno je u Beogradu prodato najskuplje parking mjesta, koje je koštalo čak 63.000 eura.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Viši sud odbio jemstvo za Miloša Medenicu

Srijeda, 08.05.2024 | 09:10

Viši sud u Podgorici odbio je prijedlog odbrane Miloša Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, vrijednosti 1.450.814 eura. Tu informaciju potvrdila je Portalu RTCG savjetnica za odnose sa javnošću Marija Raković.

Mještani beranskog naselja zabrinuti: Ako se izgradi aerodrom, da li će nam rušiti kuće?

Srijeda, 08.05.2024 | 08:46

Crno Gorom je odjeknula vijest da će sa piste beranskog aerodroma ponovo poletjeti avion. U žiži javnosti bila je i priča da je njemački investitor spreman da uloži milione da se baš u beranskom naselju gradi Airpark Berane. Sada se postavlja pitanje šta će biti sa mještanima koji su pored same aerodromske piste napravili kuće.

"Od saznanja da imate rak jedino je teže da nema terapije"

Srijeda, 08.05.2024 | 08:39

Ljekovi za kancer dojke i ginekološke malignitete, Paklitaksel i Docetaksel, nerijetko fale u Crnoj Gori, iako ih, nažalost, koristi velika grupa pacijentkinja. To je izuzetno neprijatna situacija i za oboljele i za ljekare.

U centru Bara gorjelo vozilo

Utorak, 07.05.2024 | 18:16

U požaru koji je danas popodne izbio na putničkom vozilu u Ulici Maršala Tita pričinjena je velika materijalna šteta. Srećom, nije bilo povrijeđenih.

Borovinić Bojović inicirala: Spomenik u čast bratske sloge pravoslavaca i muslimana

Utorak, 07.05.2024 | 17:55

Predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović inicirala je da se u znak bratske sloge i prijateljstva među pripadnicima pravoslavne i islamske vjerske zajednice u Podgorici podigne spomen-obilježje na mjestu gdje predstavnici porodice Đečević tradicionalno, svakog 8. maja, dočekuju Markovdansku litiju.

Sjajan trik: Crna odjeća vam nikad neće izblijedeti ako ovo primijenite

Srijeda, 08.05.2024 | 10:40

Sigurno su vam omiljene tamne farmerke poslije dva pranja postale "iznošene"? Evo kako da izgledaju kao kada ste ih kupili.

Brzi ručak: Pripremite BROKOLI ČORBICU za postpraznični detoks

Srijeda, 08.05.2024 | 10:23

Nakon što ste prethodnih dana uglavnom hranili obilno, u duhu praznika, vrijeme je da se vratite standardnoj rutini i da malo pripazite, i na kalorije i na masti. Ovaj recept je savršen za početak postprazničnog menija, koji će vas spasti bolova u stomaku, nadutosti i mučnine.

Poznat termin majstorice Partizana i Budućnosti

Srijeda, 08.05.2024 | 10:21

Partizan i Budućnost igrače treću utakmicu koja će odlučiti drugog finalistu ABA lige.

Sala DODEST - Na LiTeritoriji trećeg dana čitanje kratkih priča

Srijeda, 08.05.2024 | 10:17

Treće večeri LiTeritorije (četvrtak, 9. maj) u programu čitanja učestvovaće svi gosti ovogodišnjeg festivala. Kratke priče čitaće: Srđan Srdić, Alena Begić, Srđan Gavrilović, Tijana Rakočević, Nikola Nikolić, Marina Gudelj i Željko Janković. Program će se održavati u sali DODEST sa početkom u 20 sati.

Pet stvari koje ne biste trebali raditi nakon obroka, a evo i ZBOG ČEGA

Srijeda, 08.05.2024 | 10:13

Mnoge navike mogu nanijeti više štete, nego koristi.

Dvanaest upozoravajućih znakova da je vaše DIJETE DEPRESIVNO – ne ignorišite ih

Srijeda, 08.05.2024 | 09:40

Osim što vaše dijete može biti tužno i povučeno, ono može pokazati još niz simptoma koji ukazuju na depresiju

Sedam načina da ZAPOČNETE DAN SREĆNI UPRKOS KIŠI: Čarolija može da se desi dok se oblačite ili doručkujete

Srijeda, 08.05.2024 | 09:21

Prema stručnjacima ovih 7 stvari pomoći će vam da budete nasmijani i vedri uprkos kiši i lošem vremenu.

Viši sud odbio jemstvo za Miloša Medenicu

Srijeda, 08.05.2024 | 09:10

Viši sud u Podgorici odbio je prijedlog odbrane Miloša Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, vrijednosti 1.450.814 eura. Tu informaciju potvrdila je Portalu RTCG savjetnica za odnose sa javnošću Marija Raković.

FOTO - Poslije 15 godina fotografisan sa djecom koju je usvojio u braku sa Nikol Kidman: Sada je jasno u kakvim su odnosima

Srijeda, 08.05.2024 | 08:54

Glumac Tom Kruz svojevremeno je bio u braku sa koleginicom Nikol Kidman, a sa njom je usvojio dvoje djece - sina Konora i ćerku Izabelu.

VIDEO: Svečano otvoren Proljećni Pazar: Trg nezavisnosti je ponovo centar radosti i dobrog provoda

Srijeda, 08.05.2024 | 08:53

Proljećni Pazar zvanično je počeo sinoć na Trgu nezavisnosti, gdje će sve do 21. maja biti upriličen raznovrstan kulturno-umjetnički program sa bogatom gastronomskom ponudom.