Nedjelja, 12.05.2024 | 10:19
IZVOR: vijesti.me

Vuković: "Ostroška svetinja je ČUDESNI Božiji dar koji nas štiti i sabira, učeći nas da su čuda moguća..."

Ostroška svetinja je čudesni Božiji dar koji nas štiti i sabira, učeći nas da su čuda moguća, a ljubav nepobjediva, saopštio je predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić, Nemanja Vuković.




Foto: arhiva, Kolektiv.me (manastir Ostrog)

Iz SO Nikšić je saopšteno da je Vuković čestitao svim sugrađanima slavu — Dan zaštitnika Nikšića, te hramovnu slavu episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju i Arhijerejskom namjesništvu nikšićkom.

"Sa radošću slavimo Dan Svetog Vasilija Ostroškog, posvećen čudotvorcu i nebeskom zaštitniku grada, čija milost i blagoslov obasjavaju naše puteve. Ove godine po prvi put proslavljamo 12. maj kao slavu — Dan zaštitnika Opštine Nikšić, radosni što smo imali priliku da volju i želje građana Nikšića pretočimo u djelo i institucionalizujemo današnji veliki praznik. Neka nam današnji dan bude podsjetnik na njegovu neizmjernu ljubav prema Bogu i ljudima, te na njegovu snagu da nas štiti i vodi kroz životne izazove. Neka nas njegov blagoslov nadahne da slijedimo put vjere, ljubavi i nade. Raduj se, Vasilije Sveti, pohvalo roda našega", poručio je Vuković.

Glasovima odbornika vladajuće koalicije, 27. aprila prošle godine je prominjen Statut Opštine i time omogućeno da 12. maj, Dan Svetog Vasilija Ostroškog bude slava Nikšića.

Odbornica Liberalne partije (LP) u SO Nikšić Jelena Marković saopštila je 9. maja prošle godine da je Ustavnom sudu podnijela dvije Inicijative za ocjenu ustavnosti članova statuta tog lokalnog parlamenta i Skupštine opštine Žabljak, kojima se utvrđuje slava grada, vjerski praznici 12. maj – Dan Svetog Vasilija Ostroškog i krsna slava 19. avgust - Dan preobraženja Gospodnjeg.

Liberalna partija (LP) organizovala je dva protesta tražeći od Ustavnog suda da odluči o zahtjevu, da se razmotri inicijativa za ocjenu ustavnosti izmjena statuta Opšine Nikšić.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Pejović: Težimo pomirenju, nećemo povlačiti Rezoluciju o Jasenovcu iz procedure

Subota, 25.05.2024 | 18:05

Poslanički klub PES je podržao Rezoluciju o Jasenovcu i neće je povlačiti iz skupštinske procedure, poručio je poslanik te stranke Boris Pejović.

Policija dobila nalog za pretres dva neuseljena stana u ulazu u Master kvartu, čeka se prisustvo advokata

Subota, 25.05.2024 | 17:10

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), na čijem čelu je Predrag Šuković, dobili su, nakon 24 sata čekanja, nalog od suda da obave pretres dva neuseljena stana koji pripadaju kompaniji Bemaks, u Master kvartu, kako bi provjerili da li su zaista opremljeni skupocjenim italijanskim namještajem, kako je u kompanijskoj dokumentaciji navedeno, objavio je portal Pobjeda.

"Reakcija Kneževića očekivana, dogovoriti brzu rekonstrukciju Vlade"

Subota, 25.05.2024 | 16:49

Odluka Demokratske narodne partije (DNP) o suspenziji dalje podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjena njihovih zahtjeva za politikologa Vladmira Pavićevića je očekivana. Kao najbolji način da se izađe iz nastale situacije vidi dogovor i relativno brzu rekonstrukciju Vlade.

Nadal o budućnosti: Velika je šansa da mi je ovo posljednji Rolan Garos, ali…

Subota, 25.05.2024 | 16:28

Rafael Nadal ostao je neodređen kada je u pitanju njegova teniska budućnost.

PES Danilovgrad: Predložićemo veći broj odluka u cilju poboljšanja životnog standarda

Subota, 25.05.2024 | 16:21

Dopunjeni Inicijalni odbor PES-a, nakon konstruktivne rasprave, zadužio je Klub odbornika da svojim proaktivnim djelovanjem u saradnji sa koalicionim partnerima, predloži Skupštini opštine donošenje većeg broja odluka u cilju poboljšanja životnog standarda sugrađana kao i sprovođenje predizbornog programa.

U Luci Kotor dva kruzera sa 942 putnika

Subota, 25.05.2024 | 15:52

U Luci Kotor danas su dva kruzera sa 942 putnika, javlja Radio Kotor.

Peranović: Ne planira se povećanje opšte stope PDV-a

Subota, 25.05.2024 | 15:24

Slijedi nam izmjena određenih poreskih Zakona, ali je bitno da se ne planira povećanje opšte stope PDV-a, kazala je direktorica Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija Crne Gore Biljana Peranović na Simpozijumu računovođa i revizora u Ulcinju.

Lekić priveden zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Subota, 25.05.2024 | 15:08

Predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Milan Lekić priveden je sinoć u Pljevljima zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, prenosi CdM.    

"Rješava se dugogodišnji problem nedostupnosti stomatološke zdravstvene zaštite za djecu sa teškoćama u razvoju"

Subota, 25.05.2024 | 14:47

Posvećenost Ministarstva zdravlja i ustanova svih nivoa zdravstvenih autoriteta ogleda se u  intenzivnom radu na obezbjeđivanju jednake i dostupne zdravstvene zaštite, sa akcentom na rješavanje problema nedostatka stomatološke zaštite za djecu sa teškoćama i smetnjama u razvoju, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kamenjaš: Da završimo seriju i osvojimo trofej; Ivišić: Nadam se da ćemo produžiti seriju

Subota, 25.05.2024 | 14:03

Košarkaši Budućnost Volija i SC Derbija igraju u nedjelju treću utakmicu finalne serije I MCKL lige u kojoj "plavo-bijeli" jure trijumf kojim bi i osvojili trofej prvaka Crne Gore.