Nedjelja, 12.05.2024 | 11:54
IZVOR: kolektiv.me

SD i SDP: Prihvatamo poziv FORCE, DP-a i DPS-a da zajedno formiramo NOVU VLAST u Ulcinju

U cilju riješavanja krize lokalne vlasti koja je izazvana iznenadnim, jednostranim raskidom koalicionog sporazuma, opštinski odbori Socijaldemokrata (SD) i Socijaldemokratske partije (SDP) Ulcinja su donijeli odluku da prihvate poziv o formiranju nove lokalne vlasti u tom gradu, ciju ce okosnicu ciniti dosadašnji koalicioni partneri FORCA, DP, SD i SDP uz podrsku pet odbornika DPS-a.




Foto: YouTube screenshot/ MediaBiro 

SD i SDP ranije su sa žaljenjem konstatovali da vlast konstituisana nakon 2022. godine više ne postoji, te da pomenute partije niti jednim svojim potezom nijesu takvom epilogu doprinijele, niti su na bilo koji način narušili odredbe koalicionog sporazuma na osnovu koga je ta vlast konstituisana. Već su, naprotiv, imajući u vidu interes Ulcinja, učinile sve da do pomenute krize ne dođe.

“Kadrovi SD-a i SDP-a su, od formiranja, sada već odlazeće ulcinjske lokalne vlasti, profesionalno i odgovorno obavljali poslove koje su preuzeli, radili u interesu opštine i svih građanki i građana Ulcinja, te iza sebe ostavili konkretne i mjerljive rezultate, koje niko dobronamjeran ne može da spori”, navodi se u zajedničkom reagovanju dvije partije.

Iz SD-a i SDP-a su istakli da je turistička sezona u Ulcinju već počela i da se, shodno tome, Ulcinj mora što hitnije izvesti iz krize i uspostaviti vlast koja proizilazi iz jasne većine u lokalnom parlamentu.

“Imajući u novonastali razvoj događaja, zbog kojeg je u susret turističkoj sezoni od koje su očekivanja velika, prijetila potpuna paraliza sistema koja bi izvjesno dovela do nemogućnosti kvalitetnog zadovoljenja potreba naših građana, odlučili smo da reagujemo brzo da bismo što prije stabilizovali političke prilike u našoj opštini. Kako se iskristalisala mogućnost kreiranja nove jasne većine u lokalnom parlamentu, koja će izvjesno imati i više od neophodnih 17 odbornika, odlučili smo da formiramo stabilnu novu lokalnu ulcinjsku vlast sa FORCA-om, DP-om i DPS-om, a moguće i sa još nekim političkim subjektima”, poručili su iz ulcinjskog SD-a i SDP-a.

“Naši kadrovi će, dodaju u ovim partijama, jednako kako su to činili i do sada, nastaviti da posvećeno, profesionalno i odgovorno obavljaju svoje poslove, u najboljem interesu svih građanki i građana Ulcinja”, zaključuje se u saopštenju SD-a i SDP-a.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Lepa Brena: Nadam se da će Podgorica ponovo biti pravi centar velikih i spektakularnih koncerata

Subota, 25.05.2024 | 21:19

Pred početak velikog koncerta muzičke dive Lepe Brene u SC Morača u Podgorici, pjevačica se obratila novinarima, te za večeras najavila nezaboravan provod.

Policija dobila nalog za pretres dva neuseljena stana u ulazu u Master kvartu, čeka se prisustvo advokata

Subota, 25.05.2024 | 17:10

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), na čijem čelu je Predrag Šuković, dobili su, nakon 24 sata čekanja, nalog od suda da obave pretres dva neuseljena stana koji pripadaju kompaniji Bemaks, u Master kvartu, kako bi provjerili da li su zaista opremljeni skupocjenim italijanskim namještajem, kako je u kompanijskoj dokumentaciji navedeno, objavio je portal Pobjeda.

NAJSREĆNIJI DATUM U JUNU ZA POSLOVNE USPJEHE: Dan kada treba da očekujete velike promjene

Subota, 25.05.2024 | 19:37

Ukoliko se pitate koji je to dan u junu dobar kada je riječ o poslovnim prilikama i novcu, strpite se do ovog datuma

PRETRESI: Zaplijenili 121 komad oružja u osam opština, četiri osobe uhapšene

Subota, 25.05.2024 | 17:23

Kod E.B. u Plavu policija zaplijenila 103 komada oružja - puške, pištolje, bombe, ručni raketni bacač…

Zbog nevremena: Više letova na podgoričkom aerodromu preusmjereno, otkazano ili kasni

Subota, 25.05.2024 | 21:57

Zbog nevremena koje je večeras zahvatilo Podgoricu više letova na podgoričkom aerodromu preusmjereno je, otkazano ili kasne.

SUNCE ILI KIŠA? Pročitajte koje TEMPERATURE donosi PONEDJELJAK

Nedjelja, 26.05.2024 | 15:04

U ponedjeljak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima. 

ISTINA ili MIT: Da li kokosovo ulje može UTICATI na RAST KOSE?

Nedjelja, 26.05.2024 | 14:58

U svijetu prirodnih ljekova za bujnu kosu, malo supstanci je dobilo toliko pažnje i priznanja kao kokosovo ulje...

Savez slijepih: Biračima s invaliditetom u Budvi ONEMOGUĆENO samostalno ostvarivanje biračkog prava

Nedjelja, 26.05.2024 | 14:46

Biračima s invaliditetom u Budvi onemogućeno samostalno ostvarivanje biračkog prava, poručuju iz Saveza slijepih Crne Gore.

FENOMEN kakav se rijetko viđa: Očekuje nas veliko poravnanje

Nedjelja, 26.05.2024 | 14:39

Zaljubljenike u zvjezdano nebo za nekih nedjelju dana čeka prava poslastica – poravnanje čak šest planeta.

Ovi ZAČINI mogu POBOLJŠATI koncentraciju i pamćenje

Nedjelja, 26.05.2024 | 14:25

Ukoliko želimo raditi na svom kognitivnom zdravlju, u ishranu trebamo uključiti razne namirnice koje će pozitivno uticati na naše zdravlje.

"Dogodile su se STRAŠNE stvari, ostala sam BEZ NOVCA": Nikolina Pišek nakon smrti muža upala u probleme

Nedjelja, 26.05.2024 | 13:50

Sve sama otkrila.

NOVI IZUM: Kako „radi" kašika koje daju SLANI UKUS hrani - BEZ SOLI

Nedjelja, 26.05.2024 | 13:35

Japanska kompanija za proizvodnju pića „Kirin Holdings" predstavila je novi proizvod: električnu kašiku koja slanu hranu čini slanijom – bez dodavanja soli.

Stari narodni recept: Prirodno ulje za BRONZANI TEN

Nedjelja, 26.05.2024 | 13:17

Većina ljudi obožava preplanuli ten i često se troši puno novaca na razne proizvode za sunčanje, solarije, sredstva za samotamnjenje, sprejeve i slično ne bi li koža postala brončana, stoga vam donosimo stari narodni recept za prirodno ulje/macerat za sunčanje koje možete napraviti sami.

Onkolozi OTRKILI koju hranu nikad NE JEDU

Nedjelja, 26.05.2024 | 13:05

Američki institut za istraživanje raka i Svjetski fond za istraživanje raka procjenjuju da je između 30 i 40 posto svih karcinoma moguće spriječiti zdravom prehranom i životnim navikama.

Koliko VREMENA je prosječno potrebno da muškarac i žena jedno drugom kažu "VOLIM TE"

Nedjelja, 26.05.2024 | 12:47

Jedna od najvećih prekretnica u svakoj novoj vezi je kada vi i vaš partner prvi put jedno drugom kažete: "Volim te".