Ponedjeljak, 13.05.2024 | 16:48
IZVOR: kolektiv.me

Milović predstavio program: U planu Gradsko pozorište, 2.300 PARKING MJESTA, dnevna bolnica sa poliklinikom, 350 EURA podstanarima

Nosilac liste “Budva može bolje!”, Nikola Milović, predstavio je danas pobjednički izborni program “Čista desetka”, kojim se nude konkretna i održiva rješenja za mnogobrojne probleme sa kojima se Budva danas suočava.




Foto: DPS

Kako je kazao, program “Čista desetka” sastoji se iz tri dijela, a prvi dio Budva kosmopolitski grad podrazumijeva realizaciju devet velikih i značajnih projekata – vraćanje starog sjaja gradskom bazenu i plaži Pizana, čime će se stvoriti i neophodni uslovi da Budva ponovo ostvaruje značajne rezultate u vaterpolu. Prirodni nastavak realizacije ovih projekta je i potpuna rekonstrukcija i izgradnja moderne marine sa povećanjem broja vezova za 250, sa posebnim akcentom na komunalne vezove i privezišta za ribare.

Takođe, u planu je izgradnja šetališta Lungo mare, sa pratećim sadržajima koje će se protezati sve do Kamenova, a završiće se u Rafailovićima sa izgradnjom luke Rafailovići koja će i sama imati preko 200 vezova.

"U planu je izgradnja objekta gradskog pozorišta, čime će brend Budve, Grad teatar, dobiti i zimsku scenu. Multifunkcionalno pozorište, uz gradski kulturni centar različitih sadržaja, muzičku školu, koncertnu salu i biblioteku u centru grada, predstavljaće središte kulture Budve. U planu je i vraćanje Pjesme Mediterana, pa je Milović obećao da će se opet će prepoznatljivi zvuci ovog festival opet čuti iz našeg Starog grada. Istovremeno, kako bi Budva ponovo postala omiljena destinacija mlađih generacija, ponudićemo posebnu zonu noćnog provoda", navode u saopštenju. 

Pronaći ćemo, dodaje,  najbolji modalitet i ponuditi ga državi za izgradnju dnevne bolnice sa poliklinikom. Planiramo da participiramo u rekonstrukciji Doma zdravlja u Budvi. Na ovaj način smatramo da možemo riještit višedecenijski problem neadekvatne primarne zdravstvene zaštite građana i turista.

Kako je istakoa, u planu je i otvaranje Svetog Stefana i vraćanje zlatnog sjaja dragulju Budve, te ispravljanje nepravde koja je učinjena tom prostoru i građanima.

"Drugi dio programa predstavlja Budvu kao grad šansi – kao ekonomski centar, jaki privredni centar i grad sa prepoznatljivom lokalnome samouravom, koja će biti organizaciono superiorna i podsticajna za razvoj privrede. U tom smislu, planirano je da se omogući preduzetnicima dodjeljivanje po 10.000 eura bespovratnih sredstava za povećanje nivoa kvaliteta privatnog smještaja, a ova gradska uprava će se zalagati i za vraćanje stope PDV na 7%, te raditi na razvoju ženskog preduzetništva i zanata, za šta će biti izdvojeno do million eura. Pokrenuće se i incijativa za hitne izmjene čitavog seta zakona kojii će se odnositi na lakšu legalizaciju objekata, što će okrenuti novi investicioni ciklus, a biće osovan i poseban opštinski organ za  podršku i pomoć građanima ne samo pri legalizaciji, već i za dobijanje pravičnog obeštećenja za oduzetu imovinu na teritoriji Budve. U planu je i uvođenje koncepta pametog grada, odnosno digitalizacije kompletne javne uprave, čime će se olakšati pristup i privredniicma i građanima svim onim uslugama koje su dostupne od strane gradske uprave – parking, ravjeta, vodosnabdijevanje", naglašavaju u saopštenju. 

Prema njegovim riječima, podstanarskim parovima će biti omogućena mjesečna subvencija u iznosu od 350 eura, kao nadoknada za izuezetno visoku kiriku, mališanima besplatan vrtić, kao i zemljište za izgradnju novog vrtića, te oslobađanje investitora obaveze plaćanja komunalija za realizovanje ovog projekta.

"Učenicima iz porodica koje su u stanju socijalne potrebe biće obezbijeđeni besplatni obroci u školama, besplatni kursevi i plaćeni treninzi. Svi građani Budve moći će da ostvare značajne popuste gradskom karticom, dok će penzioneri imati besplatan pristup svim uslugama grada", isitče u saopšteju. 

Petovac će konačno, dodaje, dobiti Građanski biro, čime ćemo građanima tog dijela Budve omogućiti pristup svim onim servisima koji su dostupni građanima iz centra grada. Modernizovaćemo šetalište i unaprijediti komunalnu infrastrukturu u Petrovcu.

Prema njegovim riječima, u planu je i omogućavanje zakupa plaža na 10 godina, čime bi se turistički radnici bolje pripremili za predstojeće sezone.  

"Gradska uprava nudiće i pomoć u profesionalnoj orijentaciji, omogućiti mladima da izauberu buduću profesiju koja je najbolja za njih, a povećaće se i iznose stipendija, te ponuditi direktno zaposlenje za deficitarna zanimanja", navode iz DPS-a.

Treći segment, kako su kazali, Zelena zdrava i održiva Budva fokusira se na ulaganje u sport, te je planirano preko pet miliona za sportske  organizacije, čime će Budva ponovo postati sortski centar i grad zdravih stilova života.

"U planu je i rješavanje dugogodišneg problema nedostataka parking mjesta. Unaprijedićemo saobraćaj u mirovanju i riješiti saobraćajni kolaps kroz izgradnju sest garaža i parkinga u centru grada blizu Starog grada, kod Poste, kao i Rozinu, Pržnom i Bečićima. Ponudićemo građanima, privredi i turistima preko 2.300 novih parking mjesta", stoji u saopštenju.

Kako je naveo, glavni gradski park će zasijati u punom sjaju, a zelene površine će postati prepozatljivost grada. U okvirub ovog segmenta plairana je i valorizacija budvanskog zaleđa, kroz hiking, biking, izgradnju vila sa bazenima, razvijanjem ruralnog turizma, vinogradarstva, poljoprivrede i maslinarstvo.

"Program “Čista desetka” definiše našu viziju, ne samo za naredne četiri godine, već za dugoročno održiv razvoj Budve, a njegova realizacija će omogućiti turističkom centru Crne Gore da postane konkurentan drugim turističkim metropolama u regionu Jugoistočne i Centralne Evrope. Građani su naš prioritet, pa je osnovni cilj ovog programa unapređenje kvaliteta života građana i poboljšanje ekonomskih performansi uz kontinuirana investiciona ulaganja, unapređenje identiteta našeg grada, afirmaciju javnog prostora, valorizaciju morske obale i priobalnih zona grada", zaključuju u saopštenju. 

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Jdj
13.05.2024 17:26

Dacemo i 2000e za svakog psa ko ima, pa po 4000e za pomorandzu ko ima zasadjenu, a po 10000e cemo dat svakome gradjaninu eto da mu se nadje. E sou od vas.

1 0
Mukica
14.05.2024 06:18

Mozda vam i Sveto donira koju crkavicelu(ako ima)kad se vrati u voljenu mu Crnu Goru

1 0

OSTALE VIJESTI

Pavićević: Jovanović stvarni POBJEDNIK u Budvi, rezultat PES-a katastrofalan

Utorak, 28.05.2024 | 10:26

Nosilac liste "Budva naš grad" Nikola Jovanović je stvarni pobjednik lokalnih izbora u Budvi jer je ostvario rezultat koji je promašio sve prognoze, smatra politički analitičar Vladimir Pavićević.

Spajić odao počast Dušku Jovanoviću: Zadovoljenje pravde pravi put ka vraćanju povjerenja u institucije sistema

Utorak, 28.05.2024 | 08:24

Predsjednik Vlade Milojko Spajić odao je počast i zapalio svijeću na mjestu gdje je prije 20 godina ubijen Duško Jovanović, glavni i odgovorni urednik DAN-a. 

Knežević: Spajić je meni i Mandiću OBEĆAO da će Crna Gora biti UZDRŽANA povodom Rezolucije o Srebrenici

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 21:56

Premijer Crne Gore Milojko Spajić obećao je meni i Andriji Mandiću da će Crna Gora biti uzdržana povodom Rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, kazao je lider DNP-a Milan Knežević.

PES: Staviti sve institucionalne resurse u službu OTKRIVANJE ISTINE o ubistvu Jovanovića

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 20:34

Danas se navršava dvadeset godina od bezuspješnog traganja za istinom o ubistvu antirežimskog novinara i glavnog urednika dnevnog lista DAN, Duška Jovanovića. Jovanović se pisanom riječju beskompromisnom borio za društveni interes, istražujući najosjetljivije teme kriminala i njegove povezanosti sa političkom elitom, čime je zadužio crnogorsko društvo i zavrijedio status borca za istinu, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

Grgurović PROTIV ukidanja Osnovnog suda u Danilovgradu: Potencijalno ugrožavanje EFIKASNOSTI i KVALITETA pravosudnog sistema

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 19:50

Predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Grgurović, izrazio je duboko neslaganje sa Nacrtom Plana racionalizacije pravosudne mreže, koji predviđa ukidanje Osnovnog suda u Danilovgradu i njegovo pripajanje Osnovnom sudu u Podgorici.

Udruženje Roditelji: Za polumatursko veče opremljeno 31 dijete

Utorak, 28.05.2024 | 10:42

Završena je humanitarna akcija Zajedno za polumaturante koju je Udruženje Roditelji pokrenulo početkom aprila, kako bi pomogli porodicama da opreme djecu za proslavu svečane noći.

POVLAČI se šunka iz prodaje: Pronađena OPASNA BAKTERIJA

Utorak, 28.05.2024 | 10:38

Povlači se Z' dežele sendvič sa šunkom od 500 grama sa rokom upotrebe 31. maja 2024. godine, zbog utvrđene bakterije Listeria monocitogenes, saopštio je Državni inspektorat.

Pavićević: Jovanović stvarni POBJEDNIK u Budvi, rezultat PES-a katastrofalan

Utorak, 28.05.2024 | 10:26

Nosilac liste "Budva naš grad" Nikola Jovanović je stvarni pobjednik lokalnih izbora u Budvi jer je ostvario rezultat koji je promašio sve prognoze, smatra politički analitičar Vladimir Pavićević.

Kim Kardašijan objavila video iz djetinjstva, - "Znala sam da ću biti SLAVNA" (VIDEO)

Utorak, 28.05.2024 | 10:18

Video je snimila njena sestra Kloi.

Konačan spisak - Dragan Stojković odabrao 26 igrača za EVROPSKO PRVENSTVO

Utorak, 28.05.2024 | 10:11

Selektor Srbije Dragan Stojković odabrao je 26 igrača za predstojeće Prvenstvo Evrope koje se održava u Njemačkoj od 14. juna do 14. jula.

Rajković: Sanitarna sječa ili požari i bolesti, uz milionsku štetu za državu

Utorak, 28.05.2024 | 10:03

Zbog velikog broja novinarskih pitanja i apela od strane građana, koji šalju slike oborenih stabala iz šuma sa čitave teritorije Crne Gore, a zbog tačnog informisanja javnosti, VD direktora Uprave Miloš Rajković navodi da je stanje u šumama alarmantno po pitanju sanitarnih stabala, nastalih kako od dejstva vremenskih nepogoda, tako i od širenja potkornjaka, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore.

Evo koju HRANU PROBATI u ovim zemljama Evrope

Utorak, 28.05.2024 | 09:57

Kako Stari kontinent obiluje dobrim mjestima za klopu, dobro je poznato. 

UHAPŠEN Podgoričanin, na auto-putu vozio brže od dozvoljenog

Utorak, 28.05.2024 | 09:45

Podgoričanin M.S. uhapšen je zbog prekoračenja dozvoljene brzine vožnje.

"VRTOGLAVA CIFRA" - Jokiću spremaju NAJVEĆI UGOVOR u istoriji košarke?

Utorak, 28.05.2024 | 09:33

Nikola Jokić (29), zvanično najbolji košarkaš (MVP) NBA lige, trebao bi da od Denver Nagitsa dobije uskoro najveći ugovor u istoriji košarke.

Ronaldo piše istoriju - Fudbaler OBORIO još jedan REKORD

Utorak, 28.05.2024 | 09:28

Fudbaleri Al Nasra savladali su Al Itihad u posljednjem kolu prvenstva Saudijske Arabije sa 4:2.