Utorak, 14.05.2024 | 13:30
IZVOR: Antena M/Portalanalitika.me

Volkov: Što prije sagledati mogućnost da se Veljović BRANI SA SLOBODE, skaj prepiske NE MOGU služiti kao dokaz

Nakon što je Viši sud u Podgoricipotvrdio optužnicu protiv bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, njegov advokat Mihailo Volkov za Antenu M kaže da još nije imao uvid u rješenje o potvrđivanju optužnice kao i da je očekivao ovakav epilog.




Foto: Arhiva/ gov.me/S.Matić 

Žalbu, kako kaže, nije moguće zakonski uložiti na rješenje o potvrđivanju optužnice.

"Takva odluka me zaista ne iznenađuje, iz prostog razloga što sam znao da vanraspravno vijeće neće obustaviti postupak u datoj predmetnoj krivično-pravnoj stvari."

Volkov kaže da svako vraćanjepostupka na dopunu ili iz tehničkih razloga bi otežalo, navodi, krivično-pravni položaj Veselina Veljovića.

"Odbrana jeste predlagala prije svega da se obustavi postupak a ako se ne obustavi da se potvrdi. Zašto je odbrana predlagala tako, iako zvuči paradoksalno iz razloga što smo ocijenili da na takav način što prije možemo da uđemo u sud i da se suočavamo s argumentima koje je dalo tužilaštvo i da što prije sagledamo mogućnost da se Veselin Veljović brani sa slobode posebno pri činjenici da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno narušeno", kaže Volkov.

Advokat očekuje da će, sada ono vijeće koje bude u konačnom donosilo odluku da li je Veljović kriv ili nije, odlučivati i o njegovom branjenju sa slobode i da će morati, dodaje Volkov, malo bolje sagledati argumente u dijelu odbrane i dijelu dokazne građe.

"Podsjetiću vas da od momenta kada je bilo ročište za kontrolu optužnice do današnjeg dana imamo jednu bitnu činjenicu, okolnost koju naši sudovi moraju uzeti u obzir, a to je da prepiska u okviru "Skaj" aplikacijekao jedini dokaz ne može poslužiti. Upredmetu Veselina Veljovića kompletna osnovana sumnja se zasniva isključivo i samo na "Skaj" prepisci. Tako da su to argumenti koje do sada sudije za istragu i vanraspravno vijećenije uzelo u obzir ili nije imalo dovoljno hrabrosti. Sada očekujemo da će Vijeće pogotovo pri činjenici ove predsude Evropskog suda, imati to u obzir", rekao je Volkov.

ČITAJTE I OVO!

VIŠI SUD: POTVRĐENA optužnica protiv Veselina Veljovića

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Nikšićaninu ODREĐENO zadržavanje - OSUMNJIČEN za nasilja u porodici

Četvrtak, 30.05.2024 | 10:28

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, nakon saslušanja, donio je rješenje o zadržavanju Ž.B. i podnio predlog za određivanje pritvora zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

Šaranović o VIDEO NADZORU u gradovima: Jedan odsto kamera ima sistem prepoznavanja lica, ali do sada NIJE KORIŠĆEN

Četvrtak, 30.05.2024 | 10:05

Jedan odsto kamera sa video nadzora javnih površina ima mogućnost prepoznavanja lica, ali taj sistem do sad nije korišćen - saopštio je ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović.    

FOTO: Pogledajte - NOVI MURAL krasiće platoe kod Moskovskog mosta u Podgorici

Četvrtak, 30.05.2024 | 09:03

Prije nekoliko dana počeli su radovi na iscrtavanju novog murala na stepeništu kod Moskovskog mosta koje izvode studenti Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, a inicijativa je potekla iz privatnog sektora, saopšteno je iz Gčavnog grada.

Ovo podgoričko naselje će u petak biti sedam sati BEZ VODE

Četvrtak, 30.05.2024 | 08:14

Saopšteno iz Vodovoda. 

Građani PODNIJELI 200 PRITUŽBI za kršenja ljudskih prava, najviše se žalili na rad MUP-a

Četvrtak, 30.05.2024 | 08:03

Od 1. januara 2023. do 31. decembra 2023. godine, Instituciji Zaštitnika podnijeto je 200 pritužbi građana sa žalbenim navodima o kršenju ljudskih prava i sloboda od strane organa javne vlasti, navodi se u izvještaju o radu Zaštitnika ljudskih prava za 2023. godinu, piše Gradski portal.

NP Prokletije: Prizor koji ne viđamo svakodnevno - Porodica medvjeda u šetnji (VIDEO)

Srijeda, 29.05.2024 | 12:03

"Došlo je vrijeme da mališan upozna svijet i prošeta sa svojom majkom planinama i dolinama", stoji u opisu objave Nacionalnih parkova Crne Gore.

Stiže BEBA - Popularna voditeljka TRUDNA, čeka prvo dijete

Srijeda, 29.05.2024 | 14:03

Marija Kilibarda je trudna i sa izabranikom Branislavom Banetom Vučelićem čeka prvo dijete.

Nikolić: Vi ste najavljivali HAPŠENJE Đukanovića; Zogović: Nijesam mislio na njega lično

Srijeda, 29.05.2024 | 18:11

Poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić kazao je poslaniku Demokratske narodne partije Milunu Zogoviću, da i on i njegove kolege odavno najavljuju hapšenje Mila Đukanovića.

Novi propisi EU - Automobili moraju imati automatski OGRANIČAVAČ BRZINE, evo i od kada

Srijeda, 29.05.2024 | 13:01

Svi novi automobili koji se prodaju u Evropskoj uniji za nekoliko nedjelja moraće da budu opremljeni obaveznim „suvozačem“ - sistemom „inteligentne pomoći pri brzini“ (ISA).

Rudović: Čarapić potvrdio da amandmani nikad nijesu poslati MKM, u pitanju zakulisani dogovor

Srijeda, 29.05.2024 | 13:43

Neistina je sinoćnja tvrdnja kabineta premijera Milojka Spajića da sam saopštio "notornu neistinu" kada sam kazao da su, mimo znanja Ministarstva kulture i medije (MKM), Evropskoj komisiji (EK) poslati amandmani na medijske zakone i zahtjev da EK na njih da mišljenje, saopštio je danas Neđeljko Rudović, generalni direktor za medije u MKM.

Namirnice koje su DOBRE za OPŠTE ZDRAVLJE

Četvrtak, 30.05.2024 | 10:56

Ukupno zdravlje u velikoj meri zavisi od uravnotežene ishrane koja obezbjeđuje sve neophodne hranljive materije.

PES: Milatović prošli put VRATIO zakone zbog mišljenja EK, a sada to IGNORIŠE

Četvrtak, 30.05.2024 | 10:46

Najava predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da će ignorisati mišljenje Evropske komisije u vezi Zakona o RTCG i da će vratiti zakone na ponovno usvajanje ukazuje na jasnu nedosljednost, smatraju iz Pokreta Evropa sad, jer, kako tvrde, on je ranije vratio zakone upravo zbog mišljenja EK.

KRAJ LJUBAVI - Milica Todorović RASKINULA sa dečkom?

Četvrtak, 30.05.2024 | 10:35

Postigli su i dogovor.

Nikšićaninu ODREĐENO zadržavanje - OSUMNJIČEN za nasilja u porodici

Četvrtak, 30.05.2024 | 10:28

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, nakon saslušanja, donio je rješenje o zadržavanju Ž.B. i podnio predlog za određivanje pritvora zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

Edukativna radionica Žarka Vučinića u Multimedijalnoj sali KIC-a

Četvrtak, 30.05.2024 | 10:27

Edukativnu radionicu „Učimo o šumama uz puha Đorđa i djevojčicu Taru” održaće poznati i višestruko nagrađivani crnogorski pisac za djecu Žarko Vučinić.

Spajić ČESTITAO Dan državnosti: Hrvatska i Crna Gora će OSNAŽITI svoje veze

Četvrtak, 30.05.2024 | 10:17

Premijer Crne Gore Milojko Spajić čestitao je dan državnosti Republike Hrvatske.

Bez izgubljenog seta: Siner UBJEDLJIVO do trećeg kola Rolan Garosa

Četvrtak, 30.05.2024 | 10:09

Šampion Australijen Opena Janik Siner završio je posao za 2 sata i 20 minuta, po setovima 6:4, 6:2 i 6:4, i plasirao se u treću rundu gdje ga čeka bolji iz duela Kotov – Vavrinka.

Šaranović o VIDEO NADZORU u gradovima: Jedan odsto kamera ima sistem prepoznavanja lica, ali do sada NIJE KORIŠĆEN

Četvrtak, 30.05.2024 | 10:05

Jedan odsto kamera sa video nadzora javnih površina ima mogućnost prepoznavanja lica, ali taj sistem do sad nije korišćen - saopštio je ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović.    

HOLIVUDSKI ZAVODNICI na velikom platnu, a FANOVI oduševljeni: "DUO koji osvaja" (VIDEO)

Četvrtak, 30.05.2024 | 09:51

Studio „Sony Pictures Entertainment“ objavio je prvi zvaničan trejler za akcionu komediju „Wolfs“, u kojoj glavne uloge igraju oskarovci Bred Pit i Džordž Kluni.

Milatović: Izmjene Zakona o RTCG koje predviđaju smanjenje kriterijuma za izbor direktora vratiću Skupštini

Četvrtak, 30.05.2024 | 09:23

Izmjene Zakona o RTCG koje predviđaju smanjenje kriterijuma za izbor direktora javnog servisa vratiću na ponovno odlučivanje Skupštini, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.