Subota, 18.05.2024 | 18:53
IZVOR: Kolektiv.me

Nikolić: Spajić popustio pred ucjenom Kneževića i zaustavio evropski put Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i zvanično je zaustavio put Crne Gore ka EU nakon što je popustio pred ucjenom koju je pred njega stavio Milan Knežević, a koja se odnosi na potpisivanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, saopštio je Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista Crne Gore.




Foto: DPS

"Simbolično, novo poniženje Crne Gore dolazi u susret proslavi dana obnove njene nezavisnosti protiv koje su se borili upravo oni koji premijera tretiraju kao bezvrijednu krpu i sprdaju se sa njim po regionalnim medijima kako su uspjeli da ga – prijateljski ubijede".

Kako je naveo Knežević, "potpuno je jasno zašto Spajić pristaje na ultimatume i ucjene Kneževića i ostalih predstavnika proruskih snaga u Crnoj Gori, koji kroz njegovu vladu nastavljaju da služe interesima svojih finansijera. Spajiću je bitno samo da zadrži vlast i izbjegne odgovornost za sve ono što se dešava u njegovom mandatu, a čemu svjedočimo svakodnevno".

"Demokratska partija socijalista od starta je tvrdila da je na vlast došla antievropska većina, u kojoj DF diktira strateške pravce razvoja Crne Gore. Tada smo rekli i to da će Spajić prije ili kasnije morati da se odluči, jer ne možete u isto vrijeme preuzimati evropske vrijednosti, a onda ih sa druge strane negirati. Taj dan je došao i Spajić se umjesto za EU odlučio za jačanje saveza sa DF-om", zaključio je Spajić.

KOMENTARI (3)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Jjj
18.05.2024 20:02

Ne gospodine mali, sve sto recete bude drugacije, CG ide dalje slobodna i nezavisna kakva treba da bude al samo dok se vi rascistite bice jos bolje.

3 1
Sizif
18.05.2024 20:41

Važno ste vi stvarali razdor među narodima i širili mržnju prema srpskom rodu. Da ste bili manje pohlepni mogli ste nas vi odavno uvesti u EU.

2 1
Joka
18.05.2024 22:01

Ne odgovara njima da se udje u EU zato nisu ni zurili.

0 0

OSTALE VIJESTI

Milović: Nisam dao ostavku Vladi, pa je logično da Vlada ne može da prihvata nešto što ne postoji

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 15:11

Istine radi, pozvao sam predsjednika Vlade Milojka Spajića da shodno članu 105 stav 3 Ustava Crne Gore podnese predlog za moje razrješenje Skupštini Crne Gore. Nisam dao ostavku Vladi, pa je logično da Vlada ne može da prihvata nešto što ne postoji, kazao je ministar pravde Andrej Milović.

Vuković: Spajić da podnese ostavku, čak je i Milović potvrdio sve ono što od samog starta URA govori

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 13:44

Saopštila potpredsjednica Građanskog pokreta URA Milena Vuković.

Novović: Naša misija je da svaki slučaj procesuiramo, kako bi pokazali da niko nije iznad zakona

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 13:32

Saradnja institucija, nevladinog sektora i javnosti ključna je za uspjeh u borbi protiv korupcije, poručeno je danas na konferenciji „Sprečavanje korupcije javnih funkcionera “, koju organizuje Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

SD: Spajić da se izjasni o zahtjevima DNP-a

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 12:24

Nakon što smo usvojili svih 12 tzv. "IBAR zakona", sa svim njihovim manama i nedostacima, time pokazujući odgovoran odnos prema interesima države i evropskim integracijama Crne Gore, danas se iz idilične atmosfere u kojoj svi dajemo podršku ovim zakonima moramo vratiti stvarnom stanju na političkoj sceni Crne Gore, saopšteno je iz SD-a.

Živković: Želimo na izborima da se odmjerimo, jer smo sigurni u snagu DPS-a

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 11:53

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Tivat birao je članove Opštinskog odbora. Konferenciju je otvorio predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković.

Nikola Jokić igra za Srbiju na Olimpijskim igrama

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 16:17

Najbolji igrač ligaškog dijelala NBA lige, srpski košarkaš Nikola Jokić, učestvovaće na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta

Baby Lasagna potpisao ugovor karijere: Sa nestrpljenjem iščekujem da vidim šta donosi budućnost

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 16:08

Hrvatska muzička zvijezda koja je brzinom svjetlosti osvojila svijet, Baby Lasagna potpisao je globalni izdavački ugovor sa Universal Music Groupom, čime je započeo novo poglavlje u umjetničkoj karijeri – saopšteno je iz UMG-a.

Mandić: Edukativni program parlamenta ključan segment u razvoju interesovanja za politiku kod djece i mladih

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 16:02

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uručio je danas sertifikate učesnicima Demokratskih radionica „Barbara Pamer“ na 13. svečanoj ceremoniji upriličenoj na Vili Gorica.

Air Montenegro obilježava tri godine od prvog komercijalnog leta

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 15:49

Air Montenegro danas obilježava tri godine od prvog komercijalnog leta, koji je realizovan na relaciji Podgorica – Beograd, 10. juna 2021. godine.

Disciplinci imaju posla i kad se sezona završi: Budućnost kažnjena sa 8500 eura

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 15:14

Sezona u domaćem fudbalu je završena, ali ne i posao Disciplinske komisije Fudbalskog saveza.

Oglasio se hirurg koji je OPERISAO Đokovića - Novak će teško zaigrati na Vimbldonu?

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 14:48

Teniser Novak Đoković vjerovatno neće igrati na Vimbldonu.

ODT Podgorica: Tri osobe optužene da su tukle maloljetnike

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 14:28

Tri osobe optužene su da su tukle maloljetnike, učenike Osnovne škole (OŠ) "Štampar Makarije" u Podgorici.

OTVOREN olimpijski bazen SC "Morača" - Ovo su CIJENE ULAZNICA

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 14:06

Građani Podgorice od danas će moći da koriste usluge otvorenog olimpijskog bazena u kompleksu SC “Morača”, a uporedo će raditi i natkriveni vaterpolo bazen, saopšteno je iz Sportskih objekata Glavnog grada.

Vuković: Spajić da podnese ostavku, čak je i Milović potvrdio sve ono što od samog starta URA govori

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 13:44

Saopštila potpredsjednica Građanskog pokreta URA Milena Vuković.

Ovo su NERADNI DANI povodom Kurban Bajrama

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 13:08

Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika (“Sl. list RCG”, br. 56/93), vjernici islamske vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika - Kurban Bajrama, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.