Ponedjeljak, 20.05.2024 | 12:46
IZVOR: gradski.me

Borovinić Bojović: Uvijek sam težila balansu pozicije i opozicije

Podgorica je moderan grad danas sa velikim brojem novih mostova, novih zgrada, novih sadržaja, novih servisa za mlade. Podgorica se razvija u jednom pozitivnom i plemenitom duhu i svaki danom postaje sve ljepša, kazala je u emisiji “Lice Podgorice” na Gradskoj RTV predsjednica Skupštine opštine Podgorica, Jelena Borovinić Bojović. Ona ističe da je uvijek težila “balansu između pozicije i opozicije”.




Foto: Jelena Borovinić Bojović, X screenshot

Na pitanje koliko je zadovoljna funkcionisanjem Skupštine Glavnog grada, Borovinić Bojović kaže da je veoma zadovoljna dodajući da uvijek može bolje.

“Ono što mislim da dijele mišljenje svi odbornici i odbornice, bez obzira kojoj partiji pripadali, jeste da je u parlamentu Glavnog grada zaista bila ogromna dinamika, da je vladao jedan suštinski dijalog, jedan demokratski pristup koji je omogućavao svima da kažu ono što misle, da izraze ono što žele kroz svoje ideje, vizije i namjere, jednako bez obzira kojoj partiji pripadali”, kazala je ona.

Dodala je da je gradski parlament pokazao da kroz suštinski dijalog i demokratski milje “mogu da se izrode najbolja moguća rješenja za građane i građanke”.

Na pitanje da prokomentariše izjavu šefa odborničkog kluba Demokratske partije socijalista, u kojoj je naveo da je protekli 12 mjeseci obilježilo potpuno nefunkcionalna gradska uprava ali i, kako kaže, bahat odnos vlasti prema opoziciji, Borovinić Bojović je kazala da je ona “uvijek težila balansu između pozicije i opozicije”.

“Vjerujte, moj osnovni motiv je bio da jednako budu zastupljeni i jedni i drugi, da se prednost ne daje nikome, da svi mogu da učestvuju i radu, te da je moj odnos sa svim šefovima klubova i svim odbornicima i odbornicama bio korektan i profesionalan i tako će uvijek ostati”, kazala je ona.

“Učešće građana veoma važno za lokalnu samoupravu”

Borovinić Bojović je kazala da je odmah po dolasku u gradski Parlament pokrenula inicijativu za izradu nove odluke o mjesnim zajednicama.

“Svjedoci smo bili da mjesne zajednice nisu funkcionisale na adekvatan način u prethodnom periodu”, kazala je Borovinić Bojović i dodala da su, kako kaže, mjesne zajednice osnovne ćelije funkcionisanja jednog sistema lokalne samouprave jer će članovi mjesne zajednice najbolje znaju koji su problemi.

“Zalažem se za vraćanje značaja mjesnim zajednicama u suštinskom smislu te riječi. Kreiramo jedan piramidalni sistem koji predstavlja jedan ozbiljan protok informacija i ideja koji na višim nivoima te piramide prosto treba realizovati ali za njih moramo da znamo”, kazala je Borovinić Bojović.

“Gradsko zelenilo napravilo ozbiljne pomake”

Predsjednica gradskog parlamenta je komentarišući rad “Gradskog zelena” istakla da se tim preduzećem upravlja domaćinski i najavila da će se, kako kaže, veliki broj novih parkova graditi u Podgorici.

“Jedna inicijativa koja je takođe potekla iz Skupštine Glavnog grada, a dobra je kada pričamo o parkovima, jeste izgradnja senior parka. To će biti prvi park za stariju populaciju u Podgoricu, koji nikada nismo imali”, dodala je Borovinić Bojović.

Borovinić Bojović je naglasila da postoje razgovori i za izgradnju senzornog parka.

“To je jedan dosta ozbiljan i skup projekat koji u Crnoj Gori do sada nije rađen, a smatramo ga važnim za djecu sa posebnim potrebama”, kazala je Borovinić Bojović.

“Situacija u gradskim preduzećima “Vodovod” i “Čistoća” nije sjajna”

Borovinić Bojović je komentarišući zatečeno stanje u gradskim preduzećima “Vodovod” i “Čistoća” bilo, kako navodi, “katastrofalno”.

“Ne samo zbog resursa kojima su raspolagali, nego i zbog raznih zloupotreba koje su se dešavale kada su u pitanju finansije, kada je u pitanju način poslovanja, kada je u pitanju način realizacije određenih projekata koji su rađeni i tako dalje, to su sve problemi s kojima smo morali da se suočimo istovremeno na više frontova”, dodala je Borovinić Bojović.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

ZAVRŠEN sastanak predstavnika PES-a i Pokreta za Podgoricu

Srijeda, 12.06.2024 | 20:03

Sastanak odbornika Pokreta Evropa sad i Pokreta za Podgoricu, sa ciljem prevazilaženja političke vlasti završen je bez dogovora. Nastavak je najavljen za sjutra.

Spajić: OČEKUJEMO više njemačkih investitora

Srijeda, 12.06.2024 | 19:59

Da Crna Gora ima brojne potencijale u koje vrijedi ulagati, ocjena je njemačkih privrednika na sastanku s premijerom Milojkom Spajićem drugog dana Ekonomskog foruma u Berlinu. Već u ponedjeljak u Crnu Goru stiže poznati njemački turoperator, najavio je premijer koji je njemačke privrednike upoznao sa reformama koje su preduzete u Crnoj Gori.

Đurović: Milovićev rad bio je TURBULENTAN, ali ćemo o SMJENI odlučiti kad čujemo argumente

Srijeda, 12.06.2024 | 19:53

U Novoj srpskoj demokratiji još nemaju konačan stav o tome da li će glasati za smjenu ministra Andreja Milovića, koju je predložio premijer Milojko Spajić.

Političar koji je SPASIO bebu iz Morače IZABRAN za poslanika EP

Srijeda, 12.06.2024 | 19:32

Švedski političar Adnan Dibrani, porijeklom sa Kosova, izabran je za poslanika Evropskog parlamenta kao kandidat Socijaldemokrata. Dibrani je već tri mandata proveo u švedskom parlamentu Riksdagu, gdje je član odbora za finansije. Bio je i predstavnik u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Joković: SNP će glasati za SMJENU Milovića, bili bi neozbiljni kad ne bi podržali odluku PES-a

Srijeda, 12.06.2024 | 18:55

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković kazao je da će poslanici njegove stranke glasati za smjenu ministra pravde Andreja Milovića

Oblačno, sa SUNČANIM intervalima: Pročitajte šta nam najavljuju meteorolozi za ČETVRTAK

Srijeda, 12.06.2024 | 22:05

U četvrtak nas očekuje pretežno umjereno oblačno vriejem sa dužim sunačnim intervalima, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

NAJBOLJI TRIK protiv gužvanja odjeće

Srijeda, 12.06.2024 | 21:58

Potrebne su vam teniske loptice ili led.

Selin Dion zbog BOLESTI zloupotrebljavala ljekove: "Ta doza može da ubije čovjeka"

Srijeda, 12.06.2024 | 21:50

Pjevačica Selin Dion boluje od teške bolesti, rijetkog neurološkog poremećaja - sindroma ukočene osobe.

Budva: Zatvorske KAZNE zbog vožnje u pijanom stanju i pod dejstvom kokaina

Srijeda, 12.06.2024 | 21:42

Sud za prekršaje u Budvi odredio je Berancu I.M. (1995.) 15 dana zatvora zbog vožnje u alkoholisanom stanju, dok je Nikšićanin G.K. (1988) kažnjen 15 dana zatvora zbog vožnje pod dejstvom opijata.

Uz ovaj ukusan napitak možete se PODMLADITI i SMRŠATI - Odličan je čistač organizma

Srijeda, 12.06.2024 | 21:26

Sok od mladog kokosa ili kokosova voda je piće majke prirode koje pomaže kod dehidracije, čišćenja tijela, gubitka težine, mamurluka i teške iscrpljenosti tijela.

ZEMLJOTRES u Hrvatskoj, osjetio se i u BiH

Srijeda, 12.06.2024 | 21:19

Zemljotres!

Nemojte BACATI stari HLJEB - Ovo su TRIKOVI kako mu vratiti SVJEŽINU

Srijeda, 12.06.2024 | 20:43

Hljeb  na kojeg ste zaboravili ili niste uspjeli pojesti uvijek možete - spasiti.

"Smanjiti stigmu kako bi se RIZIČNE GRUPE testirale na HIV"

Srijeda, 12.06.2024 | 20:29

U Crnoj Gori je prošle godine registrovano 54 slučaja HIV infekcije, a ljekari vjeruju da kod trećine oboljelih infekcija nije dijagnostifikovana. Sa Edukativnog sastanka poručuju da je nužno smanjiti stigmu, kako bi se rizične grupe testirale.

POVRATAK na teren - Simanić: "CILJ je da ostanem..."

Srijeda, 12.06.2024 | 20:22

Nakon teške povrede na prethodnom Mundobasketu, zbog koje je ostao bez bubrega, Boriša Simanić najavio je povratak na parket.

Trevisa Kelsija pitali o Tejlor Svift - "To je nešto što bih ZADRŽAO za sebe"

Srijeda, 12.06.2024 | 20:11

Zvijezda američkog fudbala, Trevis Kelsi, i pjevačica Tejlor Svift u vezi su od prošle godine. NJihova veza privlači veliku pažnju, pa se sportisti sve češće postavljaju pitanja na konferencijama koja nisu vezana samo za sport kojim se profesionalno bavi.