Ponedjeljak, 20.05.2024 | 20:26
IZVOR: rtcg.me

Žakelj: Zaslužena POBJEDA; Jakara: Biće BOLJE u nastavku

Od neizvjesnosti u prvom meču finala plej-ofa nije bilo ništa - Budućnost je očitala lekciju SC Derbiju (91:75) i povela u seriji.




Foto: YouTube screenshot/ABA Liga j.t.d., arhiva

Trener "plavih" Andrej Žakelj kazao je da se pribojavao meča...

"Bojao sam se meča, jer imamo samo šest iskusnijih igrača. Imali smo, međutim, dobar fokus i energiju, pobjeda je zaslužena. Ipak, druga i treća utakmica će bti mnogo teže. Moramo sada da se smirimo i odmorimo, da spremni dočekamo nastavak serije", kazao je Žakelj.

On vjeruje da će do kraja finala imati pomoć Petra Popovića...

"Nadam se da će biti rotacija, jer smo ostali i bez Popovića. Bili smo samo sa dva visoka igrača i Slavkovićem. Nadam se da će se Popović oporaviti", zaključio je trener Budućnosti.

Na drugoj strani, Dejan Jakara, starteg SC Derbija, istakao je da je prevelika želja na kraju skupo koštala njegov tim.

"Čestike Budućnosti, iskreno ima više razloga za poraz. Previše smo željeli pobjedu, to je bilo kontraproduktivno. Mi ne možemo biti favoriti, jer Budućnost ima igrače koje su igrali NBA ligu", kazao je Jakara.

On je poručio da fokus ekipe u nastavku serije mora da bude bolji.

"Nismo ubacili nekoliko otvorenih šuteva, a oni su imali 18 skokova više. Moramo da vidimo šta dalje, imamo ideju kako da igramo drugi meč. Fokus mora da bude drugačiji. Osjeća se odsustvo Dokinsa, vjerujem da će druga utakmica biti bolja", kazao je slovenački stručnjak.

ČITAJTE DETALJNIJE!

Budućnost UBJEDLJIVA protiv SC Derbija - “Plavi” napravili prvi korak ka ODBRANI TITULE

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

VIDEO: Mjesto za UŽIVANJE - Podgorica dobila NOVI PARK u ovom dijelu grada

Četvrtak, 13.06.2024 | 09:12

Na površini od četiri hiljade kvadrata u Bloku VI, na uglu Bulevara Mihaila Lalića i Ulice Meše Selimovića sinoć je otvoren novi park sa dječjim igralištem i pratećim mobilijarom, saopšteno je iz Glavnog grada.

VIDEO: Bogatstvo narodne igre i tradicije: FOLKLORNI SPEKTAKL na Trgu nezavisnosti okupio preko 800 igrača

Četvrtak, 13.06.2024 | 08:59

Turistička organizacija Glavnog grada Podgorica u saradnji sa Udruženjem folklornih ansambala Crne Gore – Regija Podgorica sinoć je na podgoričkom Trgu nezavisnosti organizovala tradicionalno folklorno veče “Svi plešemo, srce igrom darujemo”.

Volkov: Veljoviću UGROŽEN ŽIVOT, a policija isljeđuje ljekare

Četvrtak, 13.06.2024 | 08:02

Stanje u državi je zaista zabrinjavajuće kada smo došli u situaciju da se policija počela baviti medicinom i uslovima liječenja pacijenata, da saslušavaju ljekare Kliničkog centra na okolnosti smještaja i liječenja bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, saopštio je za Pobjedu Veljovićev advokat Mihailo Volkov.

Mars u Biku donosi velike PROMJENE, evo šta se sve sprema u NAREDNOM PERIODU

Četvrtak, 13.06.2024 | 08:32

Poznato je koliko planetarni tranziti i astrološki događaji mogu uticati na našu sudbinu, a uticaj Marsa u određenom znaku nikako se ne smije zanemariti.

"Povećanje minimalne penzije na 450 EURA poguralo rast crnogorske ekonomije u sami evropski vrh"

Četvrtak, 13.06.2024 | 11:38

Povećanje minimalne penzije na €450 poguralo rast crnogorske ekonomije u sami evropski vrh, saopštio je premijer Milojko Spajić.

POGLEDAJTE - Bugatti otkrio nove detalje Chironovog nasljednika (VIDEO)

Četvrtak, 13.06.2024 | 21:59

Cijeli svijet iščekuje, a samo najveći sretnici među onima dubokog džepa imaće priliku sjesti za volan nasljednika Chirona

Proslava rođendana kralja Čarlsa III u Podgorici; Don Meken: Radimo ruku pod ruku s crnogorskim kolegama

Četvrtak, 13.06.2024 | 21:12

Britanska ambasada je svečanom proslavom povodom zvaničnog rođendana kralja Čarlsa III obilježila ovaj važan praznik.

Knežević: Prvo treba staviti na dnevni red Rezoluciju o Jasenovcu pa sve ostalo

Četvrtak, 13.06.2024 | 21:06

Prvo na dnevni red treba da dođe Rezolucija o Jasenovcu, a onda inicijativa o smjeni Milovića, kazao je lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

Milatović: Posvećenost regionalnoj saradnji i reformama preduslov za stabilnost i prosperitet regiona

Četvrtak, 13.06.2024 | 20:10

Naša posvećenost reformama i regionalnoj saradnji nije samo značajna za članstvo u Evropskoj uniji, već i ključna za osiguranje dugoročnog prosperiteta i stabilnosti našeg regiona, poručio je predsjednik Jakov Milatović na sastanku šefova država i vlada u okviru Samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi koji se održava u Skoplju.

Petar Grašo otkrio pol drugog djeteta koje čeka s Hanom Huljić: Ja sam srećan čovjek

Četvrtak, 13.06.2024 | 19:25

Petar Grašo je u razgovoru za In Magazin otkrio da će on i Hana Huljić ovog ljeta dobiti sina.

Krapović: Crna Gora će nastaviti da podržava ukrajinski narod

Četvrtak, 13.06.2024 | 18:46

Crna Gora će i u narednom periodu nastaviti da podržava ukrajinski narod, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović, koji učestvuje na dvodnevnom sastanku Sjevernoatlantskog savjeta u formatu ministara odbrane.

Vlada ukinula obavezne vize za državljane Saudijske Arabije

Četvrtak, 13.06.2024 | 18:33

Vlada je, na današnjoj 36. sjednici kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić, donijela Odluku o privremenom oslobađanju od pribavljanja vize za državljane Kraljevine Saudijske Arabije.

Demokrate o Todorovićevoj ostavci: Do dogovorene rotacije sa NSD na mjestu predsjednika teško da može doći

Četvrtak, 13.06.2024 | 18:03

S obzirom da se pojavila vijest o ostavci dosadašnjeg predsjednika Opštine Berane, našeg uvaženog kolege Vuka Todorovića, koja sadrži nekoliko nepreciznih konstatacija, duboko vjerujemo nenamjernih i sa ciljem dobronamjernog, pouzdanog i efikasnog izvještavanja javnosti, mišljenja smo, ipak, da javnosti treba predočiti nekoliko činjenica, radi pojašnjenja, poručili su iz Demokratske Crne Gore.

Kovačević o izmjeni PUP-a: Čekaju nas prave stvari

Četvrtak, 13.06.2024 | 17:41

Pošto je Vlada Crne Gore usvojila danas izmjene PUP-a za Nikšić, čime su stvoreni uslovi za dolazak Lidl-a i BIG fashiona-a, predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević poručio je da Nikšić nastavlja putem razvoja i napretka.

Obrnuti plank – vježba koja istovremeno zateže stomak, noge i zadnjicu (VIDEO)

Četvrtak, 13.06.2024 | 17:00

Ovu jednostavnu, ali efikasnu vježbu bi trebalo da praktikujemo svakog dana. Osim što zateže, dobra je i za cirkulaciju.