Srijeda, 22.05.2024 | 15:18
IZVOR: cdm.me

PES: Vlada NE VODI ni antievropsku, ni antisrpsku politiku, već ima RACIONALAN pristup

Vlada ne vodi ni antievropsku, ni antisrpsku politiku, već ima pomiriteljski i racionalan pristup, saopštili su iz Pokreta Evropa sad (PES).




Foto: Pokret Evropa sad

“Napadi opozicije i njima bliskih organizacija da Vlada zbog skupštinske procedure u vezi rezolucije o Jasenovcu ima antievropski karakter, kao i protesti nekih organizacija koje propagiraju da Vlada afirmiše antisrpsku politiku, jer će glasati za rezoluciju Ujedinjenih nacija o Srebrenici, iako su prihvaćeni naši amandmani koji individualizuju odgovornost, ukazuju da pojedine organizacije sa oba nacionalistička pola uporno kroz propagandne narative, dižu tenzije, ne bi li iz različitih motiva spriječili Crnu Goru da dobije IBAR u junu”, navode u PES-u.

Kako dodaju, takav scenario na čelu sa DPS-om priželjkuje i crnogorska opozicija, “kojoj je preči sitni partijski interes od evropskih integracija i vladavine prava, što su i dokazali za vrijeme dok su bili na vlasti”.

“Sa druge strane, one organizacije koje Vladu predstavljaju antisrpskom, iako svjesni činjenice da Crna Gora ima i obavezu da poštuje presude međunarodnih sudova, kao i rezolucije iz crnogorskog parlamenta, od kojih je jedna usvojena nakon promjene vlasti 30. avgusta 2020. godine, takođe pokušavaju da ostvare svoje destruktivne ciljeve preko osjetljivih tema. Međutim, građanima je jasno da Vlada ne vodi ni antievropsku, ni antisrpsku politiku, već ima pomiriteljski i racionalan pristup. To znači da aktuelna Vlada ima zadatak da našu zemlju uvede u Evropsku uniju, kako bi unapređenjem životnog standarda spriječila dalje iseljavanje naših državljana, ali i da uvažavajući multietnički karakter Crne Gore iskazuje pijetet apsolutno prema svim nevino stradalim žrtvama”, naveli su u saopštenju.

Nažalost, kako su zaključili, “postoje određene organizacije i pojedinci koji u deficitu konkretnih ideja za unapređenje kvaliteta života naših građana, žele da profitiraju isključivo na tragičnim sadržajima i zato takve teme svakodnevno eksploatišu u svojim javnim djelovanjima”.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

SKUPŠTINA: Poslanici usvojili dva IBAR zakona

Srijeda, 19.06.2024 | 13:55

Poslanici crnogorskog parlamenta opet su usvojili izmjene i dopune Zakona o Sudskom savjetu i sudijama i o Zakonu o nacionalnom javnom emiteru, koje je prethodno predsjednik države Jakov Milatović vratio Skupštini na ponovno odlučivanje.

Radovanić: Stan za sve prošao Zakonodavni odbor Skupštine

Srijeda, 19.06.2024 | 13:20

Predlog zakona "Stan za sve" prošao je danas na Zakonodavnom odboru Skupstine Crne Gore. "Zahvalnost svim poslanicima i poslanicama koji su danas na Zakonodavnom odboru Skupštine Crne Gore podržali Predlog zakona o Fondu STAN ZA SVE", istakao je generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić, dodajući da je danas napravljen veliki korak ka usvajanju zakonskog rješenja koje građani sa nestrpljenjem očekuju.

Vuković Kuč tražila da se Mandić izjasni o izjavi Kovačevića; Mandić: Izvinili smo se i za ono što nije rečeno

Srijeda, 19.06.2024 | 13:10

Poslanici crnogorskog parlamenta danas su minutom ćutanja odali počast preminulom crnogorskom reprezentativcu Matiji Šarkiću.

Rajzing Rajnke: Čestitke Crnoj Gori na ispunjavanju obaveza vezanih za troškove odbrane NATO

Srijeda, 19.06.2024 | 11:17

Ambasadorka SAD u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke čestitala je i zahvalila se Crnoj Gori na ispunjavanju obaveza vezanih za troškove odbrane NATO alijanse.

Abazović: Knežević ne treba da kalkuliše, treba reći istinu pa neka propadne svijet

Srijeda, 19.06.2024 | 11:03

Nisam zadovoljan što je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević u istražniom zatvoru, ali ovo je korak koji je trebao da se desi, kazao je predsjednik GP URA Dritan Abazović u emisiji “Klub A plus”.

Pokrenuli NOVU APLIKACIJU - TikTok ponovo "ISKOPIRAO" Instagram

Srijeda, 19.06.2024 | 15:49

Ovo su prvi primjetili Android Police i osnivač APKMirrora, Artem Rusakovski. 

Pjesma "Danas sam luda" važi za jedan od NAJVEĆIH HITOVA Josipe Lisac, a NUMERA je bila posvećana OVOJ PJEVAČICI

Srijeda, 19.06.2024 | 15:39

Josipa Lisac veliku popularnost stekla je pjesmom "Danas sam luda", a malo ko zna da je ovaj hit napisala njena koleginica.

OBRATITE PAŽNJU na ovaj tihi SIMPTOM TOPLOTNOG UDARA za koji možda niste znali

Srijeda, 19.06.2024 | 15:30

Kako temperature nastavljaju rasti, važno je upamtiti da one mogu biti itekako opasne.

FSCG: Četiri NOVA TERENA uskoro u upotrebi

Srijeda, 19.06.2024 | 15:19

Fudbalska infrastruktura u našoj državi biće bogatija za terene u Tuzima, Plavu i Podgorici, u koje je FSCG uložio oko 800 hiljada eura, objavljeno je na sajtu te organizacije.

Uz svako jelo - Donosimo RECEPT za NAMAZ od AVOKADA

Srijeda, 19.06.2024 | 15:12

Pravi se brzo i lako.

Ljetnja kozmetika za kosu: Proizvodi koji će je sačuvati od isušivanja i oštećenja

Srijeda, 19.06.2024 | 15:03

Ovo su proizvodi koje treba da koristite ljeti.

Milović POSJETIO Kneževića u Istražnom zatvoru

Srijeda, 19.06.2024 | 15:02

Ministar pravde Andrej Milović je, sa svojim saradnicima i rukovodstvom UIKS-a, posjetio danas Duška Kneževića u pritvorskoj jedinici Istražnog zatvora u Spužu.

Starinsko jelo po receptu naših baka: idealno za brz doručak, preukusno i daje snage za cio dan

Srijeda, 19.06.2024 | 14:53

Ovo jelo se priprema od prekrupe pšenice sa dodacima onoga što se u kući zatekne.

FOTO: Bar dobija PRVI PARK ZA ŽIVOTINJE, evo kako će izgledati

Srijeda, 19.06.2024 | 14:50

Turistička organizacija Bar finansirala je Idejni projekat adaptacije prostora za prvi park za životinje u Baru.

Raspisan oglas za tri kadeta za vojnu akademiju u Skoplju

Srijeda, 19.06.2024 | 14:43

Iz Ministarstva odbrane Crne Gore saopštili su da su raspisali danas javni oglas za upis tri kadeta na vojnoj akademiji “General Mihailo Apostolski” u Skoplju.