Srijeda, 22.05.2024 | 15:39
IZVOR: rtcg.me

Ministarstvo pravde: Milović informisan o ISTRAZI SEC protiv Do Kvona i toku sudskog procesa u SAD

Ministar pravde Crne Gore Andrej Milović, i generalni direktor Direktorata za kapitalne, međunarodne i projekte iz fondova EU Dragutin Đeković, susreli su se sa predstavnicima američke Komisije za hartije od vrijednosti (SEC).




Foto: Facebook screenshot/ Vlada Crne Gore

SEC, kao federalna komisija za hartije od vrijednosti, bavi se zaštitom investitora na berzama, uključujući kripto tržišta, sprovodi istrage, pruža zaštitu investitorima, zastupa ih pred sudovima, nadgleda ukupnu trgovinu na svim berzama u SAD, te nadzire rad 24 državne agencije za trgovinu hartijama od vrijednosti.

"Tokom sastanka, ministru Miloviću je predstavljen detaljan princip rada SEC-a, sa posebnim akcentom na principe praćenja i zaštite investitora koji učestvuju u berzanskim poslovima i trgovinom kripto valutama. Objašnjeno je kako pravni sistem funkcioniše u vezi sa ovim djelatnostima, koji su pravni ljekovi dostupni investitorima, te koje se akcije preduzimaju u različitim slučajevima. Jedna od tema sastanka bila je i istraga koju je SEC sproveo u slučaju Do Kvona. Ministar Milović je informisan o rezultatima te istrage, kao i o toku sudskog procesa koji se protiv Do Kvona vodi u Sjedinjenim Američkim Državama", navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Ministar je izrazio zahvalnost predstavnicima SEC-a na detaljnom izlaganju i korisnim informacijama, te naglasio važnost međunarodne saradnje u oblasti zaštite investitora i borbe protiv prevara na finansijskim tržištima.

Predstavnici SEC i delegacija Ministarstva pravde Crne Gore zaključili su da ovaj sastanak predstavlja značajan korak ka jačanju odnosa između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država u oblasti pravosuđa i zaštite investitora, te da u budućnosti na obostranu korist veze dvije institucije trebaju biti snažnije.

Delegaciju SEC-a činili su Gurbir Greval, Direktor Odsjeka za Istrage, Dejvid Hirš, Šef Jedinice za Kripto Imovinu i Sajber (CACU), Horhe Tenriero, Zamjenik Šefa CACU, Metju Greiner, Pomoćnik Direktora Kancelarije za Međunarodne Poslove (OIA), i Marli Miler, Viši Specijalni Savjetnik (OIA).

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Ivanović: IBAR je CILJ, ali i OBAVEZNA stanica koja određuje nastavak evropskog puta

Utorak, 18.06.2024 | 16:16

Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 (IBAR) je cilj, ali i obavezna stanica koja određuje nastavak evropskog puta - ocijenio je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

Grlić Radman: Crna Gora bi trebala donijeti rezoluciju o BOŽIĆNOM USTANKU

Utorak, 18.06.2024 | 14:48

Ministar vanjskih i evropskih poslova u Vladi Hrvatske Gordan Grlić Radman kazao je da je Hrvatskoj neprihvatljiva i besmislena Rezolucija o Jasenovcu koju bi navodno trebalo da donese Skupština Crne Gore.

Klub odbornika "Evropski tim za Nikšić" podnio prijedlog za RAZRJEŠENJE Kovačevića

Utorak, 18.06.2024 | 14:26

Klub odbornika "Evropski tim za Nikšić" podnio je danas Prijedlog za razrješenje Marka Kovačevića, predsjednika Opštine Nikšić zbog izazivanja osjećaja straha i nesigurnosti kod građana i građanki Nikšića, usljed držanja sramotne besjede na Grahovcu, dana 13.06.2024. godine u kojoj je pozvao na obračun sa onima koji misle drugačije od njega i njemu sličnih i koji ih ne smatraju braćom, kao i zbog širenja nacionalne i vjerske mržnje u kontinuitetu, navodi se u saopštenju ove partije.

Ministarstvo odbrane: CG planiranim izdvajanjem za odbranu među 23 saveznice koje će premašiti 2 odsto BDP

Utorak, 18.06.2024 | 10:58

Crna Gora izdvajanjem 2,02 odsto bruto društvenog proizvoda (BDP), za budžet odbrane potvrđuje posvećenost 44. Vlade kredibilnom članstvu naše države u Alijansi, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Milatović za Radeva priredio svečanu večeru: Crna Gora u Bugarskoj ima ISKRENOG PRIJATELJA

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 20:35

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović priredio je svečana večeru u čast predsjednika Bugarske Rumena Radeva.  

Premijer nije došao na sastanak sa bugarskim predsjednikom: BEZ SUSRETA Spajića i Radeva, evo i ZAŠTO

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 17:54

Iako je bilo najavljeno da će se tokom posjete Crnoj Gori predsjednik Bugarske Rumen Radev sastati i sa premijerom Milojkom Spajićem, do susreta nije došlo.

MCP ponovo POZVALA Kneževića da objavi DOKAZE o navodnoj umiješanosti sveštenika u šverc cigareta

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 17:01

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) saopštila je da poslanik i predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević nastavlja da ih tretira kao političkog konkurenta.

Knežević: Svoja saznanja saopštiću Joanikiju ako ME POZOVE

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 19:20

Iskazujem nemjerljivo zadovoljstvo što se (ne)poznati autor iz Mitropolije ponovo oglasio, čak sam se bio i zabrinuo zašto kasni sa reagovanjem, naivno misleći da će prvo jevanđeljski kritikovati predsjednika Jakova Milatovića zbog njegove švajcarske čajanke sa Vjosom Osmani. Naivno sam očekivao da je (ne)poznati autor makar mogao podsjetiti Jakova Milatovića da je mitropolit Amfilohije sahranjen uz grumene zemlje sa Kosova i Metohije i Jasenovca, naveo je predsjednik DNP-a, Milan Knežević u reagovanju.

"Imala sam EMOTIVNE PROBLEME, pa sam uradila usne": Pjevačica se POKAJALA zbog estetskih korekcija

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 19:48

Kada je sazrela je shvatila da joj to nije trebalo.  

EVROPSKO PRVENSTVO- Rumunija UBJEDLJIVA protiv Ukrajine

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 17:03

Četvrtog dana Evropskog prvenstva u Njemačkoj viđeno je prvo iznenađenje - Rumunija je ubjedljivo savladala Ukrajinu 3:0.

Kako da OČISTITE KLIMU? Sve je gotovo u četiri jednostavna koraka

Utorak, 18.06.2024 | 16:53

Dolaskom ljetnih mjeseci, a posebno  ako je u najavi toplotni talas, klima-uređaji postaju nezaobilazan dio domova i radnih prostora.

PRITVOR Berancu zbog SUMNJE da je četvoro djece odvezao u Rožaje radi prosjačenja

Utorak, 18.06.2024 | 16:40

Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju, Vukomir Bošković, postupajući po naredbi za sprovođenje istrage državne tužiteljke u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju Tanje Nišavić, odredio je pritvor do 30 dana A.B. (26) iz Berana.

Tadić prekinuo tišinu - Uputio IZVINJENJE Piskiju

Utorak, 18.06.2024 | 16:31

Kapiten fudbaleske reprezentacije  Srbije Dušan Tadić prvi put se oglasio poslije komentara nakon meča sa Engleskom (0:1) u meču grupe C Evropskog prvenstva.

PROMJENE na klupi SC Derbija - Jakara NIJE VIŠE trener

Utorak, 18.06.2024 | 16:23

Slovenački stručnjak Dejan Jakara nije više trener Studentskog centra, saopšteno je iz podgoričkog košarkaškog kluba.

CGO OBJAVIO Vodič za obveznike Zakona o slobodnom pristupu informacijama

Utorak, 18.06.2024 | 16:19

Centar za građansko obrazovanje (CGO) objavio je Vodič za obveznike Zakona o slobodnom pristupu informacijama, namijenjen državnim službenicima i namještenicima kao pomoć u efikasnom prikupljanju, obradi i pružanju informacija koje posjeduju unutar organa u kojem rade tokom ispunjavanja zakonskih obaveza. 

Ivanović: IBAR je CILJ, ali i OBAVEZNA stanica koja određuje nastavak evropskog puta

Utorak, 18.06.2024 | 16:16

Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 (IBAR) je cilj, ali i obavezna stanica koja određuje nastavak evropskog puta - ocijenio je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

Kafa SMANJUJE RIZIK od smrtnosti kod sjedećeg načina života

Utorak, 18.06.2024 | 16:00

Sjedeći konzumenti kafe imali su 24 posto manji rizik od smrtnosti u poređenju s onima koji su sjedili više od šest sati dnevno i nisu pili kafu, prema vodećem autoru studije objavljene nedavno u časopisu BMC Public Health.

Marija Šerifović prvi put PROGOVORILA o OCU svog sina: "On je STRAŠAN DASA"

Utorak, 18.06.2024 | 15:54

Otkako je Marija Šerifović otkrila da je postala majka, pjevačica nije detaljnije govorila o tome kako je dobila sina Marija.

ZAMASTILI ste odjeću kremom za sunčanje? UKLONITE je OVIM JEFTINIM SREDSTVOM

Utorak, 18.06.2024 | 15:38

Stručnjak je podijelio vrhunske savjete za uklanjanje najtvrdokornijih mrlja od kreme za sunčanje.

Mujović NAJAVIO projekat: "Eloksirana bravarija za građane po veoma POVOLJNIM CIJENAMA"

Utorak, 18.06.2024 | 15:19

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović najavio je projekat po kojem se građanima pruža mogućnost da ugrade eloksiranu bravariju po "veoma povoljnim cijenama".