Srijeda, 22.05.2024 | 18:40
IZVOR: rtcg.me

POTPISAN Sporazum primopredaje Luke Budva

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Dukley Marina potpisali su u Budvi Sporazum o predaji državine Luke Budva, saopšteno je iz Vlade.




Foto: gov.me/S.Matić; gov.me (kolaž)

Vlada je, na telefonskoj sjednici, usvojila Informaciju kojom se Luka Budva daje na upravljanje Morskom dobru.

Događaju prisustvuju premijer Milojko Spajić, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, kao i direktor JP “Morsko dobro” Mladen Mikelj.

Iz Građanskog pokreta (GP) URA juče su saopštili da je Luku Budva građanima vratila Vlada Dritana Abazovića 7. marta prošle godine, pozvali su generalnog sekretara Vlade da objavi dokument kojim se to potvrđuje.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Gorčević najavila: Crna Gora će dobiti 383 miliona eura u okviru Plana rasta EU za Zapadni Balkan

Petak, 20.09.2024 | 12:03

Crna Gora će dobiti 383 miliona eura u okviru Plana rasta Evropske unije (EU) za Zapadni Balkan.

Zoran Džiknić predstavlja novu pjesmu "Stara maslina" povodom Dana ekološke države Crne Gore

Petak, 20.09.2024 | 11:49

U trenutku kada Crna Gora obilježava Dan ekološke države, želim da dam svoj doprinos očuvanju prirodnih ljepota i dobara kroz muziku, saopštio je muzičar Zoran Džiknić.

Prije kraja septembra, ova DVA HOROSKOPSKA ZNAKA osjetiće poboljšanje u životu

Petak, 20.09.2024 | 11:40

Ako ste u posljednje vrijeme imali lošu sreću, možda je vrijeme da pogledate šta se dešava u zvijezdama. Zahvaljujući nekolicini stresnih astroloških tranzita koje smo iskusili u poslednjih nekoliko nedjelja, određeni horoskopski znaci su se teško snašli u poslednje vrijeme.

Kardiološkinja tvrdi da ovi namirnicu NIKADA ne bi doručkovala

Petak, 20.09.2024 | 11:24

Kada je riječ o doručku zdravom za srce, postoje neke namirnice za koje vjerovatno već znate da nisu baš hranljive, poput slanine ili krofni. Međutim, postoji jedna hrana koja se smatra zdravom, a zapravo to nije, tvrdi kardiološkinja Melissa Tracy.

Podignuta optužnica protiv PET osoba

Petak, 20.09.2024 | 10:58

Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih: V.B., R.V., Ž.R., M.M. i S.V., za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a protiv okrivljenog S.V. i za krivično djelo ubistvo u pokušaju, kazao je specijalni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Ivana Stanić gošća tribine „Podgoričke priče” u Multimedijalnoj sali KIC-a

Petak, 20.09.2024 | 10:57

Jesenje „Podgoričke priče" priča slikarka Ivana Stanić. Podgorica je na razne načine asocirala učesnike tribine Podgoričke priče.

Oprezno s produžnim kablovima, ne uključujte u njih previše uređaja

Petak, 20.09.2024 | 10:53

Vatrogasci upozoravaju da produžne kablove ne treba preopterećivati, što svi radimo. Kada se u njega uključe televizor, računalo i lampa, dodatno uključivanje još i klime, na primjer, može dovesti do požara u domu. Većina proizvođača klima uređaja preporučuje direktno uključivanje u zidnu utičnicu, a ne u produžni kabl.

Film „Supermarket" crnogorski kandidat za nagradu OSKAR u 2024. godini

Petak, 20.09.2024 | 10:53

Dugometražni igrani film „Supermarket", prema scenariju i u režiji Nemanje Bečanovića, producentske kuće „VHS" d.o.o. iz Bara, crnogorski je kandidat za 97. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke Oskar u kategoriji Međunarodna filmska nagrada u 2024. godini, saopšteno je iz Ministarstva kulture i medija.

Vlada UPOZORILA SO Berane

Petak, 20.09.2024 | 10:44

Vlada je 19. septembra na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, donijela Odluku o upozorenju Skupštini opštine Berane.

Haljina Ane Ivanović za zagrljaj s Federerom je spoj elegancije i zavodljivosti (VIDEO)

Petak, 20.09.2024 | 10:34

Ana Ivanović, nekadašnja teniserka, pojavila se na otvaranju teniskog takmičenja Laver Cup, i to u kakvom izdanju.