Četvrtak, 23.05.2024 | 12:20
IZVOR: kolektiv.me

URA: Skandalozno da Spajićeva vlada potroši POLA MILIONA EURA za ručkove i pića za šest mjeseci

,,Krajnje je skandalozan podatak da Spajićeva vlada za šest mjeseci potroši pola miliona eura za ručkove i pića u zemlji i inostranstvu", istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući objavljene podatke da je za troškove reprezentacija potrošeno 4,1 milion eura.




Foto: GP URA 

Iz URE naglašavaju da se još jednom pokazuje potpuno neprihvatljiv i neodgovoran Spajićev odnos prema javnim finansijama, u trenutku kada građanke i građani sanjaju o poboljšanju životnog standarda usljed neobuzdane inflacije i rasta cijena osnovnih životnih namirnica, dodajući da Vlada na troškove reprezentacije troši skoro 5 miliona eura, vrijednost sa koliko bi se mogla izgraditi tri vrtića.

"Poređenja radi, troškovi reprezentacije Abazovićeve Vlade bili su više nego duplo manji jer je to Vlada koja je radila u interesu građana i imala vrlo odgovoran i skroman odnos prema javnim finansijama, istovremeno stvarajući dodatne prihode sa vraćanjem u državno vlasništvo brojnih dobara. S druge strane, danas se suočavamo sa nastavkom prakse DPS-a, gdje se prema budžetu funkcioneri PES-a ponašaju kao prema otvorenom računu koji treba samo prazniti", naznačili su iz URE.

Iz URE su pozvali Spajića da građanima objasni ovako visoku potrošnju i da kaže kakvu korist građanke i građani imaju od ovolike količine ručkova koji se finansiraju iz Budžeta svih nas.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Živković: Kurban-bajram da nas podsjeti na sklad, multietničnost i multikonfesionalnost kao najvažnije VRIJEDNOSTI

Nedjelja, 16.06.2024 | 10:17

"Povodom Kurban-bajrama, praznika koji nas podsjeća na značaj uzajamne podrške i zajedništva, kao i neprolazne vrijednosti suživota, u ime Demokratske partije socijalista i lično ime, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i građanima islamske vjere upućujem najiskrenije čestitke. Želim da vam bajramski dani ispune srca radošću i budu podstrek za činjenje dobrih djela i predani rad za još bolju budućnost vaših porodica, rodbine i komšija", naveo je u čestitki predsjednik DPS Crne Gore, Danijel Živković.

Milatović: Crna Gora percipirana kao KREDIBILAN PARTNER, čija je budućnost u EU

Nedjelja, 16.06.2024 | 10:12

Predsjednik Crne Gore učetvuje na mirovnom Samitu za Ukrajinu.

Da li ste čuli za ŠETNJU kod kuće? Možete IZGUBITI i do 258 kalorija na sat

Nedjelja, 16.06.2024 | 09:57

Hodanje na otvorenom je najkompletnija alternativa za sveukupno zdravlje jer izlazak takođe pomaže da se rastereti vaša psihu.

Abazović: BODRIĆU Srbiju protiv Engleske

Nedjelja, 16.06.2024 | 09:49

Bodriću Srbiju protiv Engleske, nadam da je vrijeme za prvo veće iznenađenje, kazao je lider GP URA.

“Kotorska pašta”: Uz ZVUKE hora "Nikola Đurković" i klape "Incanto" predstavljene gastronomske delicije grada

Nedjelja, 16.06.2024 | 09:42

Uz veliki broj posjetilaca i zvuke Gradskog hora "Nikola Đurković" i klape "Incanto", predstavljene su slatke gastronomske delicije grada Kotora čiji recepti se njeguju vjekovima unazad.

Tzatziki sos - RECEPT za umak koji LJETI ide uz svako jelo

Nedjelja, 16.06.2024 | 09:33

Tzatziki sos je savršen grčki umak bez kog ne možete ni da zamislite giros.

Odbojkaški savez: DUBOKO nas je pogodila vijest o PRERANOM ODLASKU Matije

Nedjelja, 16.06.2024 | 09:23

Povodom tragične vijesti o smrti Matije Šarkića, fudbalskog reprezentativca Crne Gore, predsjednik OSCG, Cvetko Pajković, uputio je u ime Odbojkaškog saveza Crne Gore telegrame saučešća porodici Šarkić i Dejanu Savićeviću, predsjedniku Fudbalskog saveza Crne Gore.

Spajić: Neka nas PRAZNIČNI DANI učvrste u spremnosti na nesebičan trud i požrtvovanost

Nedjelja, 16.06.2024 | 09:10

Predsjednik Vlade Crne Gore, Milojko Spajić čestitao je građanima i građankama islamske vjeroispovjesti Kurban bajram, praznik radosti i zajedništva, koji dodatno inspiriše duh solidarnosti i uvažavanja među svim građanima Crne Gore. 

"Mene suprug NE RAZUMIJE" - Ana Ivanović o BRAKU sa bivšim fudbalerom

Nedjelja, 16.06.2024 | 08:42

Bivša teniserka Ana Ivanović već godinama je u braku sa bivšim fudbalerom nemačke reprezentacije Bastijanom Švajnštajgerom. Ona je nedavno progovorila o svojoj bračnoj zajednici.

Milatović: Simbolika Kuban Bajrama inspiriše nas da DOBRIM DJELIMA budemo OSLONAC jedni drugima

Nedjelja, 16.06.2024 | 08:36

Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem najsrdačnije čestitke povodom Kurban-bajrama, poručio je  predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.