Četvrtak, 13.02.2020 | 14:46
IZVOR: Vijesti.me

Bošković: Protesti imaju najmanje veze sa Zakonom

Naučili smo određene lekcije iz hibridnog rata koji se trenutno vodi u Crnoj Gori, a čiji je okidač Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković poslije sastanka ministara odbrane zemalja članica NATO u Briselu.




Foto: Ministarstvo odbrane/Facebook

Na pitanje da li je Crna Gora sposobna da se u ovom trenutku izbori sa izazovima i prijetnjima u toku hibridnog rata koji se vodi nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, Bošković je kazao da “iako mala zemlja sa ograničenim resursima i do sada je pokazala da može itekako kvalitetno da se suprotstavi svim izazovima„.

„Već u septembru je najavio da će u susret izborima ta kampanja početi da se intenzivira. Naravno, uzet je Zakon o slobodi vjeroispovijesti  kao jedan okidač za brutalno obračunavanje sa Crnom Gorom. Vidjeli smo u zadnje vrijeme sve se to više pokazuje da ti protesti imaju najmanje veze sa Zakonom već prije svega sa političkim željama određenih političkih subjekata u Crnoj Gori i van Crne Gore da se obračunaju sa državom i legitimnom izabranom vlašću. Naučili smo određene lekcije  i siguran sam da ćemo znati da se izborimo sa svim izazovima kako bi Crna Gora opet bila primjer suživota svih nacija i vjera, to je osnovna i ključna definicija Crne Gore da bude jednako mjesto za življenje za sve njene građane“, kazao je Bošković novinarima u Briselu.

PROČITAJTE I OVO:

--- Skup u Nikšiću: Ovo je borba za SUVERENU Crnu Goru

--- DPS Glavnog grada: "Mandić bi da litije pretvori u šatorsko naselje"

--- Mandić: "Ako vlast ne povuče Zakon, svi u Podgoricu"

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Darko
14.02.2020 03:04

Šta ti pametuješ. Da vam nije muka nebi komentarisali situacija. Da li ste svijesni šta ste uradili sa tim zakonom. Napravili ste toliku podjela medju narod. Ne može biti gora situacija nego što je u crnu goru.Narod nema hleba da jede. I ti mi pričaš kakvi su protesti. Narod je nezadovaljan i ovo je bio samo motiv da se nešto desi. Pogrešnu ste ideju htjeli da sprovedete. Narod ovo neće oprostiti. Ništa ne radi u crnu goru. Sve ste zatvorili i prodali svojim mafijaškim prijateljima. Ostavke i izvinite se narodu za sve što ste uništili.

2 0
eeeee
14.02.2020 08:06

Kad je narodu zabranjeno da se bavi politikom zašto ga stalno ćerate na izbore to mi nikad nije bilo jasno

1 0

OSTALE VIJESTI

Podnijete KRIVIČNE PRIJAVE: OSUMNJIČENI da su ispalili 25 hitaca ispred lokala u Golubovcima

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:25

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, sprovodeći intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti, podnijeli su krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv dva lica koja se sumnjiče za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Vujović sa Ribiero: MKM ističe svoju čvrstu POSVEĆENOST očuvanju bezbjednosti novinara i slobode izražavanja

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:07

Udanašnjem svijetu gdje sloboda medija trpi velike izazove, Ministarstvo kulture i medija (MKM) ističe svoju čvrstu posvećenost očuvanju bezbjednosti novinara i slobode izražavanja, što zahtijeva neprestani trud i angažman - zaključeno je na sastanku ministarke kulture i medija Tamare Vujović i izaslanice OEBS-a za slobodu medija, Tereze Ribiero.

Ovo su NERADNI DANI za Dan nezavisnosti

Četvrtak, 09.05.2024 | 18:38

Ovo su neradni dani povodom Dana nezavisnosti. 

Nastavak DIGITALIZACIJE usluga; E- prijave i za predstojeći konkurs “Podgorica na dva točka”

Četvrtak, 09.05.2024 | 18:03

U namjeri da se brojne usluge unaprijede, a zahtjevni procesi za građane – pojednostave, značajan broj aktivnosti usmjeren je na digitalizaciju gradske administracije.

Injac: OBEZBIJEDILI smo pametne čitače za elektronske lične karte

Četvrtak, 09.05.2024 | 17:38

U saradnji sa Ministarstvom javne uprave i UNDP-om obezbijedili smo pametne čitače za elektronske lične karte koje će besplatno dijeliti učesnicima javnog poziva "Podgorica na dva točka", a cijeli proces će zbog efikasnog prikupljanja podataka u značajnoj mjeri biti pojednostavljen, objavila je Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice.

Oblačno, sa SUNČANIM intervalima - Petak u znaku ovih TEMPERATURA

Četvrtak, 09.05.2024 | 22:06

U petak nas očekuje pretežno  oblačno vrijeme, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Abazović: Ljudi sa kojima je Spajić sarađivao SPREMNI i da ustupe zvaničnu komunikaciju

Četvrtak, 09.05.2024 | 22:01

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je, u vezi sa pitanjima na koje mu predsjednik Vlade Milojko Spajić nije odgovorio na današnjem premijerskom satu, da Spajić „savršeno dobro zna“ o čemu on priča i da te informacije nije mogao dobiti od nadležnih organa u Crnoj Gori niti od prijatelja u regionu.

RECEPT za brzi biskvit s trešnjama koji nikome nikad nije propao

Četvrtak, 09.05.2024 | 21:42

Priroda nas časti brojnim ukusnim voćem, a na počektu sezone mnogi se najviše raduju prvim trešnjama. Ljubitelji trešanja žele ih iskoristiti na sve moguće načine, a jedan od prijedloga je i ovaj jednostavan biskvit koji se brzo priprema i još brže nestaje s tanjira.

Stručnjaci UPOZORAVAJU - Zašto NE TREBA da čistite uši štapićima s vatom

Četvrtak, 09.05.2024 | 21:22

Korišćenje pamučnog štapića za čišćenje ušiju je dobro, ali ljekari upozoravaju da to zapravo čini više štete nego koristi.

POGLEDAJTE - Zgrade Vlade Crne Gore i Ministarstva evropskih poslova osvijetljene BOJAMA Evropske unije

Četvrtak, 09.05.2024 | 21:07

Povodom Dana Evrope koji se obilježava  9. maja. 

Milatović: Uprkos suočavanju sa unutrašnjim izazovima, moramo biti USMJERENI ka evropskom horizontu

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:57

Aktuelni trenutak predstavlja prekretnicu u pregovaračkom procesu i očekujem da će svi politički i društveni činioci, još odlučnije raditi na ispunjenju zadataka koji vode ka punopravnom članstvu Crne Gore u EU do 2028. godine, poručio je predsjednik države Jakov Milatović na svečanosti povodom obilježavanja 9. maja - Dana Evrope u organizaciji Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Hrvatski predstavnik na Evroviziji se oglasio EMOTIVNOM PORUKOM - "Sjećam se kad sam pisao pjesmu u svojoj MALOJ SOBI"

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:52

Baby Lasagne  se oglasio na Instagramu uz snimak prepune Malmo Arene u kojoj su svi u glas pjevali njegovu pjesmu u polufinalu Evrovizije.

Vuković: "Mizogini i nevaspitani komentari Milovića prema poslanici Novaković Đurović pokazuju da NIJE DOSTOJAN funkcije koju obavlja"

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:37

"Mizogini i nevaspitani komentari ministra Milovića su pokazatelj njegove nemoći i samo još jedan u nizu dokaza da nije dostojan funkcije koju obavlja, a za koju prima platu od svih građanki i građana Crne Gore", saopštila je potpredsjednica URE Milena Vuković.

Da li GENETIKA utiče na to kog će POLA biti vaše dijete? Evo šta kažu istraživanja

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:30

Da li je pol određen genetikom?

Podnijete KRIVIČNE PRIJAVE: OSUMNJIČENI da su ispalili 25 hitaca ispred lokala u Golubovcima

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:25

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, sprovodeći intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti, podnijeli su krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv dva lica koja se sumnjiče za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.