Četvrtak, 18.02.2021 | 11:56
IZVOR: b92.net

Neuništivi Novak u FINALU: Ovo mi je najbolji meč do sada, ODUŠEVLJEN SAM

Srpski teniser je pobijedio senzaciju iz Rusije 6:3, 6:4, 6:2 i plasirao se u svoje deveto finale Australijan opena.




Foto: YouTube screenshot/Australian Open TV

"Ovo je najbolja situacija za mene od starta turnira. Dobro sam se osjećao. Mogao sam da zamahnem bez bola, da udaram loptu. Ovo mi je najbolji meč do sada. Oduševljen sam", rekao je Đoković neposredno poslije meča.

Do finala će imati dovoljno vremena da se odmori i potpuno zaliječi probleme koje ga muče od starta turnira.

"Imam dva dana do finala. Pričaću sa timom. Definitivno ću trenirati jedan od naredna dva dana, vjerovatno dan prije finala. Oporavak je u ovom trenutku prioritet. Dobro osećam loptu, dobro igram. Imao sam dovoljno mečeva, dovoljno treninga da skupim svu energiju, što je najbitnije za glavne mečeve na AO".

U finalu će igrati sa boljim iz duela između Dimitra Medvedeva i Stefanosa Cicipasa.

"Gledao sam Nadala i Cicipasa od sredine trećeg seta. Stefanos je udario sjajnu stvar, Rafa je dominirao, a onda su se stvari okrenule. Igrao je dobar taj-brejk i dobio meč. Kvalitetan duel, verovatno najbolji na turniru. Obojica su igrali na visokom nivou. Ali kad smo kod toga, Medvedev je vjerovatno na najvišem nivou. U posljednja tri mjeseca je u fantastičnoj seriji pobjeda, osvojio je sve te turnire u dvorani, ATP finale. Uvijek od njih dvojice treba očekivati visok nivou igre, igraju sjajno, treba uzeti kokice i uživati".

Protiv koga bi Đoković volio da igra u finalu?

"Nemam želju, nula. Samo ću uživati", zaključio je najbolji teniser svijeta.

Drugo polufinale je u petak od 9.30, a finale u nedjelju.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Trener Budućnosti: NISAM vidio šta se DESILO, rješavaćemo sve unutar ekipe

Nedjelja, 28.04.2024 | 09:00

Trener fudbalera Budućnosti Ivan Brnović je nakon remija sa Sutjeskom (2:2) kratko prokomentarisao incident koji je obilježio završetak utakmice kada je golman “plavih” Đorđije Pavličić udario saigrača Igora Ivanovića.

AKCIJA SPAŠAVANJA: Kotorski vatrogasci pet sati TRAŽILI STRANU DRŽAVLJANKU na brdu Vrmac (FOTO/VIDEO)

Nedjelja, 28.04.2024 | 09:23

Služba zaštite i spašavanja je, u 16:20 sati, dobila poziv od policijske ispostave Kotor, da se u reonu brda Vrmac izgubila jedna osoba i da je potrebna akcija spašavanja.

Supruga priredila nevjerovatno IZNENAĐENJE Nikoli Rokviću na putu ka Grčkoj (VIDEO)

Nedjelja, 28.04.2024 | 09:41

Proslavljeni pjevač Nikola Rokvić, krenuo je prije par dana pješke na put do Grčke, gdje će se pokloniti Svetom Nektariju Eginskom u istoimenom manastiru, a razlog njegove odluke je human.

Minhen te ZOVE – EVO kako da obezbijediš KARTU za EURO 2024!

Nedjelja, 28.04.2024 | 08:50

Uzbudljivo sportsko ljeto otvoriće Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Nakon što su Njemci 2006. godine organizovali jedno od najboljih Svjetskih prvenstava u fudbalu sa nestpljenjem čekamo 14. jun kada će se lopta “ljubav prema fudbalu” zakotrljati na “Alijanc areni”.

PREMINULA djevojčica kojoj je ispunjena želja da upozna Tejlor Svift - Njen otac objavio POTRESNU PORUKU (VIDEO)

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:06

Djevojčica koja je napravila jedan od najzapaženijih trenutaka sa australijske turneje popularne pjevačice Tejlor Svift, umrla je samo nekoliko nedjelja nakon što je upoznala slavnu zvijezdu.

Građani Andrijevice ogorčeni, voda skuplja 300 odstoGrađani Andrijevice ogorčeni, voda skuplja 300 odsto

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 08:33

Skupština Andrijevice nije u zakonskom roku donijela odluku o saglasnosti na cjenovnik za utrošenu vodu koji je u aprilu minule godine dostavljen Regulatornoj agenciji. Gradskom vodovodu je prošlog mjeseca stigao dopis, a sa njim i povećanje od 300 odsto po kojem će se i obračunavati aprilski računi. Građani su uputili prigovore Vodovodu, a svoje negodovanje će iskazati i na protestima ukoliko se cijene ne koriguju, objavio je Javni servis RTCG.

CGO - 25 godina bez pravde za civilne žrtve NATO bombardovanja iz Murina

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 08:19

Sjutra, 30. aprila, obilježava se 25 godina od stradanja šest civilnih žrtava NATO bombardovanja na području Murina, Opština Plav, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

UŽIVAJTE u SUNČANIM ZRACIMA - Ove TEMPERATURE su PROGNOZIRANE za PONEDJELJAK

Nedjelja, 28.04.2024 | 15:05

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju za ponedjeljak najavljuju sunčano i toplo vrijeme.

Opština Bar opredijeljena za koncept NULTOG OTPADA

Nedjelja, 28.04.2024 | 15:01

U okviru projekta "Osnaživanje kapaciteta i procesa za dobro upravljanje u Crnoj Gori", koji sprovodi Međunarodni republikanski institut (IRI), u Budvi je održana dvodnevna tematska sesija o zaštiti životne sredine na lokalnom nivou. Učesnici sesije bili su predstavnici četiri crnogorske opštine: Bara, Cetinja, Plava i Žabljaka.

RECEPT za tiramisu s jagodama koji se BRZO priprema i još BRŽE NESTANE sa TANJIRA

Nedjelja, 28.04.2024 | 14:54

Obožavate tiramisu?

Andrija Milošević donio ODLUKU, fanovi ODUŠEVLJENI - "Vrijeme je za NOVE STVARI" (VIDEO)

Nedjelja, 28.04.2024 | 14:37

Andrija Milošević već više od 25 godina glumi, smišlja, piše, kreira i producira značajne umjetničke i komercijalne sadržaje.

Znate li šta je VITANIN N?

Nedjelja, 28.04.2024 | 14:25

Vitamin N neophodan je za fizičko i mentalno blagostanje, oslobađa nas stresa, puni energijom kada smo loše raspoloženi i jača imunitet. O čemu se zapravo radi?

Nenezić: PONOSAN sam što sam sa svojim sugrađanima spriječio kupovinu feribota "AF Francesca"

Nedjelja, 28.04.2024 | 14:19

Predsjednik barskog parlamenta i poslanik Socijaldemokrata (SD) Branislav Nenezić kazao je danas da je ponosan što je sa građanima Bara upio da spriječi kupovinu feribota “AF Francesca”.

Kontrola optužnice: Slavko Stojanović sjutra PRED SUDOM

Nedjelja, 28.04.2024 | 14:13

Bivši direktor Uprave policije Slavko Stojanović naćiće se sjutra pred podgoričkim Viši sudom, za kada je zakazana kontrola optužnice u predmetu koji Spcijalno državno tužilaštvo vodi protiv njega.

TRIK kako da vam mlijeko NE ISKIPI, voda NE PRELIJE...

Nedjelja, 28.04.2024 | 13:59

Kuvanje može biti zadovoljstvo, ali čišćenje ploče za kuvanje nakon svakog obroka može biti prilično naporan posao.