Srijeda, 16.11.2022 | 08:31
IZVOR: Kolektiv.me

Upozorenje vozačima: Oprezno vozite zbog mokrih i klizavih puteva

Poslije niza visokih temperatura, u Crnoj Gori se ovih dana najavljuju padavine što utiče i na vožnju po putevima.




Foto: Ilustracija, Pixabay

"Učesnike u saobraćaju očekuju mokri i klizavi kolovozi i mjestimično smanjena vidljivost. Na putevima duž klisura i usjeka upozoravamo na pojavu odrona. Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu i poštuju pravila saobraćaja", najavljuju iz Auto moto saveza (AMS). 

Kako navode, upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

"Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snjeg, led ili poljedica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu, na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm", dodaju iz AMS.

Režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na auto-putu saobracaj se odvija normalno bez izmjena u režimu saobraćaja.

"Apelujemo na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima uz držanje propisanog rastojanja između vozila", zaključili su iz AMSCG.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Obratite pažnju - Na put kretati u RANIM jutarnjim satima

Petak, 12.07.2024 | 08:16

U Crnoj Gori danas se saobraća obavlja uz povoljne uslove za vožnju. Zbog izrazito visokih dnevnih temperatura preporuka vozačima da duža putovanja koriste rane jutarnje sate. Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone. Savjetuje se oprezna vožnja i poštovanje svih pravila saobraćaja. Na putevima na kojima se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja i poštovanje postavljene signalizacije, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).  

UP - Vozači da ne kreću na put bez prijeke potrebe

Utorak, 02.07.2024 | 12:37

Imajući u vidu nepovoljne vremenske i meteo uslove, koji su zahvatili Crnu Goru skrećemo pažnju vozačima da najavljena meteorološka situacija može dovesti do otežanog odvijanja saobraćaja, smanjene vidljivosti, ali i zastoja, odrona i vanrednih prekida u saobraćaju, pa i povećanog broja saobraćajnih nezgoda, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Potpuna OBUSTAVA SAOBRAĆAJA na putu Mojkovac – Đurđevića Tara, evo i od kada

Ponedjeljak, 24.06.2024 | 09:15

Obustava saobraćaja...

MUP: Od sjutra privremena ZABRANA saobraćaja za teretna vozila - Evo i do KADA

Petak, 14.06.2024 | 15:38

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova podsjećaju da sjutra stupa na snagu privremena zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila, autobuse i kampere od 15. juna do 15. septembra

Privremene zabrane saobraćaja za teretna motorna vozila, autobuse i kampere od 15. juna do 15. septembra

Četvrtak, 30.05.2024 | 16:51

Od 15. juna do 15. septembra 2024. godine svakim danom u vremenskom periodu od 17.00 do 22.00 časova se privremeno zabranjuje saobraćaj teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, saopštila je Uprava policije (UP).

VIDEO: Ovo je NAJSPORIJI MODEL u BMW M seriji, a evo koliko košta

Subota, 27.07.2024 | 09:54

Jedini specijalizovani model u performansama naklonjenoj M diviziji je XM koji se nameće ogromnom snagom, impresivnim gabaritima i ogromnom masom.

Borovinić Bojović: Nervoza u napadima pokazuje da je brzo prošla euforija zbog rušenja većine

Subota, 27.07.2024 | 09:29

Jučerašnji zajednički napad uvaženih odbornika Draga Vučinića, Milene Vuković i Anike Bajić, koji sadrži neutemeljene optužbe i neodmjerene kvalifikacije na moj račun, kao i pokazani višak nervoze, govori da im je prebrzo prošla euforija zbog rušenja parlamentarne većine i skraćenja mandata Skupštini, kazala je predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović.

UŽIVAJTE u početku VIKENDA uz ove TEMPERATURE

Petak, 26.07.2024 | 22:11

U subotu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopštemo  je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Milatović: PONOSNI smo što se naši sportisti bore među NAJBOLJIMA na cijelom svijetu

Petak, 26.07.2024 | 22:04

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović istakao je povodom Olimpijskih igara da je zahvalan i ponosan što se naši sportisti, među najboljima na cijelom svijetu, bore za nove medalje.

Đurović: "Reakcija Hrvatske ČUDNA, mi Jasenovac NE MOŽEMO ZABORAVITI"

Petak, 26.07.2024 | 22:02

Čudna je reakcija Hrvatske u odnosu na najveći zločin i genocid u Jasenovcu, prokomentarisao je novi šef poslaničkog kluba NSD Dejan Đurović odluku zvaničnog Zagreba da tri političara iz Crne Gore proglasi nepoželjnim osobama u toj državi.

Ćećanović: Snažan vjetar učinio da se požar BRZO PROŠIRI, za sada nije blizu stambenih objekata

Petak, 26.07.2024 | 21:53

Požar koji je izbio u brdima između opština Cetinje i Podgorica, nastavio je da se širi a današnja akcija Službe zaštite i spašavanja, bila je neuspješna.

Lejdi Gaga napravila MODNI ŠOU na otvaranju Olimpijskih igara (VIDEO)

Petak, 26.07.2024 | 21:47

Zvijezda večeri pojavila se u spektakularom izdanju u Parizu.

OBJAVLJENA prva mapa IZGUBLJENIG kontinenta (FOTO)

Petak, 26.07.2024 | 21:18

Godine 2017. otkriven je do tada nepoznati dio obala Novog Zelanda, što je izazvalo ogromnu pažnju širom svijeta.

NE PODNOSITE komarce? Ovo je JEDINA ZEMLJA na svijetu gdje ih nema

Petak, 26.07.2024 | 21:10

Na Islandu je jednostavno prehladno da bi komarci mogli opstati.

Da li treba da PRESKOČITE večeru u procesu mršavljenja? Evo šta kažu istraživanja

Petak, 26.07.2024 | 20:57

Postoji stara izreka o zdravoj ishrani: "Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao siromah."