Nedjelja, 18.06.2023 | 10:55
IZVOR: Mediabiro

Potpredsjednik Gugla - Crna Gora IDEALNA za IT investitore

Potpredsjednik kompanije Google za proizvode Bredli Horovic (Bradley Horowitz) nakon godinu dana je ponovo posjetio Crnu Goru.




Foto: MediaBiro

Posjeta je realizovana uz podršku kompanije Henley & Partners, a u okviru nje potpredsjednik Gugla se susreo sa državnim zvaničnicima i predstavnicima ICT zajednice u Crnoj Gori, navode u saopštenju. 

“Danas sam se vratio skoro godinu dana nakon moje prve posjete, zaista sam mogao da vidim šta se za tih godinu dana promijenilo u crnogorskoj zajednici, sreo sam se različitim IT liderima, predstavnicima administracije. Stvarno je bilo zadovoljstvo! Dobio sam sjajan osjećaj za potencijal koji Crna Gora ima, čuo neke zaista konkretne ideje o tome šta se može uraditi kratkoročno, ali i dugoročno. Entuzijastičan sam zbog duha koji osjećam u ovom trenutku i mogućnosti koja je pred IT zajednicom i investitorima u Crnoj Gori", kazao je Horovic.

Prema njegovim riječima, postoji napredak. 

"Pokušavate da izgradite eko-sistem koji ne uključuje samo izgradnju velikog talenta i sjajne proizvode, već investitorsku i tržišnu zajednicu, mogućnost da se crnogorska tehnologija proširi na Balkan i šire, te da se globalizuje. Za to je potrebno vremena… Ipak, postoji stvaran i konkretan napredak. Na primjer, tu je Program za inovacije finansiran iz vladinih fondova. Dostigli ste nivo zrelosti i sofisticiranosti koji je bio samo san prethodne godine, a sada je program otpočeo sa sjanjim, početnim uspjesima", istkao je Horovic.

Ono što je sjajno, dodaje,  u ovom trenutku je što program podsjeća na ono što zovemo “ulaganje u sjeme”, odnosno rana faza ulaganja.

"Vjerujemo da Crna Gora ima talenat i odlučnost da ovo pretvori u značajno tržište. Možete se uključiti rano i doći da istražite dok je program još u izgradnji i biti dio tog rješenja. Mislim da ovo mjesto koje bi investitori širom svijeta trebali da imaju na radaru, trebali bi da dođu, ispitaju i nauče. Postoje svi pravi preduslovi za izgradnju značajnog tržišta ovdje", kazao je potpredsjednik komapnije Google.

On je kazao da je sjajno biti u Crnoj Gori. 

"Crna Gora je toliko lijepa zemlja, iznutra i izvana, blagoslovena je nevjerovatnom, razvnovrsnom prirodom, ali ono što me zaista impresionira su toplina i pristupačnost, ali i gostoljubiva priroda ljudi. Sjajno je biti ovdje, jako se prijatno osjećam ovdje. Sjajna poslovna prilika je što nije teško ubijediti ljude da je ovo sjajno mjesto gdje mogu da provode svoje vrijeme. U svijetu gdje je rad na daljinu moguć, zašto ne biste radili upravo iz Crne Gore?”, zaključuje Horovic.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Zik
18.06.2023 18:43

Postovani, radi bolje informacije titula podpredsjednika u americi je siroko rasprostranjena i google sam ih ima vise nego 100

0 0

Glavni grad bez zamjenice gradonačelnice više od pola godine

Subota, 04.05.2024 | 19:39

Nakon što je Danilo Šaranović preuzeo dužnost ministra unutrašnjih poslova u novembru prošle godine, funkcija zamjenika gradonačelnice u Glavnom gradu ostala je upražnjena. Iako je prošlo već više od pola godine, Demokrate još uvijek ne predlažu kandidata.

RECEPT ZA POSNE PALAČINKE: Napravite poslasticu koja će oduševiti sve ukućane

Subota, 04.05.2024 | 18:49

Idealan predlog za današnju večeru

Koprivica: Praznik Hristovog Vaskrsenja predstavlja pobjedu dobra nad zlom

Subota, 04.05.2024 | 18:36

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica čestitao je Vaskrs mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, arhijerejima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti

Bliži se MET GALA 2024 - događaj koji čeka modni svijet: ONI će biti voditelji, a ovo je TEMA VEČERI

Subota, 04.05.2024 | 18:08

Met Gala 2024 održaće se u ponedjeljak, 6. maja u NJujorku

Kako se na Balkanu opisuje zgodan muškarac, a kako u svijetu: Komični video nasmijao region

Subota, 04.05.2024 | 17:13

Hrvatska glumica i tiktokerka Nina Čudić koju na mrežama prepoznaju po nadimku “Slađa s brda” uspjela je da nasmije region snimkom na kojem pokazuje kako se na Balkanu opisuje zgodan muškarac, a kako u svijetu.

Katniću dodijelili advokata s liste DF-a

Subota, 04.05.2024 | 16:54

Sud je Milivoju Katniću, tvrdi se „po službenoj dužnosti”, dodijelio sljedbenika Demokratskog fronta (DF), protiv čijih je lidera sada pritvoreni bivši SDT poveo krivični postupak za učešće u slučaju „državni udar”, a kojima je ponovljeno suđenje u toku

USKRŠNJA POGAČA sa puterom: Oduševiće sve za sjutrašnjom trpezom (VIDEO)

Subota, 04.05.2024 | 16:22

Sjutra je Uskrs, pa je dobro da na vrijeme počnemo sa pripremama trpeze

Popović: Neka ovaj praznik koji simboliše pobjedu dobra nad zlom i života nad smrću

Subota, 04.05.2024 | 16:09

U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, mitropolitu crnogorsko- primorskom Joanikiju, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam Vaskrs, dan Hristovog vaskrsenja, kazala je potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović.

Raičević: Opština Bar će nastaviti da podržava unapređenje uslova rada vatrogasaca

Subota, 04.05.2024 | 15:41

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević uputio je čestitku komandiru Službe zaštite i spašavanja Bar, Acu Vuleviću povodom 4. maja – Međunarodnog dana vatrogasaca.

Vježbe koje mogu da pomognu kod visokog krvnog pritiska

Subota, 04.05.2024 | 15:22

Visok pritisak može da drži pod kontrolom ako vježbate, ali postoje ciljane vježbe koje će vam pomoći u borbi sa hipertenzijom.