Petak, 01.03.2024 | 16:35
IZVOR: avaz.ba

Ova PJESMA SMIRUJE svaku bebu: Mame kažu da PLAČ odmah PRESTAJE (VIDEO)

Stručnjaci su osmislili "Srećnu pjesmu" za ovu namjenu.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Smiriti bebu koja plače može da bude veliki zadatak za sve mame.

Čak i majke s iskustvom znaju koliko može da bude teško kada ne možete da umirite vlastito dijete, ma šta god uradili. Mnoge mame pjevaju i kažu da im pomažu uspavanke, a stručnjaci su osmislili baš pjesmu za ovu namjenu koja je postala pravi hit među mamama na TikToku.

Idealni parametri

Britanski proizvođač hrane za bebe Cow&Gate zamolio je Kaspara Adimana, stručnjaka za razvoj djeteta, i Loren Stjuart, muzičkog psihologa, da analiziraju postojeću nauku o preferencijama beba kako bi došli do idealnih parametara za pop-hit pogodan za bebe - onaj za koji je "dokazano da čini bebe srećnim“.

Nakon opsežnog istraživanja angažirali su kompozitoricu i pjevačicu nagrađenu Gremijem Imogen Heap i majku 18-mjesečne djevojčice, da sastave melodiju po nekim osnovnim pravilima: morala je da bude u durskom tonalitetu, da bude jednostavna i da se u njoj stvari ponavljaju, i ima širok spektar dinamike da bi beba bila iznenađena i zainteresovana.

Pjesma je takođe morala da bude brza, da odražava otkucaje bebinog srca, koji je brži od ljudskog, i morala je da ima živu žensku vokalnu numeru, "idealno snimljenu u prisustvu prave bebe". Prethodne studije su pokazale da bebe imaju tendenciju da budu pristrasne prema tonovima pjevanja koje žene često koriste dok pjevaju bebama.

36 miliona pregleda

Anketirali su kupce Cow & Gata kako bi otkrili koji zvukovi su zasmijali njihove bebe. Spakovali su onoliko zvukova koliko je moglo, poput "bip bip!" i "fju-fju, "ću-ću-će" i druge zvukove koje bebe vole, piše Yumama.

Rezultat je bila "Srećna pjesma". Da li to djeluje? Na YouTubeu pjesmu je poslušalo više od 36 miliona ljudi, a mnoge mame sa TikToka kažu da je ovo prava stvar kada beba plače.

"Ako ste roditelj, ovo bi moglo da vam promijeni život. Ako vaša beba plače kada je spustite u krevetac, onda je ovo za vas. Ako vaša beba plače u kolima, ovo je za vas. Ako plače dok se kupa, ovo je za vas. "Srećna pjesma" je komponirana za bebe od 6 mjeseci do 2 godine i pomaže magično da prestanu da plaču - i sjajna je", bio je komentar jedne mame.

"Ova pjesmica je uvijek na vrhu moje plejliste", napisala je druga mama, dok je treća dodala: "Pjesma je bogomdana. Bez obzira da li vrišti pred spavanje ili u kolima, smiri je za tili čas."

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Nova titula za Lovćen - Postali prvaci Crne Gore

Subota, 27.04.2024 | 22:02

Rukometaši Lovćena su 11. put u istoriji postali prvaci Crne Gore.

Iskoristite LIJEPO vrijeme - Nedjelja u znaku SUNCA

Subota, 27.04.2024 | 21:31

U nedjelju se očekuje pretežno sunčano i tokom dana toplo vrijeme. Na sjeveru, ujutru, po kotlinama moguća kratkotrajno magla, najavljuju iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

Dženifer Aniston "OŽIVLJAVA" kultni film

Subota, 27.04.2024 | 21:21

Kultni film “9 to 5” dobija svoju adaptaciju i to pod producentskom palicom Dženifer Aniston i njene filmske partnerke Kristin Han.

PONAŠANJA KOJA ODBIJAJU PARTNERA: Tri okidača koja dovode do raskida

Subota, 27.04.2024 | 20:56

Ukoliko radite sljedeće tri stvari, veš partner će biti nezadovoljan i polako će se udaljavati od vas.

Skandal pod Goricom: Golman Budućnosti udario saigrača nakon derbija

Subota, 27.04.2024 | 20:28

Skandalozne scene su viđene po završetku derbija 1. CFL između Budućnosti i Sutjeske pod Goricom.

Ako žena želi da bude srećna, mora da IZBJEGAVA OVA TRI TIPA MUŠKARACA: Savjeti čuvenog mudraca zlata vrijedni!

Subota, 27.04.2024 | 20:05

Konfučije je bio kineski filozof i socijalni reformator. Njegova filozofija naglašava lični moral, ispravnost društvenih odnosa, pravdu i iskrenost. Njegove mudrosti su se vjekovima prenosile sa generacije na generaciju, a i danas u savremenom društvu njegove ideale prate oni kojima su njegova djela inspiracija.  

Lista ,,Budva može bolje!” – prof. dr Nikola Milović za jedan dan skupila više od 500 potpisa

Subota, 27.04.2024 | 19:41

Za samo jedan dan od predstavljanja odborničke liste „Budva može bolje”, prof. dr Nikola Milović, listu je podržalo više od 500 građana, saopšteno je iz budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Sjajna partija kralja šljake: Rafa zapalio magičnu kutiju

Subota, 27.04.2024 | 18:32

Rafael Nadal je nošen sjajnom podrškom sa tribina pobijedio Aleksa De Minora sa 2:0 i plasirao se u treće kolo Mastersa u Madridu.

Ovo je spisak najzdravijeg povrća na svijetu: Iznenadiće vas šta je na posljednjem mjestu

Subota, 27.04.2024 | 17:52

Dijetetičari su za Parade.com otkrili spisak najzdravijeg povrća.

Spajić – Merc: Stabilnost Zapadnog Balkana vrlo važna za snažnu Evropu

Subota, 27.04.2024 | 17:15

Stabilnost Zapadnog Balkana je vrlo važna za snažnu Evropu, istakao je predsjednik Hrišćansko-demokratske unije Fridrih Merca tokom sastanka s premijerom Milojkom Spajićem u Berlinu. Dvojica zvaničnika razgovarala su i o evropskim integracijama i rezultatima crnogorske Vlade u posljednjih pet mjeseci.