Nedjelja, 10.03.2024 | 12:35
IZVOR: kolektiv.me

Šćekić: Danas je dan kada reprezentativci i građani treba da OSJEĆAJU zajednički DUH LJUBAVI prema reprezentaciji

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, čestitao je Dan reprezentacija – “dan kada slavimo hrabrost, predanost i snažan duh koji nas podsjeća kako je boriti se za svoj reprezentativni dres”.




Foto: arhiva, gov.me/R.Koprivica

"Sport je više od igre. On je putovanje koje nas oblikuje, jača naša tijela, umove i duše. Kroz sport učimo vrijednosti timskog rada, poštovanja, fer igre i upornosti - vrijednosti koje nas prate kroz cijeli život. Igranje u dresu sa nacionalnim grbom nosi posebnu težinu, ali i čast za sve sportiste, jer na sportskim borilištima biju bitke za ono što najviše vole i donose radost tamo gdje su najvoljeniji", kazao je Ščekić. 

Reprezentativna dostignuća nijesu samo rekordi, već mostovi koji povezuju ljude, kulture i nacije.

"Naši sportisti su najbolji ambasadori Crne Gore u svijetu, koji daleko od svojih domova na najbolji način reprezentuju bogatu crnogorsku kulturu na svim krajevima planete. Njihove priče, talenat i uporan rad inspiracija su za sve nas da sanjamo veće i težimo boljem”, navodi se u saopštenju Ministarstva sporta i mladih.

Šćekić je u saopštenju kazao da je svaka pobjeda novo podsjećanje na snagu koju reprezentativci i sportisti nose u sebi i značaj koji imaju za promociju države. Njihova istrajnost pokazuje da granice postoje samo kako bi se rušile, a snovi iznova ostvarivali u čemu ih nosi pripadnost reprezentaciji i državi.

„Danas je prilika da izrazimo duboku zahvalnost svim onim sportistima koji su ostvarili vrhunske rezultate, kao i da izrazimo želju da svi oni koji imaju čast da nose reprezentativni dres Crne Gore da na budućim takmičenjima ostvare vrhunske rezultate i pokažu kako se istinski bori za svoju državu i radost svakog našeg građanina. Neka vaša ljubav prema sportu nastavi da bude inspiracija mlađim generacijama, a vaša postignuća neka nas uvijek podsjećaju na snagu zajedništva i timskog duha", istakao je Ščekić u saopštenju. 

Kako je kazao, danas je dan kada reprezentativci i građani trebaju da osjećaju zajednički duh ljubavi prema reprezentaciji, a svi smo dužni da vodimo računa o tome da taj duh zajedništva i ljubavi nikad ne ugrozimo.

S obzirom na to da je 2024. Olimpijska godina,  poručuje da želi da što više naših reprezentaativaca i reprezentacija obezbijede vize za Pariz i da na sportskim borilištima u Francuskoj postignu najbolje rezultate.

"Vlada Crne Gore je kao jedan od svojih ključnih prioriteta postavila oblast sporta, što se najbolje pokazuje kroz rekordan budžet opredijeljen za rad krovnih organizacija sporta i sportskih saveza, i predanost da kroz izmjene i dopune Zakona o sportu i Strategiju razvoja sporta stvorimo održiviji ambijent za razvoj našeg sporta. Sportistima, sportskim radnicima, menadžmentima sportskih kolektiva, kao i svim ostalim poslenicima sportske oblasti, čestitam Dan reprezentacija, uz želje da vas uspjeh uvijek prati na vašem sportskom putovanju, ponos i radost obasjavaju u svakom trenutku a zajednički trenuci na terenu da budu vječna inspiracija za sve nas”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva sporta i mladih. 

Ministarstvo sporta i mladih će, u saradnji sa sportskim oraganizacijama, organizovati niz aktivnosti u cilju obilježavanja Dana reprezentacija.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Olja
11.03.2024 14:26

Pakao kada ste vi ministar

1 0

Madrid dobija NOVOG ŠAMPIONA: Rubljov eliminisao Alkarasa

Srijeda, 01.05.2024 | 19:03

Nakon dvije godine, završena je vladavina Karlosa Alkarasa u Madridu - španski teniser je danas u četvrtfinalu ovog Mastersa izgubio od Andreja Rubljova 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).

Alkaras: Razmišljam o tituli, imam šansu da postanem legenda Madrida kao Nadal

Srijeda, 01.05.2024 | 14:10

Nakon trijumfa nad Janom Lenardom Štrufom, Karlos Alkaras je istakao da je počeo da razmišlja o tituli u Madridu.

Registrovan ZEMLJOTRES kod Nikšića

Srijeda, 01.05.2024 | 13:47

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je dana 1. maja 2024. godine, u 12 časova i 19 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 10 km sjeverno od Velimlja u Opštini Nikšić, saopšteno je iz Seizmološkog Zavoda Crne Gore.

Predlog za POSNU TRPEZU - Pasulj na vodi

Srijeda, 01.05.2024 | 17:15

Za sve koji prate post na vodi, recept koji ne treba zaobići jeste pasulj. Pasulj je veoma hranljiva namirnica i u bilo kom obliku je mnogima i uvijek rado viđen na trpezi.

MUP - Apel građanima da tokom prazničnih dana vatru lože u kontolisanim uslovima

Srijeda, 01.05.2024 | 13:35

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je građanima da tokom prazničnih dana vatru lože u kontolisanim uslovima.

Uprava policije: Ciljanom potragom u Podgorici lišen slobode državljanin Republike Srbije

Srijeda, 01.05.2024 | 13:01

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Grupe za međunarodne ciljane potrage Odjeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL – EUROPOL – SIRENE, juče su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica realizovali ciljanu potragu i u Podgorici lišili slobode međunarodno traženo lice M.T. (41), državljanina Republike Srbije, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako da skinete pečat sa jaja? Potrebne su vam DVIJE STVARI

Srijeda, 01.05.2024 | 16:42

Bližimo se Velikom petku, danu kada farbamo jaja za predstojeći praznik Vaskrs. Uveliko su domaćice opremljene svime što im je potrebno za ovaj proces, a posebno jajima.

Da li je vrijeme da kupite novi dušek za spavanje? Saznajte uz pomoć OVOG TRIKA

Srijeda, 01.05.2024 | 16:09

Uradite ovaj jednostavan test i saznajte da li je vrijeme da kupite novi dušek za spavanje.

Živković: Zajedno da nastavimo sa afirmacijom i poštovanjem radničkih prava

Srijeda, 01.05.2024 | 12:39

Svim građankama i građanima Crne Gore, u ime Demokratske partije socijalista i svoje lično, čestitam Međunarodni praznik rada - Prvi maj, sa željom da zajednički nastavimo sa daljom afirmacijom i poštovanjem radničkih prava, saopštio je predsjednik DPS-a Danijel Živković.

FOTO: Pogledajte - Pojačan saobraćaj na GRANIČNIM PRELAZIMA

Srijeda, 01.05.2024 | 12:07

Prvomajske i vaskršnje praznike, mnogi su iskoristili da se odmore i otputuju.