Četvrtak, 11.04.2024 | 11:01
IZVOR: kolektiv.me

CNP: Predstava "Ujka Vanja" na Velikoj sceni

Predstavu “Ujka Vanja”, prema A.P.Čehovu, u uzbudljivom rediteljskom čitanju Mirka Radonjića, publika može da pogleda u subotu 13. aprila na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati.




Foto: Duško Miljanić

Kako je zapisala kritičarka Iva Čukić-Šoškić, ono što je Mirko Radonjić uspio, sada već u duhu prepoznatljive poetike, jeste da od ove drame ne napravi atmosferu mrtvila i čamotinje, kako su to, suprotno Čehovljevim željama, radili mnogi reditelji.

“Ova inscenacija živo svjedoči o apsurdnosti ljudske egizistencije, ali i o društvenoj nejednakosti i uslovima u kojima ljudi žive u zajednici, uključujući i našu, polemišući živo sa tekstom i nadograđujući ga kroz istraživački umjetnički proces”, istakla je Čukić-Šoškić u kritici ove predstave.

Uloge su povjerene: Aleksandru Gavraniću, Jelici Vukčević, Anji Misović, Tihani Ćulafić, Pavlu Preleviću, Ivanu Bezmareviću, Iliji Gajeviću i Jeleni Laban.

Tekst je preveo Mirko Radonjić, adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Ilija Đurović, scenografiju Andreja Rondović, kostimografiju Lina Leković, dizajn svjetla Mirko Radonjić. Za muziku u predstavi zadužen je bend “Pojačano prisustvo” koji čine Ilija Gajević, Jelena Laban i Pavle Prelević. Asistentkinja režije i dramaturgije je Marija Backović, asistentkinja scenografa Jelena Ivančević, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

Ulaznice se mogu se rezervisati i kupiti putem veb-sajta www.cnp.me i na biletarnici, a više informacija o aktivnostima Crnogorskog narodnog pozorišta dostupno je na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i Viber kanalu.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Predstava “Brod” na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta

Četvrtak, 09.05.2024 | 14:12

Predstava “Brod” po tekstu i u režiji Ane Đorđević, rađena u koprodukciji nacionalnog teatra sa Beoartom biće izvedena večeras u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Vujović: Herojstvo i žrtve naših predaka ne smiju biti zaboravljeni

Četvrtak, 09.05.2024 | 10:51

Evropska unija je naše stremljenje, jedini put i krajnje odredište. I pored brojnih izazova danas, više nego ikad, odlučno koračamo ka tom cilju, posvećeni suštinskim rezultatima, progresivnim idejama i vrijednostima, ponosni na naše građansko opredjeljenje i antifašističko nasljeđe. Uskoro će se otvoriti vrata za prvu sljedeću članicu evropske porodice - za Crnu Goru. Na nama je da učinimo da se to što prije dogodi, saopštila je ministarka kulture i medija Tamara Vujović povodom 9.maja - Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom.

VIDEO: Svečano otvoren Proljećni Pazar: Trg nezavisnosti je ponovo centar radosti i dobrog provoda

Srijeda, 08.05.2024 | 08:53

Proljećni Pazar zvanično je počeo sinoć na Trgu nezavisnosti, gdje će sve do 21. maja biti upriličen raznovrstan kulturno-umjetnički program sa bogatom gastronomskom ponudom.

JUBILEJ: Deveta simfonija puni 200 godina

Utorak, 07.05.2024 | 20:54

Deveta simfonija Ludviga van Betovena prvi put je izvedena prije 200 godina davnog 7. maja 1824. a tom prilikom doživela je veliki uspeh.

Proljećni bazar od 9. maja u Danilovgradu: Najavljen bogat kulturno-zabavni program

Utorak, 07.05.2024 | 13:54

Nakon velikog uspjeha koji je ostvario Novogodišnji bazar u Danilovgradu, Opština Danilovgrad, Turistička organizacija Danilovgrad i Centar za kulturu Danilovgrad organizuju Proljećni bazar u ovom gradu.

RECEPT za brzi biskvit s trešnjama koji nikome nikad nije propao

Četvrtak, 09.05.2024 | 21:42

Priroda nas časti brojnim ukusnim voćem, a na počektu sezone mnogi se najviše raduju prvim trešnjama. Ljubitelji trešanja žele ih iskoristiti na sve moguće načine, a jedan od prijedloga je i ovaj jednostavan biskvit koji se brzo priprema i još brže nestaje s tanjira.

Stručnjaci UPOZORAVAJU - Zašto NE TREBA da čistite uši štapićima s vatom

Četvrtak, 09.05.2024 | 21:22

Korišćenje pamučnog štapića za čišćenje ušiju je dobro, ali ljekari upozoravaju da to zapravo čini više štete nego koristi.

POGLEDAJTE - Zgrade Vlade Crne Gore i Ministarstva evropskih poslova osvijetljene su BOJAMA Evropske unije

Četvrtak, 09.05.2024 | 21:07

Povodom Dana Evrope koji se obilježava  9. maja. 

Milatović: Uprkos suočavanju sa unutrašnjim izazovima, moramo biti USMJERENI ka evropskom horizontu

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:57

Aktuelni trenutak predstavlja prekretnicu u pregovaračkom procesu i očekujem da će svi politički i društveni činioci, još odlučnije raditi na ispunjenju zadataka koji vode ka punopravnom članstvu Crne Gore u EU do 2028. godine, poručio je predsjednik države Jakov Milatović na svečanosti povodom obilježavanja 9. maja - Dana Evrope u organizaciji Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Hrvatski predstavnik na Evroviziji se oglasio EMOTIVNOM PORUKOM - "Sjećam se kad sam pisao pjesmu u svojoj MALOJ SOBI"

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:52

Baby Lasagne  se oglasio na Instagramu uz snimak prepune Malmo Arene u kojoj su svi u glas pjevali njegovu jpesmu u polufinalu Evrovizije.

Vuković: "Mizogini i nevaspitani komentari Milovića prema poslanici Novaković Đurović pokazuju da NIJE DOSTOJAN funkcije koju obavlja"

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:37

"Mizogini i nevaspitani komentari ministra Milovića su pokazatelj njegove nemoći i samo još jedan u nizu dokaza da nije dostojan funkcije koju obavlja, a za koju prima platu od svih građanki i građana Crne Gore", saopštila je potpredsjednica URE Milena Vuković.

Da li GENETIKA utiče na to kog će POLA biti vaše dijete? Evo šta kažu istraživanja

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:30

Da li je pol određen genetikom?

Podnijete KRIVIČNE PRIJAVE: OSUMNJIČENI da su ispalili 25 hitaca ispred lokala u Golubovcima

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:25

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, sprovodeći intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti, podnijeli su krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv dva lica koja se sumnjiče za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zenović: OSTAĆU na poziciji pregovarača do dobijanja IBAR-a, neću je zapostaviti uprkos mojoj KANDIDATURI i za izbore u Budvi

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:09

Sigurno ću ostati na poziciji pregovarača do dobijanja IBAR-a, a ta pozicija neće ostati upražnjena, niti zapostavljena uprkos mojoj kandidaturi za lokalne izbore u Budvi, kazao je glavni pregovarač sa Evropskom unijom Predrag Zenović.

Slavna ljepotica priznala da li ŽALI što je postala mama u 40-im - "Bićeš tako UMORNA"

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:03

Eva Mendes ima dvije ćerke s glumcem Rajanom Goslingom s kojim je u braku, a zbog porodice se i povukla iz glume.