Srijeda, 22.05.2024 | 20:52
IZVOR: b92.net

OGLASIO se Nikola Rokvić sa Egine: "Htio sam i oca da dovedem ovdje, ALI...."

Nikola Rokvić danas je posle 31 dana hodočašća konačno stigao do Egine u Grčkoj, odnosno manastira Svetog Nektarija Eginskog.




Foto: Instagram screenshot/nikolarokvic

Njega su dočekali prijatelji i porodica, a pjevač se najprije poklonio i cjelivao ikone u manastiru, te zahvalio svima na podršci.

On se sada i oglasio sa Egine:

"Prvenstveno hvala dragom gospodu Bogu, hvala Svetom Nektariju. Svetom ocu Nikolaju. Svetoj Paraskevi i svim svetima. Ne znam kako bih opisao ovo putovanje, ovaj put, kao da sam cijeli život čekao na ovo. Kada sam ušao u veru zavolio sam Svetog Nektarija, išao sam na Akatiste, vodio sam bolesne ljude, usmjeravao bolesne ljude ka Svetom Nektariju", emotivan je bio Rokvić u razgovoru za Blic pa potom dodao:

"Htio sam da vodim svog oca ovdje, nije se otvorilo, ali sam zahvalan Svetom Nektariju što je mog oca duhovno iscijelio. To je mnogo bitnije od tjelesnog. Nekada u životu ne može da bude sve kako mi želimo. Zato treba u tim trenucima, kada nije kako mi želimo, da se radujemo. Zato što je to volja Božija. Gospod u trenutku, ako dođemo do te radosti, u trenutku šalje blagoslove i otvara nam nove vidike. Otvara nam put koji pokazuje da ovo nije sve, da je ovo samo jedan tren, a nije ni tren u odnosu na cijelu vječnost, u odnosu na ono za šta mi živimo."

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDJE!

Sa suzama u očima, pjevač je nastavio:

"Svaki dan je bio jedan tren. Svaki tren je bio Božija ljubav, radost, čudo, da tako ostane i posmatram i molim se Gospodu da u tim trenucima, pošto se iznenadim da oprosti mom nevjerju jer je to u stvari jedina realnost, a nažalost mi smo zbog svih drugih stvari koji nas ometaju otišli od Gospoda Boga i onda čekamo da se neko čudo desi. Ali Gospod Bog je milostiv, on nam pokazuje preko svojih sveti, preko cijele prirode, Božije tvorevine, pokazuje svoju milost, svoju ljubav i svoju blagodat", objasnio je on, ne skrivajući radost što sve ovo što se odvija može da prenese svom narodu.

Podsjetimo, Nikola Rokvić je u okviru fondacije "Porodica" koju je osnovao sa suprugom Bojanom Barović ovim hodočašćem prikupio 31 milion dinara za onkologije u našoj zemlji, tačnije Boegradu i Nišu, u proteklih mjesec dana koliko je pješke, ali i trčeći putovao do ovog svetog mjesta.

ČITAJTE DETALJNIJE!

Završio veliku HUMANITARNU misiju - Nikola Rokvić stigao na Eginu, evo koliko je NOVCA sakupio

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Šest profesora Univerziteta Crne Gore na prestižnoj Stanford listi 2% najcitiranijih naučnika u svijetu

Petak, 20.09.2024 | 09:13

Šest istaknutih profesora Univerziteta Crne Gore našlo se među 2% najcitiranijih naučnika u svijetu, prema prestižnoj Stanford listi koju objavljuje Elsevier, jedan od najvažnijih svjetskih izdavača naučnih informacija, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore (UCG).

Ovo će obradovati mnoge: Ryanair će na ljeto 2025. povećati broj linija za Podgoricu

Petak, 20.09.2024 | 08:14

Ryanair planira da poveća frekvenciju svojih letova za Podgoricu tokom ljetne sezone 2025. godine, koja počinje 30. marta naredne godine.

Brojni NERIJEŠENI SLUČAJEVI - Trougao Aljaske "progutao" više od 20.000 LJUDI

Petak, 20.09.2024 | 08:49

Svi znamo za Bermudski trougao, a malo ko za Aljaski, koji se zove još i Aljaski Bermudski trougao, divlje područje koje povezuje Enkoridž, Džunou na jugu i Utkijagviku.

Na crnogorskom tržištu NEMA spornog keksa

Petak, 20.09.2024 | 08:37

Na crnogorskom tržištu trenutno nema spornih serija Štark keksa koje su povučene u Srbiji i Bosni i Hercegovini (BiH).

Prije kraja septembra, ova DVA HOROSKOPSKA ZNAKA osjetiće poboljšanje u životu

Petak, 20.09.2024 | 11:40

Ako ste u posljednje vrijeme imali lošu sreću, možda je vrijeme da pogledate šta se dešava u zvijezdama. Zahvaljujući nekolicini stresnih astroloških tranzita koje smo iskusili u poslednjih nekoliko nedjelja, određeni horoskopski znaci su se teško snašli u poslednje vrijeme.

Meteorolozi najavljuje ove TEMPERATURE za prvi dan VIKENDA

Petak, 20.09.2024 | 22:12

U subotu nas očekuje pretežno promjenljivo vrijeme, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Borovinić Bojović: Partijsko ZAPOŠLJAVANJE je NASLIJEĐENO od prethodnog režima, nije bilo revanšizma

Petak, 20.09.2024 | 22:05

Reakcije građana treba da se plaše oni koji su ove izbore tražili. Za uspjeh je potreban timski rad, ne možemo zavisiti od volje jednog čovjeka ili jedne partije. Ne možemo posmatrati stvari kroz funkcije već kroz kvalitet i timski rad”, poručila je nositeljka liste “Za budućnost Podgorice-grad svih nas” Jelena Borovinić Bojović, u emisiji “Intervju” Gradske RTV.

Da li je OPASNO stavljati KARMIN na usne svaki dan?

Petak, 20.09.2024 | 21:57

Karmin  za usne može biti opasan za zdravlje jer sadrži mikroplastiku koja se nalazi posvuda i stoga predstavlja jedan od najvećih problema  nečiste okolin, piše Fenix magazin.

SAVRŠENA JESENJA namirnica: Nekoliko je RAZLOGA zašto treba da JEDEMO KESTENJE

Petak, 20.09.2024 | 21:45

U sebi sadrži mnogo više benefita nego što ste mogli da pretpostavite. 

Milović: "Crnoj Gori sam ja LIČNO DONIO IBAR, Spajić je beskičmenjak"

Petak, 20.09.2024 | 21:37

Premijer i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić je politički beskičmenjak, a ja sam bio njegova kičma, poručuje bivši ministar pravde i kandidat za gradonačelnika Podgorice Andrej Milović.

Kako SKINUTI SUPER LIJEPAK sa kože?

Petak, 20.09.2024 | 21:28

Super ljepilo je nevjerovatno korisno u mnogim situacijama, ali kada se nađe na koži, može postati izvor velike frustracije.

Neka zamiriše na JESEN - Recept za CIMET ROLNICE

Petak, 20.09.2024 | 21:09

Cimet rolnice su recept kome se uvijek rado vraćamo dolaskom prvih hladnih i kišovitih jesenjih dana.

ODGOVORNOST I OBAVEZA da zbog budućih generacija čuvamo životnu sredinu i prirodne resurse

Petak, 20.09.2024 | 20:59

Čuvajući prirodu čuvamo sebe i zbog toga je odgovornost i obaveza svih da budućim generacijama ostavimo zemlju ekološki osviješćenih ljudi, na kojoj se uzgaja ukusna i zdrava hrana, u kojoj se pliva u čistoj vodi, štiti životna sredina i prirodni resursi.

Čarapić: Razvojna banka VELIKA ŠANSA ; Konatar: Direktive EU NIJESU POŠTOVANE

Petak, 20.09.2024 | 20:42

Razvojna banka velika je šansa za crnogorsku privredu i zakon o njenom osnivanju usklađen je sa pravnom tekovinom EU, ocijenio je u emisiji "Okvir" šef poslaničkog kluba Evrope sad Vasilije Čarapić.

PAMTIMO je kao Milijanu iz serije „Đekna“: Ovom ULOGOM se proslavila, a danas je ne biste prepoznali (FOTO)

Petak, 20.09.2024 | 20:28

Kultna serija "Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo" počela je sa emitovanjem davne 1988. godine.