Utorak, 27.12.2022 | 09:35
IZVOR: ona.rs

Treniranje sa VOLJENIM PARTNEROM - Stručnjaci ukazuju na BENEFITE I MANE

Mogu li se spojiti trening i ljubav?




Foto: Ilustracija/ Pixabay.com

Ono što vezu obilježava jeste želja da provodite vrijeme sa partnerom i da vam nikada ne bude mnogo. Imati zajedničke aktivnosti čak i ako su interesi različiti sigurno je dobro iskorišćeno vrijeme, ali da li u to uživanje spada i tening?

Ovo su neki od dobrih strana treniranja sa partnerom, koje sigurno jačaju vezu.

1. Podsticaj

Alarm kao sinonim jutarnjeg neprijatelja, pogotovo ako ste fan izležavanja i sanjalica. "Samo još 5 minuta" je navika koja se može vrlo brzo promijeniti ako ste odlučili da trenirate sa vašim partnerom, jer će vas njegova želja i spremnost u to doba sigurno sa osmijehom izvući iz kreveta.

2. Srećnija veza

Ovo podrazumijeva sve što vam trening donosi kada ga radite zajedno. Sigurno se sostvaruje jača povezanost među vama, novi zajednički interes, kao i novo iskustvo kroz koje prolazite zajedno. Kada primijetite napredak i rezultat vaše predanosti treninzima, još pozitivnija energija nadolazi baš zato što ste imali priliku da zajedno ispratite napredak jedno drugoga.

3. Predanost zdravijem načinu života

Dokazano je da "sa kim si, takav si" i te kako nije mit, već velika istina. U ovom slučaju, ako se vaš partner posveti treniranju i razlozima zašto je to zdravo, povući će vas da zajedno budete predani ovim navikama. Napravite zajedničku rutinu i predajte se divnim osjećajima koja vas očekuju.

Naravno, ako postoje dobre strane, onda postoje i loše strane. Sve može biti kao gore navedeno, ali ipak postoje neke veze koje ne funkcionišu po tim principima i to je sasvim u redu. Kako biste imali cjelokupnu sliku šta spoj ljubavi i treninga sve donosi, treba da znate i mane ovog spoja.

1. Vrijeme za samog/samu sebe

"Ja" vrijeme je nekada ono što nam može biti najpotrebije, a vježbanje je ono što nam to može priuštiti. Kada sami treniramo, možemo se fokusirati samo na sebe, što je takođe i cilj toga. Iskreno, vrijeme za trening je možda i jedino vrijeme koje možemo provesti sami, u miru. 

2. Sopstveni tempo

Trčanje ili vožnja biciklom ume biti zabavno i lijepo sa partnerom, barem dok je samo misao, jer kada se krene u tu radnju, shvatite da pored sebe imate osobu spremnu za maratonske trke, a to definitivno niste vi. Onda slijedi rečenica: "Ići ću tvojim tempom", ali naravno da je samo veći stres kada mislite da ga usporavate, pa se premorite trudeći se da nađete neki kompromisni tempo. Možda je ipak najbolji partner u ovim situacijama slušalica u uhu sa dobrom muzikom. 

3. Ko će stati pre u tesne pantalone?

Kao što znamo, muškarcima je takav organizam da brže mršave nego žena, pa je sigurno veća tenzija kada vidimo da on poslije kratkog perioda ulazi lagano u stvari koje do skoro nije mogao navući. Ovo sigurno stresira drugog partnera. Pored promjene ishrane, raznih diijeta, treninga i dosta vode, još samo fali podsjetnik da će put do broja manje biti veoma trnovit.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Granična policija ZAPLIJENILA preko 300 kg rezanog duvana, KRIVIČNA PRIJAVA protiv jedne osobe

Četvrtak, 02.05.2024 | 14:23

Policijski službenici Sektora granične policije su na lokalnom putnom pravcu Vladimir – Ulcinj u mjestu Zoganje, kontrolisali putničko motorno vozilo marke Audi A8 i lice koje je njime upravljalo B.P. (28).

PRIRODNE boje za farbanje jaja: Obojite ih namirnicama koje već IMATE KOD KUĆE

Četvrtak, 02.05.2024 | 14:16

Bliži nam se Uskrs, pa je većina domaćica fokusirna farbanje jaja.

Ovo su ZDRASTVENE PREDSNOSTI konzumiranja limuna

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:55

Limun je pikantan, sočan i svjež.

Prema Google pretragama - Ovo je NAJPOPULARNIJA AKTIVNOST među turistima u Crnoj Gori

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:41

Prema posljednjim podacima koje je prikupio i analizirao rafting kamp Modra rijeka, rafting je uvjerljivo na vrhu liste kao najpopularnija aktivnost za turiste u Crnoj Gori, sa prosječnom mjesečnom potražnjom na Google od 19500 pretraga.

I nauka POTVRDILA: Omiljeni HOBI naših baka je prava "JOGA" za mozak

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:30

Petlja, petlja, još jedna petlja…

"Nisi daleko iza mene" - Dejvid Bekam SLAVI 49. rođendan, a od Viktorije stigla POSEBNA poruka (FOTO)

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:12

 Dejvid Bekam danas slavi 49. rođendan.

Meteorska kiša koja dostiže vrhunac za nekoliko dana, mogla bi biti NAJBOGATIJA u ovom vijeku

Četvrtak, 02.05.2024 | 12:55

Meteori, poznatiji kao zvijezde padalice, mogu se vidjeti bilo koje noći u godini. Neke noći su međutim bolje za posmatranje neba od drugih.

OBRATITE PAŽNJU - Ako imate ovu dijagnozu, NE SMIJETE da jedete JAGODE

Četvrtak, 02.05.2024 | 12:48

Iako su idealna poslastica i osvježenje, potrebno je da obratite pažnju na količinu koju konzumirate. 

Šer ŠOKIRALA izjavom: "Zabavljam se sa MLAĐIM muškarcima, jer su oni mojih godina uglavnom pokojni"

Četvrtak, 02.05.2024 | 12:29

Pjevačica Šer (77) otkrila je da je odbila sastanak sa Elvisom Prislijem.

Vrijeme ipak NE LIJEČI sve rane - Arijana Mihajlović objavila fotografiju i RASTUŽILA mnoge (FOTO)

Četvrtak, 02.05.2024 | 12:14

Arijana se redovno oglašava na društvenim mrežama, gdje emotivnim porukama slama javnost