Nedjelja, 23.07.2023 | 14:51
IZVOR: mondo.rs

ZVANIČNO - Nikola Jokić NEĆE IGRATI za Srbiju na MUNDOBASKETU

Centar Nikola Jokić donio odluku da ne nastupi za reprezentaciju.




Foto: YouTube screenshot/House of Highlights

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić, NBA šampion i MVP finala iz prethodne sezone, neće biti u sastavu reprezentacije na predstojećem Svetskom prvenstvu!

Iako je tokom prethodnih nedjelja postojala nada da bi najbolji NBA igrač mogao da se pojavi u dresu reprezentacije, više nema dileme o tome. Kako "Mozzartsport" saznaje, Nikola Jokić je donio odluku da ne igra Svjetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i Filipinima, gdje će-reprezentacija Srbije pokušati da obezbijedi plasman na predastojeće Olimpijske igre u Parizu.

Po navodima ovog portala, čelni ljudi Košarkaškog saveza Srbije su danima ubjeđivali Nikolu Jokića, a u akciju je bio uključen i Bogdan Bogdanović koji je novi kapiten srpske reprezentacije. Ipak, uspjeha nije bilo, pošto je odluka Nikole Jokića da ne nastupi za reprezentaciju ovog ljeta konačna. Time se povećava broj igrača koji propuštaju obaveze u nacionalnom timu - Vladimir Lučić je povrijeđen, Nikola Kalinić je tražio pauzu zbog nagomilanih povreda, a dres reprezentacije vjerovatno neće obući ni Vasilije Micić koji se iz evropske seli u američku košarku.

Zvanično, selektor Svetislav Pešić će u pondjeljak popodne saopštiti spisak igrača na koje računa za Mundobasket, ali se nakon brojnih "otkaza" postavlja pitanje kakvom rezultatu može da se nada nacionalni tim. Izostanak trojice ili čak četvorice košarkaša koji su bili planirani za startnu petorku reprezentacije tokom Svjetskog prvenstva biće ogroman hendikep...

Podsjećamo, pored novog kapitena Bogdana Bogdanovića očekuje se da u timu budu igrači poput Nemanje Nedovića, Marka Gudurića i Alekse Avramovića, dok bi centralna figura u reketu trebalo da bude Nikola Milutinov. Takođe, na širem spisku selektora mogli bi da se nađu Aleksej Pokuševski, Nikola Jović, Dejan Davidovac, Vanja Marinković, Ognjen Jaramaz, Ognjen Dobrić, Alen Smailagić, Filip Petrušev, Luka Mitrović, Dušan Ristić, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić, Balša Koprivica, Boriša Simanić, Aleksa Radanov, Jovan Novak...

ČITAJTE I OVO!

Nikola Jokić PROPUŠTA Svjetsko prvenstvo?

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Upozorenje stručnjaka: Prvaci sa SVE LOŠIJIM motoričkim sposobnostima

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 08:33

Stručnjaci upozoravaju da djeca, prilikom upisa u prvi razred iz godine u godinu pokazuju sve lošije motoričke sposobnosti na testiranjima. Gojazost, slabiji vid i govor te loše držanje tijela samo su neki od poremećaja s kojim se djeca susrijeću. Razlog je što su najmlađi sve više pored ekrana a sve manje napolju.  

Zenović: Daćemo sve od sebe da budemo konstruktivni u daljem političkom životu i dinamici Budve

Nedjelja, 26.05.2024 | 22:31

Nosilac liste Pokreta Evropa sad na izborima u Budvi Predrag Zenović rekao je da su rezultati "takvi kakvi jesu" i da su zadovoljni onim što su "dali ovom cijelom procesu".

Jovanović: OSVOJILI smo devet mandata, NAJJAČI smo u budvanskoj skupštini

Nedjelja, 26.05.2024 | 21:54

Nosilac liste "Budva naš grad" Nikola Jovanović proglasio je večeras izbornu pobjedu u ovom primorskom gradu.

Partije objavile REZULTATE: "Za budućnost Budve" i "Budva naš grad" po devet mandata, DPS sedam...

Nedjelja, 26.05.2024 | 21:46

Demokratska Crna Gora i lista "Budva naš grad" objavile su konačne rezultate lokalnih izbora u Budvi, prema njihovim podacima sa 28 birališta.

Bešić: Sedam od devet lista PREŠLO CENZUS, što otvara kombinatoriku

Nedjelja, 26.05.2024 | 21:30

Politički analitičar Miloš Bešić očekuje da će lista čiji je nosilac Nikola Jovanović, lista Za budućnost Budve i Demokratska partija socijalista na lokalnim izborima u Budvi imati između 18 i 25 odsto osvojenih glasova.

PRVI PODACI Demokrata: "Za budućnost Budve" 27 odsto glasova, "Budva naš grad" 26, DPS 21...

Nedjelja, 26.05.2024 | 21:27

Demokrate su objavile prve rezultate sa lokalnih izbora u Budvi, na osnovu 9.000 prebrojanih glasova, prema podacima te partije, koja je navela da je na birališta izašlo 11.350 birača.

Jovanović: Početni rezultati govore da ćemo biti NAJVEĆE IZNENAĐENJE IZBORA

Nedjelja, 26.05.2024 | 21:17

Nosilac liste Budva naš grad Nikola Jovanović istakao je da početni rezutati govore da su bili u pravu kada su najavljivali da će biti najveće iznenađenje izbora. Očekuje da će osvojiti najveći broj glasova i biti okosnica za formiranje buduće vlasti.

LOKALNI IZBORI u Budvi; Prvi REZULTATI : ZBB 31,3 odsto, BNG 19,7 odsto, DPS 19,3 odsto...

Nedjelja, 26.05.2024 | 21:10

U Budvi su jutros u sedam sati otvorena biračka mjesta za lokalne izbore u Budvi. Učestvuje devet izbornih lista.

DIK: 11.029 birača iskoristilo PRAVO GLASA

Nedjelja, 26.05.2024 | 21:03

Birališta u Budvi zatvorena su u 20 sati. Na lokalnim izborima građani su birali između devet lista.  

IZLAZNOST 58 odsto, MANJA nego na prethodnim izborima

Nedjelja, 26.05.2024 | 20:55

Prema podacima Opštinske izborne komisije, izlaznost u Budvi na lokalnim izborima iznosi 58 odsto, pa je izlaznost manja u odnosu na prethodno održane izbore u ovom gradu.