Ponedjeljak, 24.07.2023 | 19:10
IZVOR: nova.rs

Lista čekanja duga PET GODINA, a skoro DVA MILIONA NARUDŽBINA - Svi su "POLUDJELI" za ovim MODELOM AUTOMOBILA (VIDEO)

Ako je za vjerovati podacima sa stranice Tesla Reservation Tracker, kupci su jednostavno "poludjeli" za novim Cybertruckom koji je nedavno krenuo u serijsku proizvodnju, a uskoro bi trebalo da bude zvanično predstavljen.




Foto: YouTube screenshot/ DennisCW - Tesla Hacking - Buying + Financing Tips

Biće to prvi novi model Tesle još od 2019. godine kada je stigao krosover Model Y, a ubedljivo najbolja prodaja očekuje se u SAD-u gde mnogi kupci tradicionalno preferiraju pick-up modele.

Prema podacima sa ove nezavisne stranice, trenutno postoji više od 1,9 miliona rezervacija za dugo očekivani Cybertruck koji je najavljen još 2019. godine. Sam Elon Musk je ranije ove nedjelje izjavio da je potražnja za Cybertruckom „toliko neuobičajena, da joj se ne nazire kraj“.

S obzirom na to da Tesla planira proizvodnju oko 375.000 primjraka Cybertrucka godišnje, biće potrebno oko 5 godina da se isporuče svi rezervisani automobili. Ipak, značajan broj vlasnika rezervacija možda neće izvršiti svoju kupovinu, jer je za rezervaciju bilo potrebno izdvojiti neuobičajeno malo novca, svega 100 dolara.

Bez obzira na to kako se stvari razvijaju, Tesla je već jako profitirala, jer po ovome ispada da su samo od rezervacija prikupili više od 190 miliona dolara. Cybertruck se proizvodi u fabrici Giga Texas, a ako bude potrebno, mogao bi se da se proizvodi i u fabrici Giga Mexico kada ona bude puštena u pogon za nekoliko godina.

Biće zanimljivo vidjeti da li će se Cybertruck nuditi van SAD-a, iako je gotovo 20 posto rezervacija sa tih tržišta. Veliki problem za skoro šest metara dugačak automobil mogla bi da bude ogromna masa od oko 3,4 tone, koja uz nosivost od 1.500 kg ovaj pick-up čini preteškim da bi spadao u kategoriju automobila, već bi trebao da se registruje kao laki kamion.

To znači da bi automobil po našem i evropskom zakonodavstvu ovaj model mogao da se vozi samo sa vozačkom dozvolom za D kategoriju.

Musk je nedavno najavio da je Cybertruck drugačiji od bilo čega drugog na putu.

„Želim da naglasim da Cybertruck ima mnogo nove tehnologije u sebi, jako mnogo. Ne izgleda kao bilo koje drugo vozilo, jer nije kao nijedno drugo vozilo“, izjavio je Musk.

Kako prenosi Auto Klub, uskoro se očekuje i zvaničan debi serijske verzije ovog električnog pick-up modela, a navodno bi Cybertruck trebalo da ima domet od 560 kilometara.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

PROČITAJTE - Utvrđen redosljed lista za izbore u BUDVI

Subota, 04.05.2024 | 14:53

Opštinska izborna komisija (OIK) u Budvi odredila je danas žrijebanjem raspored na glasačkom listiću za predstojeće lokalne izbore, koji su zakazani za 26. maj.

U susret ljetu - Napravite sami najefikasnije ANTICELULIT ULJE

Subota, 04.05.2024 | 14:35

Danas celulit pogađa većinu žena, bez obzira na njihovu građu, tip kože i težinu.

“Srce mi je trenutno slomljeno, mislim da Princ Vilijam i Kejt Midlton prolaze kroz pakao"

Subota, 04.05.2024 | 14:18

Amaja Arieta je prijateljica princa Vilijama i princeze Kejt Midlton, koja je otkrila neke detalje o njihovom privatnom životu.

Rajan Gosling na UDARU KRITIKA zbog filma: "Sramno, šta je smiješno u porodičnom nasilju?"

Subota, 04.05.2024 | 13:51

Jedan mali dio dijaloga u filmu The Fall Guy izazvao je kritike premda se film još nije pojavio u bioskopima.

Direktor Evrolige najavio: Partizan, Crvena zvezda, Valensija, Virtus ili Alba ostaju BEZ Evrolige

Subota, 04.05.2024 | 13:21

Direktor Evrolige, Paulijus Motiejunas je, u velikom intervjuu za španski "As" kazao da će neko od klubova bez licence ostati bez ovog takmičenja naredne sezone.

I to se dešava - Muškarac vozio Teslu i zaspao, uspio da se probudi tek nakon 40 KILOMETARA

Subota, 04.05.2024 | 12:39

Scene o kojima se najčešće govori u Americi stigle su i na evropske puteve.

Mandić: Vaskrs nas uči da je molitva za mir i blagostanje najbolja odbrana koju kao vjerni ljudi imamo

Subota, 04.05.2024 | 12:14

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić čestitao je predstojeći Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom Dimitriju, episkopu mileševskom Atanasiju i svim pravoslavnim vjernicima uz želju da vaskršnje dane provedu u zdravlju, miru i sreći.

Abazović: Država od trajekta za godinu prihodovala više od OSAM MILIONA EURA

Subota, 04.05.2024 | 12:01

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, saopštio je da je država od trajekta za godinu prihodovala više od osam miliona eura.

FOTO: Gudelj hitno operisan - Anastasija objavila fotografiju iz doma, pokazala kako se fudbaler oporavlja

Subota, 04.05.2024 | 11:44

Anastasija Ražnatović podijelila je fotografiju svog muža, Nemanje Gudelja iz porodičnog doma i pokazala kako se oporavlja, posle operacije.

SLABIJI ZEMLJOTRES registrovan u Crnoj Gori

Subota, 04.05.2024 | 11:06

Zemljotres jačine 2,7 stepena zabilježen je u Crnoj Gori.