Srijeda, 29.11.2023 | 15:04
IZVOR: cdm.me

Batinović: Fokusirane smo na Kamerun, želimo pobjedu na otvaranju

Marta Batinović jedva čeka da počne Svjetsko prvenstvo i nada se pobjedi nad Kamerunom, koja bi značila ekipi pred nastavak šampionata.




Foto: Youtube screenshot/ Best of Marta Batinović

Naše djevojke će u podmlađenom sastavu nastupiti na velikom takmičenju.

“S velikim nestrpljenjem očekujemo početak prvenstva. U potpunosti smo fokusirane na Kamerun, želimo da damo sve od sebe i da krenemo pobjedom koja bi mnogo značila pred nastavak takmičenja. Mlada smo ekipa, puno je novih igračica, što je ujedno i dobro, jer je to proces koji prolaze sve reprezentacije. Nedostaje nam četiri-pet djevojaka koje su bile značajne timu, ali vrijeme radi svoje i sada sa novom generacijom i velikom energijom, želimo da gradimo svoj put, počev od ovog prvenstva”, kazala je Marta Batinović.

Utakmica protiv Konga bila je priprema za duel sa Kamerunkama.

Kongo je bio dobra provjera za meč koji nas očekuje na startu prvenstva, to su ujednačene ekipe. Ipak, utisak je da je Kamerun nešto ozbiljniji tim, imaju dva dobra šutera koji znaju da budu veoma neugodna. To su igračice koje pokrivaju pozicije beka i na njih moramo da obratimo posebnu pažnju”.

Naš tim želi četvrtfinale prvenstva svijeta.

“Iako smo gotovo sigurni učesnici kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre, imamo ciljeve i na ovom prvenstvu. Najvažnije je da se dobro povežemo, da pozitivnu atmosfera u timu, prenesemo i na teren. Neke djevojke su prvi put na velikim takmičenjima, neke imaju mnogo značajnije uloge nego što je to bio slučaj do sada, zato je ovo prvenstvo veliki izazov za nas”.

Ipak, prva obaveza je da se preskoči grupa.

"Razmišljamo samo o tome da prođemo grupu, a onda u glavnoj rundi, korak po korak, želimo da gradimo put ka četvrtfinalu. Ovo prvenstvo treba da posluži i za ostvarivanje rezultatskih ambicija, ali i za stvaranje kompaktnog tima za ono što će biti najvažnije u narednoj godini, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre”, zaključila je Marta Batinović.

Crna Gora će protiv Kameruna igrati sjutra od 18 sati.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Zbog napada pasa u Pljevljima u 2022. i 2023. godini naplaćeno 6.600 eura

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 14:13

Osnovnom sudu u Pljevljima u 2022. godini podnijeto je 12 tužbi za naknadu štete pričinjene od strane napuštenih i izgubljenih životinja.

Klub odbornika SDP-LP: Demokrate i PES od glasnih “zaštitnika” do otvorenih uništitelja životne sredine Bara

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 14:00

Bar je više puta jasno poručio da ne želi LNG terminal u svojoj Luci, to su zaključci sjednice Otvorenog parlamenta Skupštine Opštine Bar, javne rasprave o Prostornom planu na kojoj su građani potvrdili takav stav ali i zaključaka nedavno održane sjednice SO Bar posvećene ovoj temi, koji su upućeni nadležnim organima. Međutim, neki odbornici očigleno ne čuju glas građana i imaju drugačiju, važniju, agendu od intresa svojeg grada, navodi Klub odbornika SDP-Liberalna partija u Skupštini Opštine Bar.

Milatović: Zabrinjavajući broj napada na zaposlene u medijima signal da država mora obezbjediti bezbjedan ambijent za njihov rad

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 13:45

Predsjednik države Jakov Milatović poručio je da donosioci odluka u Crnoj Gori moraju stvoriti bezbjedan ambijent, u kom će zaposleni u medijima bez pritiska obavljati svoj posao i pravovremeno informisati građane.

Sudbina je UVIJEK na strani ljudi koji u datumu rođenja imaju ove brojeve: Čeka ih blagostanje i sreća

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 13:35

Brojevi mogu dosta toga da otkriju o našem životu

"Podržani = osnaženi" - Za projekte organizacija civilnog društva, tokom 2023. izdvojili više od 375.000 eura

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 13:26

„Podržani = osnaženi” je trogodišnji program podrške razvoju civilnog društva koji realizuje Fond za aktivno građanstvo (fAKT) u saradnji sa Zakladom za razvoj zajednice „Slagalica“ iz Hrvatske, a uz podršku Evropske unije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave. Tokom prošle godine u Crnoj Gori podržano je 36 projekata organizacija civilnog društva i neformalnih grupa građana, u ukupnom iznosu od čak 375.720 eura.

EPCG - Radno vrijeme informativno-naplatnih punktova tokom praznika

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 13:20

Tokom predstojećih praznika informativno naplatni punktovi EPCG neće raditi od 1 – 6. maja.   

Zašto je usamljenost kod žena uglavnom povezana sa nekontrolisanom željom za hranom?

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 13:17

Nedavna istraživanja sugerišu da usamljenost može biti ključan faktor povezan sa lošim navikama u ishrani i sa gojaznošću, sa posebnim fokusom na žene.

Martinović: U Crnoj Gori registrovano 499 hotela, dobrom ljetnjom sezonom na sjeveru da pokrijemo gubitke tokom zimske

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 13:04

U toku je nastavak treće posebne sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024. godini. Na pitanja poslanika odgovara ministar turizma, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović.

Veljko Ražnatović ipak NEĆE dobiti nacionalnu penziju, evo i zbog čega

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 12:58

Tako blizu, a tako daleko, reklo bi se...

Samsung ima NOVI PUNJAČ - Košta 69,90 EURA, a evo zbog čega je poseban

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 12:57

Samsungov novi punjač može puniti dva telefona istovremeno, a na evropskom tržištu koštaće 69,90 eura.