Petak, 23.02.2024 | 19:12
IZVOR: cdm.me/rtnk

Sjednica Vlade večeras, nakon toga Skupština EPCG

Vanredna Skupština akcionara biće odrźana večeras. To je upravo kazao v.d. sekretara Skupštine akcionara EPCG Predrag Krivokapić, prenosi RTNK.




Foto: EPCG

Skupština će biti održana nakon sjednice Vlade Crne Gore koja, kako nezvanično saznaje RTNK treba da počne za oko 40 minuta.

Vlada će, saznaje Portal RTNK, ponovo razmatrati odluku o predloženim članovima Odbora direktora EPCG.

Bulatović: Konsultacije većinskog vlasnika EPCG još traju

Iako zakazana za 11h danas, vanredna Skupština akcionara EPCG još uvijek nije počela.

Izvršni direktor EPCG Ivan Bulatović, koji predsjedava Skupštinom akcionara EPCG, upravo je saopštio da čekaju informacije.

„Konsultacije većinskog vlasnika još traju.Svi znate šta je danas bilo na dnevnom redu. Za početak zakazane Skupštine čekamo informaciju od većinskog vlasnika. Skupština danas treba da se održi“, rekao je Bulatović.

Manjinski akcionari EPCG su više nego ogorčeni. Kako navode, u istoriji EPCG ovakva situacija se nije dešavala.

Bulatović je rekao da se sjednica mora održati danas.

 „Ukoliko ne bude postignut dogovor, Skupština će biti odložena u skladu sa statutom Društva“, rekao je Bulatović ne precizirajući o kakvom se „dogovoru“ radi.

Problem je, kako su pojedini mediji objavili, što je Vlada na jučerašnjoj sjednici predložila Bojanu Savić u ime PES-a za člana Odbora direktora EPCG. Na tu poziciju ranije stranački organi PES-a predložili su Radovana Bijelića. Promjeni te odluku, usprotivio se poslanik PES-a Vladimir Bakrač. On je to danas i potvrdio medijima ističući da želi da zaštiti mladog kolegu i odluku koja je donesena.

Manjiski akcionari danas su kazali da ne priznaju odluke „političke Vlade“ ,i da ne žele „politički Odbor EPCG“.

“Što se tiče Vlade Crne Gore mislimo da je ovo jedna neozbiljnost. Zar oni misle da mi funkcionišemo kao oni. Ovo je ozbiljna kompanija, kako će biti kad ovo čuju tri eksperta koje je nadležno ministarstvo predložilo za Odbor EPCG. Gdje dolaze, u ovakav neuređen sistem što se tiče Vlade. Misli li se da je ovo premijera Spajića ili ministra Myjovića? Oni su samo došli tu gdje su na račun naroda. Ovo je nas, manjinskih akcionara. Ovo je čisto ponižavanje instituta manjinskog akcionara i akcionara. Mi amo ljudi koji smo uložili novac u ovu kompaniju. I ovako da se upravlja kompanijom. Ovo je zastiđe za državu“, rekao je Golub Bojanić manjinski akcionar.

Bulatović mu je na to odgovorio da vjeruje da će se za postojeću situaciju naći rješenje.

“Ovo je neka nepredviđena situacija očekujemo svi da se riješi. Svakako sam saglasan da se ugled kompanije na ovaj način poljuljao, to je jasno. Ali sam ubijeđen da ćemo iz ovoga problema izaći i da ćemo funkcionisati u narednom periodu onako kako ovoj kompaniji dolikuje“, istakao je Bulatović.

Manjinski akcionar Nataša Backović je kazala da je zakon prekršen i nakon zakazivanja vanredne Skupštine. Manjinski akionari su trebali rekla je Backović, 20 dana prije održavanja Skupštine da dobiju imena novih članova Odbora direktora EPCG, ali to nije urađeno ni danas.

“Vlada u ovome sastavu je politička i prekršila je sve zakone države. Nismo dobili materijal na način kako je to zakonom utvrđeno. Mi smo ispoštovali vas, došli smo na Skupštinu, da bismo ovdje doživljavali najveća poniženja od tamo nekih predstavnika političkih partija koje nisu ni postojale kad je postojala EPCG. Znači, EPCG su izgradili građani od svojih bruto zarada i doprinosa koje su platili. Kasnije je iz vlasništva građana prešla u vlasništvo države. Drźava nije 100 posto vlasnik EPCG. O ovoj Vladi je suvišno komentarisati kad ona nije uspjela za 3 sata koliko mi čekamo ovdje zvanično na zvanično zakazanoj Skupštini da da informaciju nego i dalje politički trguju. Mi nismo politička partija, mi smo EPCG, najveći privredni subjekat u državi. Oštro protestujem protiv političke Vlade i svih njenih partija zbog ovog današnjeg ponašanja. Ovo nema nikakve veze sa rukovodstvom EPCG, ali ima sa politikom i načinom vođenja države preko nas“, kazala je Backović.

Na današnjoj vanrednoj Skupštini trebalo je da se razriješi sadašnji Odbor direktora EPCG, a izabere novi.

Za članove Odbora direktora kompanije Vlada je predložila prof. dr Jovicu Milanovića, prof. dr Vladimira Katića, prof. dr Zorana Miljanića, Milutina Đukanovića, Tahira Đonbalaja, Nevena Gošovića i Bojanu Savić.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Na konkurs za direktora Aerodroma stiglo SEDAM PRIJAVA - U trci OVA IMENA

Subota, 27.04.2024 | 08:21

Stiglo sedam prijava.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Plantaže: Minus od 1,27 miliona eura NAJBOLJI REZULTAT u posljednjih nekoliko godina

Petak, 26.04.2024 | 19:51

Odbor direktora kompanije „13.Jul-Plantaže“ a.d, na današnjoj sjednici, usvojio je tromjesečni bilans poslovanja kompanije, koji reflektuje nastavak pozitivnih trendova kroz značajan rast prihoda, jačanje operativne profitabilnosti kompanije i kontinuirano usmjeravanje napora uprave ka stabilizaciji poslovanja,  navode iz ove kompanije. 

Spajić: Uz turizam, hidroelektrane će biti stubovi EKONOMSKOG RAZVOJA

Petak, 26.04.2024 | 17:25

Predsjednik Vlade Milojko Spajić se tokom zvanične posjete Berlinu sastao sa vicekancelarom Njemačke i saveznim ministrom ekonomije i zaštite klime Robertom Habekom. Energetska tranzicija bila je u fokusu razgovora, a premijer Spajić je istakao da je to velika šansa Crne Gore.

FOTO: Spoj moderne usluge i tradicije gostoprimstva - Voli u Staroj varoši

Petak, 26.04.2024 | 14:11

Danas je novi Voli market otvorio svoja vrata u ulici Petra Prlje, u Staroj varoši.

Iskoristite LIJEPO vrijeme - Nedjelja u znaku SUNCA

Subota, 27.04.2024 | 21:31

Pretežno sunčano i tokom dana toplo vrijeme. Na sjeveru, ujutru, po kotlinama moguća kratkotrajno magla, najavljuju iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

Dženifer Aniston "OŽIVLJAVA" kultni film

Subota, 27.04.2024 | 21:21

Kultni film “9 to 5” dobija svoju adaptaciju i to pod producentskom palicom Dženifer Aniston i njene filmske partnerke Kristin Han.

PONAŠANJA KOJA ODBIJAJU PARTNERA: Tri okidača koja dovode do raskida

Subota, 27.04.2024 | 20:56

Ukoliko radite sljedeće tri stvari, veš partner će biti nezadovoljan i polako će se udaljavati od vas

Skandal pod Goricom: Golman Budućnosti udario saigrača nakon derbija

Subota, 27.04.2024 | 20:28

Skandalozne scene su viđene po završetku derbija 1. CFL između Budućnosti i Sutjeske pod Goricom.

Ako žena želi da bude srećna, mora da IZBJEGAVA OVA TRI TIPA MUŠKARACA: Savjeti čuvenog mudraca zlata vrijedni!

Subota, 27.04.2024 | 20:05

Konfučije je bio kineski filozof i socijalni reformator. Njegova filozofija naglašava lični moral, ispravnost društvenih odnosa, pravdu i iskrenost. Njegove mudrosti su se vjekovima prenosile sa generacije na generaciju, a i danas u savremenom društvu njegove ideale prate oni kojima su njegova djela inspiracija.  

Lista ,,Budva može bolje!” – prof. dr Nikola Milović za jedan dan skupila više od 500 potpisa

Subota, 27.04.2024 | 19:41

Za samo jedan dan od predstavljanja odborničke liste „Budva može bolje”, prof. dr Nikola Milović, listu je podržalo više od 500 građana, saopšteno je iz budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Protest zbog revizionističkog imenovanja ulice u Pljevljima

Subota, 27.04.2024 | 18:48

Nevladine organizacije Akcija za ljudska prava (HRA), Centar za građansko obrazovanje (CGO) i ANIMA Centar za žensko i mirovno obrazovanje izražavaju oštar protest zbog preimenovanja Tivatske ulice u Pljevljima u Ulicu Branka Krvavca, vojnika JNA koji je poginuo u agresiji na dubrovačko-hercegovačko područje u Hrvatskoj u oktobru 1991.godine.

Sjajna partija kralja šljake: Rafa zapalio magičnu kutiju

Subota, 27.04.2024 | 18:32

Rafael Nadal je nošen sjajnom podrškom sa tribina pobijedio Aleksa De Minora sa 2:0 i plasirao se u treće kolo Mastersa u Madridu

"Podnesene 22 prijave zbog sumnje falsifikovanja turskih i američkih diploma"

Subota, 27.04.2024 | 18:00

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) u posljednjih pet mjeseci podnijelo je krivične prijave protiv 22 osobe zbog osnovane sumnje da su falsifikovala inostrane obrazovne isprave, što je daleko više nego u prethodnih nekoliko godina.

Ovo je spisak najzdravijeg povrća na svijetu: Iznenadiće vas šta je na posljednjem mjestu

Subota, 27.04.2024 | 17:52

Dijetetičari su za Parade.com otkrili spisak najzdravijeg povrća.