Petak, 19.04.2024 | 17:58
IZVOR: vijesti.me

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".




Foto: Skupština Crne Gore/Saša Matić

"Puna podrška za tim ministra Novice Vukovića. Ovo je tek početak", napisao je kratko Spajić na društvenoj mreži Iks.

"Budžetska inspekcija Ministarstva finansija, nakon više od deceniju od osnivanja, počela je nedavno da radi svoj posao - zakonito, profesionalno i isključivo u cilju zaštite novca svih građana, odnosno poreskih obveznika. Vjerujem da je to jasno, prije svega - svim članovima Vlade Crne Gore, kakvi god da su i da budu rezultati kontrola. Posebno očekujem podršku od kolega koji su po javnoj funkciji odgovorni za finansijsko - ekonomsku oblast”, odgovorio je ranije ministar finansija Novica Vuković na pitanje Vijesti kako komentariše to što je potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj saopštio da bi “albanski narod u Crnoj Gori možda bio spreman da pomogne uhapšenoj direktorici Agencije za spračavanje korupcije Jeleni Perovič da vrati novac ako je oštetila budžet”.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Bajčetić: Aerodrom u Golubovcima ove godine imaće rekordan promet i vezu sa 45 destinacija

Četvrtak, 02.05.2024 | 20:03

Podgorički aerodrom ove godine imaće rekordan promet i povezanost sa čak 45 destinacija, saopštili su za Gradsku iz Aerodroma Crne Gore. Napominju da sezonskih radnika ima dovoljno, a građane pozivaju na strpljenje zbog gužvi koje će uslijediti u ljetnjoj sezoni zbog povećanog broja letova i, kako kažu, skromnih kapaciteta terminalne zgrade. Kada je riječ o tivatskom aerodromu, iz ACG poručuju da su popravili krov i sistem za klimatizaciju.    

Milović: Stvorićemo uslove da Budva postane opština sa najvećim nivoom plata

Četvrtak, 02.05.2024 | 16:55

Budva na poražavajućem 11-tom mjestu po nivou prosječne plate u Crnoj Gori čak ispod državnog prosjeka, saopštio je na društvenoj mreži X poslanik DPS-a i nosilac liste “Budva može bolje”, Nikola Milović. 

Prema podacima MONSTATA ove opštine su u vrhu sa najvećim platama

Četvrtak, 02.05.2024 | 15:11

U prva tri mjeseca ove godine plate iznad prosječne u nivou države primali su radnici u opštinama Tivat, Zeta, Pljevlja, Podgorica, Cetinje i Kotor, pokazuju podaci Monstata.

"Za Aerodrome tražiti VIŠE NOVCA, ADP i Incheon najbolji izbor"

Četvrtak, 02.05.2024 | 11:47

Ako se Crna Gora odluči za pregovore sa samo četiri koncesionara za Aerodrome koji su ušlu u najuži krug, morala bi da promijeni uslove i traži više, smatra vazduhoplovni analitičar Alen Šćurić.

Martinović: Više od ŠEST MILIONA EURA podrške za projekte u Beranama, Šavniku, Gusinju i Plužinama

Četvrtak, 02.05.2024 | 11:11

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera je za opštine Berane, Šavnik, Gusinje i Plužine podržalo projekte vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda u ukupnom iznosu od preko šest miliona eura, saopštio je resorni ministar Vladimir Martinović.

Tržišna inspekcija 1. maja ZATVORILA devet objekata u ovim CRNOGORSKIM GRADOVIMA

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:55

Tržišna inspekcija zatvorila je juče devet objekata na crnogorskom primorju.

Podgorički Vodovod u ozbiljnoj FINANSIJSKOJ SITUACIJI: Građani za vodu duguju 3,1 MILION EURA

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:34

Novi menadžment je započeo analizu poslovnih potreba Društva i identifikaciju funkcija koje treba optimizovati, te će u narednom periodu, shodno potrebama optimalnog i efikasnog obavljanja radnih obaveza broj radnih mjesta racionalizovati, kazali su Gradskom portalu iz podgoričkog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, navodeći da u ovom Društvu imaju “ozbiljnu finansijsku situaciju”.

Podgorica: UHAPŠENA jedna osoba, ODUZETI pištolj i municija

Četvrtak, 02.05.2024 | 10:53

Podgorička policija uhapsila je I.M. (40) kod kojeg je pronađen pištolj "FEG", kalibra 8 mm, izbrušenog fabričkog broja, sa četiri komada municije.

Vučević poslaniku Jovanoviću: Vi ste PREDALI Crnu Goru, da danas imamo IZLAZ NA MORE lakše bi dobijali što nam treba

Četvrtak, 02.05.2024 | 09:56

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević obratio se poslaniku Milošu Jovanoviću, Novi DSS, koji je spočitao srpskoj vladi da je prodala Kosovo još prošle godine.

Picula: “Vidjećemo može li Vlada da se nosi s UNUTRAŠNJIM RAZLIKAMA”

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:41

Vrijeme će pokazati da li akuelna Vlada ima dovoljno političkog kapaciteta da se nosi s vlastitim unutrašnjim razlikama, a potom i reformama koje nije dovoljno samo izglasati u Parlamentu već ih je potrebno i primjenjivati, poručuje specijalni izvjestilac EP za Crnu Goru Tonino Picula.

Borovinić Bojović: Na čelo Vlade Srbije došao čovjek porijeklom iz naših krajeva

Četvrtak, 02.05.2024 | 20:37

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović čestitala je Milošu Vučeviću izbor na funkciju predsjednika Vlade Srbije.

Kneževićev advokat: Prvi cilj da se brani sa slobode, obavijestili smo i Evropski sud i UN

Četvrtak, 02.05.2024 | 20:13

Advokat predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića, Tobi Kedman poručio je danas da je prvi cilj tog advokatskog tima da se Knežević brani sa slobode.

UP: Dva vozača vozila pod dejstvom narkotika, jedan odbio “droga test”

Četvrtak, 02.05.2024 | 19:53

Nikšićka policija uhapsila je sinoć R.P. (20) i M.G. (41). zbog vožnje pod dejstvom narkotika.

Niste ni svjesni koliko su moćne tablete za mašinu za sudove, evo šta sve možete da očistite njima

Četvrtak, 02.05.2024 | 19:36

Napravljene su da se ‘izbore’ s tvrdom vodom, mrljama i masnoćom iz hrane, ali znate li šta sve možete očistiti samo jednom tabletom za mašinsko pranje posuđa?

Vujović: Šešeljevi učenici vladaju u Srbiji a i u Crnoj Gori gdje im se “evropske” snage žive čuti ne smiju

Četvrtak, 02.05.2024 | 19:13

Tragedija dvije zemlje da Šešeljevi učenici vladaju u Srbiji a i u Crnoj Gori đe im se “evropske” snage žive čuti ne smiju, poručio je lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović povodom izjava novoizabranog premijera Srbije Miloša Vučevića i jednog od lidera koalicije ZBCG Milana Kneževića.

Da li vam je samo prijatelj ili želi nešto više: Evo kako da otkrijete signale koje vam šalje

Četvrtak, 02.05.2024 | 18:54

Ako niste sigurni, moglo bi da vam pomogne ako malo razmislite o tome kako se on ponaša.

Mjesec je ušao u znak Vodolije: Spremite se za velike izazove i emocionalnu distancu

Četvrtak, 02.05.2024 | 18:31

Mjesec, planeta koja se najbrže kreće, nalazi se danas u Vodoliji i donosi specifične osobe. Ovaj položaj Mjeseca prijaće Vodolijama, Blizancima i Vagama.

Uprava za gazdovanje šumama pozvala nadležne da ispitaju navodnu sječu stogodišnjih stabala u NP Durmitor

Četvrtak, 02.05.2024 | 18:17

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima pozivala je nadležne organe da hitno reaguju i ispitaju medijske objave o kako su naveli, “navodnoj sječi više od 50 zdravih, stogodišnjih stabala u NP Durmitor”.

Mandić čestitao Vučeviću i novoj Vladi Srbije

Četvrtak, 02.05.2024 | 18:02

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Andrije Mandić uputio je čestitku Milošu Vučeviću i Vladi Srbije povodom njenog izglasavanja.

Izglasana nova Vlada Srbije, Vučević premijer

Četvrtak, 02.05.2024 | 17:38

Vladu Srbije, na čelu sa Milošem Vučevićem, čini 25 resornih ministara i pet bez portfelja, a na predlog Vučevića će imati četiri potpredsjednika.