Nedjelja, 12.05.2024 | 10:00
IZVOR: prva.rs

Većina pravi GREŠKU - Koliko SEKUNDI tačno treba da potrošimo na PRANJE LICA?

Da li ste obratili pažnju na to koliko traje vaše pranje lica?




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Proizvodi za čišćenje lica su postali nezaobilazni deo svakodnevne rutine, a jedan dodatni savjet bi mogao da vam pomogne da iskoristite sve pogodnosti proizvoda koji koristite.

Sve što treba je da potrošite malo dodatnog vremena na pranje lica. Tačnije, 60 sekundi.

"Čišćenje od 60 sekundi nije baš novo, ali se ponovo pojavilo. Ideja je jednostavna: umjesto da brzo operete lice, provedite cijeli  minut (ili više) umasirajući sredstvo za čišćenje u kožu. Ova promjena bi mogla da dovede do manjih pora i svjetlijeg, jasnijeg tena, posebno za one sa kožom sklonom aknama", objašnjava dr Keli Rid za "Huff Post".

Duže čišćenje znači više mogućnosti za potpuno čišćenje kože od viška masnoće i prljavštine, ali jedna od najvećih prednosti je to što više vremena daje aktivnim sastojcima da prodru u kožu.

Sredstva za čišćenje sa kiselinama za piling kao što su glikolna ili salicilna kiselina, ili ona koja koriste sredstva za čišćenje specifična za akne sa benzoil peroksidom, biće efikasnija kada se ne isperu odmah.

"Većina ljudi pere lice samo oko 15 sekundi i nije dovoljno vremena da se sastojci u sredstvu za čišćenje stvarno aktiviraju", rekao je dr Džeremi Brauer, dermatolog iz Njujorka.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Pejović: Težimo pomirenju, nećemo povlačiti Rezoluciju o Jasenovcu iz procedure

Subota, 25.05.2024 | 18:05

Poslanički klub PES je podržao Rezoluciju o Jasenovcu i neće je povlačiti iz skupštinske procedure, poručio je poslanik te stranke Boris Pejović.

Policija dobila nalog za pretres dva neuseljena stana u ulazu u Master kvartu, čeka se prisustvo advokata

Subota, 25.05.2024 | 17:10

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), na čijem čelu je Predrag Šuković, dobili su, nakon 24 sata čekanja, nalog od suda da obave pretres dva neuseljena stana koji pripadaju kompaniji Bemaks, u Master kvartu, kako bi provjerili da li su zaista opremljeni skupocjenim italijanskim namještajem, kako je u kompanijskoj dokumentaciji navedeno, objavio je portal Pobjeda.

"Reakcija Kneževića očekivana, dogovoriti brzu rekonstrukciju Vlade"

Subota, 25.05.2024 | 16:49

Odluka Demokratske narodne partije (DNP) o suspenziji dalje podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjena njihovih zahtjeva za politikologa Vladmira Pavićevića je očekivana. Kao najbolji način da se izađe iz nastale situacije vidi dogovor i relativno brzu rekonstrukciju Vlade.

Nadal o budućnosti: Velika je šansa da mi je ovo posljednji Rolan Garos, ali…

Subota, 25.05.2024 | 16:28

Rafael Nadal ostao je neodređen kada je u pitanju njegova teniska budućnost.

PES Danilovgrad: Predložićemo veći broj odluka u cilju poboljšanja životnog standarda

Subota, 25.05.2024 | 16:21

Dopunjeni Inicijalni odbor PES-a, nakon konstruktivne rasprave, zadužio je Klub odbornika da svojim proaktivnim djelovanjem u saradnji sa koalicionim partnerima, predloži Skupštini opštine donošenje većeg broja odluka u cilju poboljšanja životnog standarda sugrađana kao i sprovođenje predizbornog programa.

U Luci Kotor dva kruzera sa 942 putnika

Subota, 25.05.2024 | 15:52

U Luci Kotor danas su dva kruzera sa 942 putnika, javlja Radio Kotor.

Peranović: Ne planira se povećanje opšte stope PDV-a

Subota, 25.05.2024 | 15:24

Slijedi nam izmjena određenih poreskih Zakona, ali je bitno da se ne planira povećanje opšte stope PDV-a, kazala je direktorica Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija Crne Gore Biljana Peranović na Simpozijumu računovođa i revizora u Ulcinju.

Lekić priveden zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Subota, 25.05.2024 | 15:08

Predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Milan Lekić priveden je sinoć u Pljevljima zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, prenosi CdM.    

"Rješava se dugogodišnji problem nedostupnosti stomatološke zdravstvene zaštite za djecu sa teškoćama u razvoju"

Subota, 25.05.2024 | 14:47

Posvećenost Ministarstva zdravlja i ustanova svih nivoa zdravstvenih autoriteta ogleda se u  intenzivnom radu na obezbjeđivanju jednake i dostupne zdravstvene zaštite, sa akcentom na rješavanje problema nedostatka stomatološke zaštite za djecu sa teškoćama i smetnjama u razvoju, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kamenjaš: Da završimo seriju i osvojimo trofej; Ivišić: Nadam se da ćemo produžiti seriju

Subota, 25.05.2024 | 14:03

Košarkaši Budućnost Volija i SC Derbija igraju u nedjelju treću utakmicu finalne serije I MCKL lige u kojoj "plavo-bijeli" jure trijumf kojim bi i osvojili trofej prvaka Crne Gore.