Petak, 17.05.2024 | 08:17
IZVOR: cdm.me

Fond PIO: Danas počinje isplata penzija

Isplata penzija za april počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore PIO.




Foto: Ilustracija, Pixabay

“Prosječna penzija (bez obračunate razlike) za april iznosi 488,48 eura. Prosječna isplaćena penzija sa obračunatim razlikama za april iznosi 510,09 eura”, kazali su iz Fonda PIO.

Sredstva potrebna za isplatu svih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za april su 61,06 miliona eura.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Mujović: Profitiraćemo od solarnih panela, dug RS za Bilećko jezero ostaje

Četvrtak, 06.06.2024 | 20:51

Usvojeni Zakon o korišćenju energije iz obnovljivih izvora štiti državu Crnu Goru i građanima daje izuzetnu priliku da proizvode električnu energiju, saopštio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

Novaković Đurović: Uklonjena protivustavna norma Spajićeve Vlade za povećanje starosne granice za odlazak sudija u penziju na 67 godina

Četvrtak, 06.06.2024 | 18:25

Zahvaljujući inicijativi i amandmanu poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA, uklonjena je protivustavna norma iz Zakona o sudskom savjetu i sudijama. Time je izbrisana protivustavna norma koju je predložila Spajićeva Vlada, a kojom je bilo predviđeno povećanje starosne granice za odlazak sudija u penziju na 67 godina, saopštila je poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović.

ZARADE u MAJU - Pročitajte kolike su bile PLATE poslanika

Četvrtak, 06.06.2024 | 14:32

Najveću zaradu za maj u Skupštini Crne Gore primio je šef parlamenta Andrija Mandić 2.645,82 eura.

Počela prodaja karata za međunarodni voz - Ovo su CIJENE

Četvrtak, 06.06.2024 | 13:48

Prodaja karata za dnevni voz koji saobraća na relaciji Bar - Bijelo Polje – Novi Sad i obratno, počela je danas (06. juna), saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG).

BAR: Donijeta Odluka o zabrani izvođenja građevinskih radova tokom ljetnje turističke sezone 2024.

Četvrtak, 06.06.2024 | 13:28

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević donio je Odluku o zabrani izvođenja građevinskih radova tokom ljetnje turističke sezone 2024. godine. Cilj ove odluke je, kako je saopšteno, unapređenje turističkog ambijenta i stvaranje povoljnih uslova za razvoj turizma.

Posljednji radni dan biće obilježen OVIM temperaturama

Četvrtak, 06.06.2024 | 22:00

Još jedan sunčan dan nas očekuje!

Pljevlja: Zapalilo se vozilo tokom vožnje, pričinjena velika materijalna šteta

Četvrtak, 06.06.2024 | 21:57

U užem gradskom jezgru Pljevalja u ulici Vuka Kneževića večeras se u vožnji zapalilo vozilo. Vozač vozila Reno kargo registarskih oznaka PV BC 924, uspio je da blagovremeno napusti zapaljeno vozilo, piše PV informer.

Na tender za nabavku softvera za kontrolu podataka popisa nije stigla nijedna ponuda

Četvrtak, 06.06.2024 | 21:52

Na tender Uprave za statistiku MONSTAT za nabavku softvera za kontrolu podataka sa popisa nije stigla ni jedna ponuda, potvrđeno je Gradskoj TV u toj instituciji. Novi tender je u toku, a objavljivanje rezultata popisa stanovništva, domaćinstva i stanova, koji je održan 2023. godine, kako kažu u Monstatu, nije planirano prije druge polovine tekuće godine.

Milović: Nijesam znao da uputstvo Vlade važi i za tehničke greške, sve će se razjasniti narednih dana

Četvrtak, 06.06.2024 | 21:42

Povodom odluke koja je donesena na elektronskoj sjednici Vlade, osjećam se dužnim da reagujem na određene navode kako bih razjasnio situaciju. Kao resorni ministar, želim naglasiti da nisam dobio specifično uputstvo od Vlade da se ne smiju prihvatiti amandmani koji ispravljaju tehničku grešku u tekstu zakona, kazao je ministar pravde Andrej Milović.

Šta znači kada pas podiže jednu šapu? Pročitajte!

Četvrtak, 06.06.2024 | 21:20

Da li ste primijetili da vaš pas podiže samo jednu šapu, ali niste obraćali mnogo pažnje na to? Ovo možda nije najbolja odluka, jer postoji nekoliko razloga zašto to čini.

Sin Luke Modrića slavi rođendan: Šampion ne krije emocije

Četvrtak, 06.06.2024 | 21:06

Ivano Modrić, sin zvijezde Real Madrida i legende fudbala Luke Modrića, danas slavi 14. rođendan.  

Mujović: Profitiraćemo od solarnih panela, dug RS za Bilećko jezero ostaje

Četvrtak, 06.06.2024 | 20:51

Usvojeni Zakon o korišćenju energije iz obnovljivih izvora štiti državu Crnu Goru i građanima daje izuzetnu priliku da proizvode električnu energiju, saopštio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

Milatović: Crna Gora visoko pridaje važnost učešću u misijama i operacijama u inostranstvu

Četvrtak, 06.06.2024 | 20:34

Tokom zvanične posjete Kipru, predsjednik države Jakov Milatović je, sa gradonačelnikom Nikozije Konstatinosom Jorkatzisom obišao Zelenu liniju i razgovarao sa pet crnogorskih policijskih službenika koji učestvuju u mirovnoj misiji UN-a na Kipru (UNFICYP).

"Milović se oglušio o uputstvo premijera, Koprivica će zastupati Vladu"

Četvrtak, 06.06.2024 | 20:15

Na elektronskoj sjednici Vlade koja je okončana donijeta je odluka da se predlagač pravnih zakona opozove jer se oglusio o uputstvo koje je predviđalo da se amandmani na IBAR zakone ne mogu prihvatiti bez saglasnosti Vlade. Na sjednici je odlučeno da zastupnik Vlade u ime predlagača na sjutrašnjoj sjednici Skupštine umjesto ministra pravde Andreja Milovića bude Momo Koprivica, potvrđeno je Portalu RTCG iz Vlade.

Istraživanje pokazalo: Djeca više ne žele da postanu nastavnici i ljekari već influenseri

Četvrtak, 06.06.2024 | 18:40

Djeca više ne žele da postanu nastavnici, ljekari i biznismeni već influenseri, pokazalo je novo istraživanje telekomunikacijske kompanije BT Grupa.