Utorak, 27.06.2023 | 12:06
IZVOR: Kolektiv.me

EXIT lansirao Music & Talent Office –centar za razvoj globalnih muzičkih zvijezda i potpisao Lannu

EXIT, višestruki evropski festivalski šampion i jedan od vodećih brendova globalne festivalske industrije, pokrenuo je Music & Talent Office – EXIT Echosystem, sa ciljem da perspektivnim i talentovanim muzičarima sa naših prostora i šire pruži sveobuhvatnu podršku i šansu da razviju uspješne svjetske karijere. Na Svjetski dan muzike 21. juna potpisano je i prvo ime agencije - novosadska producentkinja i DJ-ka Lanna, jedna od najperspektivnijih mladih nada elektronske scene!




Foto: EXIT

Sa namjerom da u punom potencijalu iskoristi svoj uticaj u muzičkom biznisu i bliske kontakte sa vodećim svjetskim muzičkim i buking agencijama, EXIT pokreće inicijativu kroz koju će globalnim muzičkim zvijezdama u nastajanju pružati sveobuhvatnu podršku u razvoju njihove karijere, i to po principu 360° menadžmenta – kroz muzički lejbl, artist menadžment, buking, mentorstvo, ali i saradnju sa svjetskim muzičkim zvijezdama i agencijama.

"EXIT ima izuzetno visok ugled u globalnoj festivalskoj industriji i veoma bliske odnose sa vodećim muzičkim agencijama i svjetskim zvijezdama. Te veze nisu samo profesionalne, već i iskreno prijateljske i otvaraju vrata za razvoj svjetskih karijera muzičkih talenata" – navodi Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala.

Pored osnivanja sveobuhvatnog centra za razvoj budućih globalnih muzičkih zvijezda, EXIT će sarađivati sa relevantnim tijelima zemalja regiona na razvoju kancelarija za muzički izvoz (music export office) u svakoj od njih.

U prethodne dvije decenije, EXIT je pored dovođenja najvećih svjetskih zvijezda, u okviru svoje porodice festivala realizovao više od 1.000 nastupa muzičara iz regiona van njihovih matičnih zemalja. Mnogi izvođači svoje nastupe na Exitu pamte kao važne momente u svojim karijerama, nakon kojih su proširili krug svojih fanova, a mnogi su se sa manjih festivalskih bina na naredna izdanja vraćali kao hedlajneri.

Prvi potpis na ugovor s EXIT Echosystemom stavila je Lanna, vunderkind regionalne elektronske scene. Njen put ka zvijezdama otpočeo je kada je sa 13 godina prvi put nastupila na Exitu, a danas su iza nje već nastupi sa najvećim globalnim imenima, među kojima su Paul Kalkbrenner i Indira Paganotto.

Mlada producentkinja i DJ-ka iz Novog Sada svoju ljubav prema elektronskoj muzici počela je da razvija još kao dvanaestogodišnjakinja, a već sa 14 godina, ponijela je drugo mjesto na DJ takmičenju „Let's Mix It“. Lanna se Exitovoj publici prvi put predstavila 2019. na AS FM bini, kao trinaestogodišnjakinja i najmlađa članica EXIT porodice do danas. Dvije godine kasnije, nastupala je na NSNS bini, a još dvije godine trebalo je da prvi put kroči na kolosalnu mts Dance Arenu.  U jesen prošle godine počela je da objavljuje svoja prva izdanja – najprije traku „My Journey“, a zatim i EP „White Shadows“ u saradnji sa Sebastianom Haasom, kojim je postala najmlađa producentkinja na Beatportovoj Top 100 Progressive-house listi! 

U maju je imala priliku da nakon vodeće psytechno zvijezde današnjice Indire Paganotto zatvori umaški Sea Star festival, gdje je ispred Tesla Main Stage-a u snažnom ritmu zadržala hiljade rasplesanih fanova do ranih jutarnjih sati, a tome je prethodilo otvaranje spektakularnog EXIT Dance Arena Belgrade Takeover događaja sa Paulom Kalkbrennerom.

„Osjećam neopisivo uzbuđenje i zahvalnost jer je EXIT prepoznao moj rad i potrebu da pomogne mladim muzičarima. To me motiviše da još vrijednije radim i stvaram, i da svima poručim da uz istrajnost mogu postići mnogo toga. Za mene je ovo ostvarenje mojih najvećih snova i želim da inspirišem druge da vjeruju u svoje ciljeve“ – poručila je Lanna.

Uspon ka svjetskom vrhu Lanna će nastaviti u okviru jedinstvenog all-female koncepta na mts Dance Areni u četvrtak, 6. jula, gdje će nastupiti rame uz rame sa najmoćnijim ženama svjetske elektronske muzičke scene Ninom Kraviz, Indirom Paganotto i Amelie Lens!

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Ofenbach, Alok i Oliver Tree donose hitove teške milijardama strimova na glavnu binu EXIT festivala

Petak, 26.04.2024 | 12:11

Tesla Universe glavna bina EXIT festivala upravo je dobila moćno pojačanje!

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

Još jedna SPEKTAKULARNA PROSLAVA 21. maja - U Bar stiže Gibonni

Četvrtak, 11.04.2024 | 13:36

Proslava 21. maja u Baru.

VIDEO - Počelo Proljeće u Kotoru: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku r’n’r feštu

Subota, 06.04.2024 | 10:00

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor - “Proljeće u Kotoru”.

Jadranka Barjaktarović i Severina 21. MAJA na Cetinju - Manifestacija „Maj u hiljadu boja“, nastupiće i ove MUZIČKE ZVIJEZDE

Četvrtak, 04.04.2024 | 10:20

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu organizuju manifestaciju „Maj u hiljadu boja“ koja će biti održana od 17. do 22. maja.

U susret Vaskrsu - Pravoslavni vjernici danas obilježavaju VELIKI PETAK

Petak, 03.05.2024 | 08:22

Pravoslavni vjernici obilježavaju Veliki petak, dan koji simbolizuje stradanje Isusa Hrista i njegovo raspeće na krstu na Golgoti. To je dan najveće hrišćanske žalosti, posljednji u nedjelji Stradanja, tokom koga ne zvone crkvena zvona, posti se i farbaju uskršnja jaja.

Vujović: 30. aprila u Crnoj Gori boravilo oko 39.000 TURISTA, optimistični smo u pogledu turističke sezone

Petak, 03.05.2024 | 08:46

Prema nezvaničnim podacima koje Nacionalna turistička organizacija Crne Gore dobija od lokalnih turističkih organizacija na nedjeljnom nivou, 30. aprila u Crnoj Gori je boravilo oko 39.000 turista, što je rast od dva posto u odnosu na prethodnu godinu.

RECEPT DANA: Posna pita na vodi sa pečurkama

Petak, 03.05.2024 | 09:24

Odličan izbor da započnete dan jeste jednom domaćom pitom.

VIDEO: Pogledajte ovu "zvijer" - Predstavljen NOVI Ferrari, evo po čemu je poseban

Petak, 03.05.2024 | 09:41

Danas predstavljeni Ferrari 12Cilindri predstavlja vrhunac u razvoju Ferrarijevih motora, uvjeren je Gianmaria Fulgenzi, glavni direktor za razvoj proizvoda u Ferrariju. Dizajniran je od samog početka da slavi zvuk i performanse koje samo V-12 može isporučiti.

Dosadašnje rezervacije OBEĆAVAJUĆE - Sve je spremno na ljetnju sezonu na ŽABLJAKU

Petak, 03.05.2024 | 08:25

Nakon kraha zimske sezone, i na Žabljaku s nestrpljenjem očekuju ljetnju. Dosadašnje rezervacije su obećavajuće, ali sve to moraće da isprati i lokalna uprava. No, pitanje vodosnabdijevanja, parkinga i divlje gradnje gorući su problemi sa kojima opština ne može sama da se izbori.

Motociklista podlegao povredama nakon udesa u Budvi

Petak, 03.05.2024 | 21:56

Budvani M.Š. (38) podlegao je povredama koje je zadobio u udesu koji se večeras dogodio na bulevaru u Budvi.

FK Budućnost: Puna podrška Brnoviću, vjerujemo da će nadležni rasvijetliti nemili događaj

Petak, 03.05.2024 | 21:43

"Fudbalski klub Budućnost, u svjetlu najnovijih događaja sa kojima je javnost upoznata, želi još jednom da iskaže punu podršku šefu stručnog štaba Ivanu Brnoviću, uz vjeru da će nadležni organi preduzeti sve mjere na rasvjetljavanju nemilih događaja", navodi se u saopštenju Podgoričana.

Rajković: Sumnjam da iza nelegalne sječe u Jelovici stoji korupcija

Petak, 03.05.2024 | 21:29

V.d. direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Miloš Rajković u emisiji Okvir rekao je da sumnja, ali nema dokaze da iza velike nelegalne sječe u Jelovici stoji korupcija. Pomoćnik direktorice Uprave za inspekcijske poslove Darko Rašović kazao je da su inspektori u prethodnih desetak godina  podnijeli sedam krivičnih prijava protiv zaposlenih u Upravi za šume u Beranama od čuvara do menadžmenta, da su neki sankcionisani, ali da ti isti ljudi još rade.    

Popijte ga uveče i nećete zažaliti: Moćan napitak rješava nervozu i poboljšava san

Petak, 03.05.2024 | 21:16

Na pomen banana, većina pomisli na veliki broj kalorija

Da li subota donosi PRESTANAK PADAVINA? Pročitajte šta meteorolozi kažu

Petak, 03.05.2024 | 21:08

Pročitajte vremensku prognozu!

Uhapšena dva vozača: Auto-putem vozili 183 i 200 na sat

Petak, 03.05.2024 | 20:54

Mobilna jedinica saobraćajne policije uhapsila je dva vozača koji su auto-putem Princeza Ksenija vozili brzinom od 183 i 210 kilometara na sat, saopšteno je iz Uprave policije.

Đurović studentima: Nadam se da ćete za sljedeću Medicinijadu pozvati nekog muzičara dostojnog vašeg zvanja

Petak, 03.05.2024 | 20:35

Bivši ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović obratio se studentima putem društvene mreže X.

U Podgorici od početka godine zbog nepropisnog parkiranja izdato 4.806 prekršajnih naloga, naplaćeno 82 hiljade eura kazni

Petak, 03.05.2024 | 20:06

Od početka godine, pauk vozilom su premjestena 34 vozila koja su bila nepropisno parkirana na autobuskim stajalištima, a izdato je 4 806 prekršajnih naloga, kazali su iz Uprave za inspekcijske poslove Glavnog grada . Od ukupno 230 hiljada eura izrečenih kazni, naplatili su, kažu, gotovo 82 hiljade.

Saobraćajna nezgoda na putu Šavnik – Žabljak, automobil završio na krovu

Petak, 03.05.2024 | 19:24

Na putu magistralnom putu Šavnik – Žabljak danas poslije podne dogodila se saobraćajna nezgoda, objavio je portal Antena M.

Oslić sa povrćem, idealan za laganu i zdravu večeru

Petak, 03.05.2024 | 19:07

Isprobajte odmah!