Subota, 28.09.2019 | 10:34
IZVOR: luftika.rs

Nova LJUBAV, svađa, ali i priliv NOVCA... Veliki MJESEČNI HOROSKOP za OKTOBAR!

Oktobar važi za mjesec velikih promjena i brojnih iznenađenja, a horoskop nam otkriva da će tu biti dosta novih ljubavi, ali i svađa, kojih zdravstvenih problema treba da se pazimo, koji nas izazovi čekaju na poslovnom planu... Evo šta vam kaže mJesečni horoskop za oktobar 2019.
Foto: Ilustracija, Pixabay

Ovan

Posao

Tokom oktobra tranzitno Sunce boravi u vašem prirodnom sedmom polju I jedan od vaših najvećih prioriteta će biti odnos sa drugim ljudima, to podrazumijeva I međuljudske odnose na polju posla. Kada su vaše lične finansije u pitanju, oktobar donosi iznenadne troškove koji će se ticati partnerstva, bilo da je poslovno partnerstvo u pitanju ili jednostavno partner traži vašu finansijsku podršku. Pripazite na međuljudske odnose na polju posla, ne ulazite u rasprave koje će se u suprotnom sigurno pretvoriti u sukob. Biće provokacija ali ne reagujte.

Ljubav

Ovnovi koji su zauzeti su u prvoj nedjelji mjeseca oktobra u relativno dobrom odnosu sa voljenom osobom, jer se poljem koje predstavlja partnerstvo kreće planeta harmonije I sklada. Ipak, tu se sada nalazi I Mars koji uvek predstavlja akciju, ali I sukob, nervozu I zato je neophodno u danima koji su pred vama voditi računa na koji način komunicirate sa voljenom osobom. Ukoliko ste slobodni, za veliku većinu vas ovo će biti kvalitetan period jer ćete biti društveno aktivni a I prijatelji će insistirati na tome da se aktivirate u tom smislu. Sada će se u vašem životu pojaviti osoba sofisticiranog izgleda I ponašanja koja će vam odmah privući pažnju. Moguća je strastvena avantura koja će vremenom prerasti u pravu romansu.

Zdravlje

Moguće su sitne hirurške intervencije a pazite se infekcija mokraćnih kanala.

Bik

Posao

Ovo je odličan period za posao s obzirom na to da ćete svu energiju, koje će biti na pretek, usmjeriti na ovo polje. Do osmog oktobra, tranzitna Venera doprinosi skladnim odnosima sa saradnicima, dobar je momenat za sklapanje ugovora, ali je nephodno da se naoružate strpljenjem jer će se tek u daljem vremenu to pokazati kao pametan potez koji donosi prosperitet. Kako je u ovom polju tokom čitavog mjeseca I Mars u znaku Vage, ovo je Idealan period za sve one koji se bave fizički napornim poslovima, imaće više snage za obavljanje istih. Što se tiče odnosa sa nadređenima I kolegama, biće potrebno dosta diplomatije I pažljivog pristupa u komunikaciji, jer su moguće I burne reakcije. Ne kritikujte, osim ako je u pitanju konstruktivna kritika, savjet… finansije se popravljaju, ali su mogući sitni troškovi.

Ljubav

Ukoliko ste zauzeti, u odličnom ste odnosu sa voljenom osobom tokom čitavog mjeseca. Planeta ljubavi od osmog oktobra prolazi kroz vaše prirodno polje partnerstava I samim tim omogućava harmoniju. Ipak, povremeno će se javiti ljubomora I posesivnost, naizmjenično, s vaše strane I sa strane partnera. Gledajte da u tim trenucima ne kažete nešto zbog čega ćete se kasnije kajati. Slobodni pripadnici vašeg znaka, iako prilično fokusirani na polju posla, zahvaljujući svom nenametljivom šarmu privlače pažnju jedne harizmatične osobe kojoj će teško moći odoljeti.

Zdravlje

Mogući probleni sa urinarno-genitalnim organima.

Blizanci

Posao

Veliki broj pripadnika vašeg znaka imaju potrebu za promjenom, međutim, nikako ima ne polazi za rukom da zamišljeno sprovedu u djelo. Takođe, bez obzira na to koliko ste uspješni u onome što radite, prevelika želja za perfekcijom vas sputava, odnosno, čini kontraefekat, pa je preporuka da se malo opustite. Tranzitni Mars je u napetom aspektu sa vašim Suncem, a to govori o potencijalnom sukobu sa nadređenima. Priliv novca je stabilniji u odnosu na prethodni period.

Ljubav

Na polju ljubavi, ukoliko ste zauzeti, prvih deset dana donose odlične momente za poboljšanje odnosa sa voljenom osobom. takođe, mnogim Blizancima će se ukazati prilika za avanturu sa trećom osobom, s tim što je dobro razmisliti o posljedicama. Slobodni Blizanci su vrlo aktivni, posebno od trećeg oktobra kada Mars ulazi u prirodno polje ljubavi I tu će se zadržati tokom čitavog mjeseca. Ljubav se dešava na mjestima poput fitness centara, kafića, restorana I generalno mjesta gdje se dešava zabava. Od druge polovine mjeseca je moguće zaljubljivanje u nekog od kolega.

Zdravlje

Što se tiče zdravlja, ovo je mjesec u kojem ćete biti vrlo vitalni I aktivni I preporučuje se više bavljenja fizičkim aktivnostima.

Rak

Posao

Ovo je još jedan mjesec koji vašem znaku donosi veliki broj poslovnih obaveza koje će vam oduzimati dosta vremena, prekovremeni rad je neminovan, ali ćete biti zadovoljni jer ćete odmah vidjeti rezultate. Imate podršku nadređenih a vi dajete sve od sebe da istu  I opravdate. Ipak, povremeno će se javiti netrpeljivost u međuljudskim odnosima, pa je potrebno prvo dobro razmislite prije nego što reagujete na bilo šta. Nekim Rakovima će se ukazati prilika za dodatnim, dobrim izvorom prihoda.

Ljubav

Na polju ljubavi, zauzeti pripadni vašeg znaka će se povući u sebe, velika većina Rakova pokušava unijeti radikalne promjene unutar svoje ličnosti ili se jednostavno suočavaju sa okolnostima koje ih guraju ka promjenama. Sve to na uštrb partnerstva u kojem se nalaze. Pored toga, Mars je u izazovnom aspektu sa vašim Suncem. Sada imate priliku da na jedan kvalitetan način možete napraviti balans između svojih I potreba voljene osobe. Slobodni Rakovi od druge nedjelje mjeseca ulaze u vrlo dobar period na polju ljubavi. Planeta ljubavi, Venera, će biti u znaku Škorpije I boraviće u njihovom prirodnom polju ljubavi. Ovo je šansa da se promijeni ljubavni status sa osobom koja je nedavno napustila veoma težak emotivni odnos.

Zdravlje

Što se tiče zdravlje, ovo je mjesec kada će se svi Rakovi prilično umarati a moguće su I povrede.

Lav

Posao

Izuzetno kvalitetan mjesec je pred vama, prvenstveno jer ćete biti odlično organizovani, a povoljan uticaj tranzitnog na vaše natalno Sunce omogućava vam da se istaknete u kolektivu. Većina Lavova razmišlja I o promjenama koje će zaista I uslijediti u narednim mjesecima, a planovi se već razvijaju u svakome od vas. Ukoliko ste do sada radili za nekog drugog, vrlo je izvjesno da ćete u budućnosti početi raditi na tome da pokrenet svoj privatni biznis, malim ali sigurnim koracima. Oni Lavovi koji već dugo čekaju na rezultate uloženog truda, sada će jedan dio istih biti vidljiv.

Ljubav

Na polju ljubavi, ukoliko ste zauzeti, odnos je kvalitetan I dobar, prvenstveno zahvaljujući dobroj komuikaciji sa voljenom osobom. trzavica će,svakako biti, ali one su potpuno zanemarljive. Slobodni pripadnici vašeg znaka se dvoume da li jednoj osobi koju već dugo poznaju da pokažu otvorenije emocije. Ipak će se odlučiti za akciju, vođeni mišlju da ko ne riskira, taj ne može postići uspjeh.

Zdravlje

Na polju zdravlja, vitalni ste, mada vam je potrebno više odmora, a razlog je napor koji ulažete u posao. To vam oduzima dosta vremena I prilično ste pod stresom što je značajan faktor.

Djevica

Posao

U vašem prvom polju, koje predstavlja život, okolnosti u kojima se nalazite, svakodnevicu… se I dalje nalazi Mars koji vas pokreće I tjera da idete samo naprijed. Međutim, već od četvrtog oktobra, ova planeta se seli u vaše prirodno polje novca I ličnih Prihoda, pridružuje se Suncu I Veneri I jasno je da ćete se sad najviše baviti upravo finansijama. Biće troškova, prihoda a vaša analitična priroda će biti pod stresom jer volite sve držati pod kontrolom. Preporuka je da se malo opustite, jer ćete svaki gubitak koji budete imali, uspješno nadoknaditi. Mogući su pokloni, ali I podrška bliske osobe, partnera…

Ljubav

Kad smo već kod ljubavi, ako ste zauzeti, oktobar mjesec donosi harmoniju, na samom njegovom početku, međutim, vaša planeta Merkur se trećeg dana mjeseca seli u znak Škorpije I “boji” vaš karakter nekim drugim bojama. Bićete sumnjičavi prema voljenoj osobi, koja vam pruža podršku, ali je to po vašim kriterijumima ipak nedovoljno. Ukoliko ste slobodni, ovo će biti nekoliko nedjelja u kojima ćete zaista imati priliku za novu ljubav ili za nastavak nekadašnje ljubavi ali u novom ruhu. Na vama je da odlučite kojm ćete putem krenuti.

Zdravlje

Osjetljiva koža I moguće su alergije.

Vaga

Posao

Vi ste zvijezda mjeseca oktobra, odnosno, bar prve tri nedjelje. Sunce u vašem prvom polju vas obasjava posebnom svjetlošću, daje vam veliki optimizam a to primjećuju I oni koji su oko vas koji žele boraviti u vašem društvu. Namećete se kao lider u poslovnom okruženju, vrlo ste vidljivi nadređenima, a neki pripadnici vašeg znaka mogu očekivati I unaprjeđenje ili bar neki bonus na platu. Tranzitni Mars je takođe u vašem znaku, od četvrtog oktobra, što će vas dodatno motivisati u sprovođenju onog što ste zamislili u djelo. Mars u prvom polju daje I na pojačanoj agresiji, pa nećete biti skloni diplomatiji kao inače, dešavaće se I da nekog drugog zadužite da umjesto vas izvrši ono što se vama ne radi. Mars je u napetom aspektu sa Saturnom I sada je važno da ne odustajete pred ciljem, što bi se zaista mnogima moglo desiti.

Ljubav

U partnerskom odnosu, oktobar generalno donosi harmoniju. Suprotna strana pokazuje posvećenost iako na malo nespretan način, što će vam biti simpatično. Slobodni pripadnici vašeg znaka su okruženi zainteresovanim kandidatima, pa vas sve to dovodi u nezgodan položaj, jer vam se čini da su svi podjednako kvalitetni. Neodlučnost će trajati do sredine mjeseca, kada vaša planeta prelazi u znak Škorpije I vi ste tada spremni za akciju.

Zdravlje

Ne izlažite se velikim fizičkim naporima, bez obzira na to što se osjećate odlično I puni ste snage, jer su moguće povrede. Posjetite stomatologa.

Škorpija

Posao

Pred vama je mjesec u kojem će se u vama javiti unutrašnji strahovi I sumnje u sve ono što vas okružuje. Sve to je zapravo dosta predimenzionirano, samo je preporuka da se ne istrčavate u zaključcima, posebno na poslovnom planu. Pored toga, dobro bi bilo svu svoju energiju usmjeriti isključivo na ono što je samo vaše zaduženje. Što manje komunikacije sa okolinom, jer se za čas može desiti konflikt a često ćete baš vi biti inicijator. Finansije su dobre, ali imaćete zaista velike troškove, koji su uzrokovani vašim velikim apetitima.

Ljubav

Kontrolišite se. Ukoliko ste zauzeti, prisutne su trzavice u odnosu sa partnerom, koje uzrokuje tranzitni Uran. Ova planeta ide retrogradnim hodom pa će mnogi od vas sada moći popraviti, odnosno revitalizovati odnos sa voljenom osobom ako obje strane ulože minimalne napore. Slobodne Škorpije se vrlo često vraćaju u prošlost, u svojim mislima, javlja se želja za ponovnim kontaktom sa osobom iz prošlosti, samo što je razlog najvjerovatnije nedostatak nove zanimljive osobe.

Zdravlje

Na polju zdravlja, ovo će biti mjesec velike nervoze I nesanice.

Strijelac

Posao

Iskoristite tranzit Jupitera kroz vaše prvo polje, još kratko je tu. Aktivirajte se više u sprovođenju planova u djelo. Ukoliko ste u potrazi za poslom, ili jednostavno želite napraviti neki korak napred, sada je trenutak, posebno što se krajem mjeseca Merkur sprema na svoj posljednji retrogradni hod za ovu godinu, zato ne gubite vrijeme. Na polju posla, oktobar donosi ispunjenje planova I želja, pa čak I kada se radi o nečemu što je relativno teško ostvarivo. Podrška prijatelja se može pokazati kao ključna, kroz dobar savjet. S druge strane, pripazite na komunikaciju sa prijateljima, odnosno, ne vršite pritisak, jer su mogući sukobi.

Ljubav

Ukoliko ste zauzeti, imaćete naizmjeničnu potrebu za slobodom kao I za bliskošću, pa ćete tako zbunjivati voljenu osobu. Povedite računa o tome. Ukoliko vam se ukaže prilika da negdje na kratko otputujete, učinite to zajedno, jer ćete tako učvrstiti odnos u kojem se nalazite. Povoljan aspekt planeta u vazdušnim znacima slobodnim Strijelčevima donose brojne mogućnosti za promjenu emotivnog statusa, a najviše ih može zainteresovati osoba koju su upoznali preko prijatelja.

Zdravlje

Zdravlje je dobro I javlja se potreba za većim fizičkim naporima.

Jarac

Posao

Krajem prošlog mjeseca je vaša planeta, Saturn, krenula direktnim hodom, ali se se još uvijek osjećate nedovoljno snažnim I jakim, a očekivanja se I dalje sporo ispunjavaju. Postavili ste realne ciljeve. Ograničenja su I dalje prisutna I to vas negdje duboko u vama jako frustrira. Srećom, važite za najstrpljiviji zodijački znak I to je vaša takoreći, tajna moć. Tranzitno Sunce se nalazi u vašem prirodnom desetom polju, polju koje predstavlja Zenit, sve što ste postigli I što ćete postići. Karijeru, status, sliku u javnosti. Pored Sunca, tu je Venera u prvoj polovini mjeseca, zajedno sa Marsom, koji će u ovom polju boraviti do devetnaestog novembra. Svu energiju usmjeravate na deseto polje. Smatrate da ste dovoljno čekali I da je sada vrijeme za akciju. Oktobar to I omogućava. Podrška nadređenih ili ljudi koji su na visokim društvenim položajima neće izostati. Šefovi će možda imati drugačiji pogled kada su neke ideje u pitanju, pa se mogu desiti nesporazumi kratkog daha.

Ljubav

Na polju ljubavi, vrlo ste posvećeni voljenoj osobi, ili bolje rečeno, kvalitetu odnosa. U zavisnosti od prošlosti, partnerstvo opstaje. Slobodni Jarčevi su već dugo usamljeni, međutim, fokus nije na polju ljubavi. Više se bave poslovnim obavezama, a za ljubav ima vremena. Ipak, sudbina se može našaliti sa vama I vratiti vam važnu osobu u život koja će vam na pozitivan način poremetiti svakodnevicu.

Zdravlje

Premoreni ste ali se fizički aktivirate jer osjećate da vam je to neophodno. Bolja kondicija I snaga.

Vodolija

Posao

Poslovna situacija će se tokom oktobra iz dana u dan mijenjati, što je I inače priroda vašeg znaka: preokreti, skretanje sa planirane rute, improvizacija; pa se nećete previše stresirati kada vidite da planovi idu nekim drugim tokom. Finansije su ono što vam može donijeti zabrinutost. Konstantno imate utisak da ste na nuli, odnosno, kako se desi prihod, automatski sledi rashod. Sve što možete učiniti jeste da se štedite kada su nepotrebne stvari u pitanju, impulsivna kupovina I tako dalje. Priliv novca je sada moguć iz inostranstva ili zarada kroz putovanje preko granice. Saturn, koji ujedno, pored Urana vlada vašim horoskopskim znakom je u vašem prirodnom dvanaestom polju, pa imate utisak da ste nekako izdvojeni iz realnosti, povučeni u svoj svijet.

Ljubav

Ukoliko ste zauzeti, takav stav izaiva sumnju u voljenoj osobi, ali će se ipak suzdržati jer osjeća da je u pitanju samo prolazna potreba I u pravu je. Ukoliko ste još uvijek usamljeni a želite promjenu emotivnog statusa, ljubav dolazi sa najneobičnijih mjesta: iz inostranstva, na putu, pa čak I u blizini neke crkve, odnosno vjerskog objekta. Takođe, ljubav se može desiti sa osobom sa kojom ćete se na samom početku sukobiti oko razičitih stavova.

Zdravlje

Zdravlje je u redu, ali ćete se ulenjiti.

Ribe

Posao

Tokom oktobra tranzitno Sunce boravi u vašem prirodnom osmom polju i jedan od vaših najvećih prioriteta će biti finansije koje su povezane sa pozajmicama, kreditima pa ćete se potruditi da sve što se tiče ovog segmenta riješite u smislu da smanjite dugovanja, lična ili ona dugovanja prema vama. Važno je da imate na umu da se često znate zabrinuti više nego što je zaista realno i savjet je da pitate nekog za objektivno mišljenje. Kako su se prethodnog mjeseca desili mlad I pun Mjesec na prvog I sedmog polja, promijenićete svoj odnos prema nekim ljudima. Nećete dozvoliti da vas stavljaju u poziciju koja je pogodna za sve osim za vas. Sada ste isključivo vi na redu.

Ljubav

Naravno, ovo se tiče I odnosa sa partnerom. Jasno ćete staviti do znanja da je poželjno da se više posveti zajednici u kojoj ste oboje vi tu niste sami. Suprotna stranaće vas čuti na pravi način. Slobodni pripadnici vašeg znaka idealizuju blisku osobu. Oprez, jer sa “oblaka” se može pasti a otrežnjenje je uvijek neprijatno. Slušajte srce ali ne zapostavljajte ni racio. Kako je dosta planeta u vašem prirodnom osmom polju, sada ćete imati priliku da započnete strastvenu vezu. Osoba koja vam privlači pažnju će u vama naći balans, ali će za nešto ozbiljnije ipak biti neodlučna.

Zdravlje

Izbjegavajte hirurške intervencije ozbiljnijeg tipa, ako ste u mogućnosti.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Savićević i Kašćelan: "Zadovoljni smo trenutnom dinamikom izvođenja radova na gradskom stadionu"

Srijeda, 27.05.2020 | 17:26

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan obišao je danas sa predsjednikom Fudbalskog saveza Crne Gore Dejanom Savićevićem i generalnim sekretarom Momirom Đurđevcem radove na gradskom stadionu na Cetinju.

Da li je vaš među njima? - Ovo je lista NAJMANJE STRESNIH poslova

Srijeda, 27.05.2020 | 17:24

Bilo da radite u kancelariji ili u rudniku, iako su drugačiji, oba posla mogu veoma teško djelovati na psihu. Ipak, različitim istraživanjima utvrđena je i lista najmanje stresnih poslova.

Marković: Nije tačno da sam naredio hapšenje Joanikija i sveštenika

Srijeda, 27.05.2020 | 17:13

Predsjednik Vlade Duško Marković je, u okviru Premijerskog sata, odgovarajući na pitanje Gorana Danilovića, predstavnika Posebnog kluba poslanika, ocijenio da su nezakonita okupljanja 12. i 13. maja ove godine u više gradova Crne Gore mogla da imaju nesagledive posljedice po zdravlje građana i naglasio da nije tačno da je on naredio zadržavanje sveštenika.

Za 5 minuta do savršenog slatkiša: Donosimo vam RECEPT za ukusnu tortu od samo pet sastojaka

Srijeda, 27.05.2020 | 17:12

Jedna ste od praktičih domaćica koje ne gube vrijeme na pečenje kora i dvočasovno spremanje kolača? Da? Onda je ono pravi recept za vas.

Crnogorska policija učestvovala u rasvjetljavanju pokušaja UBISTVA u Ukrajini

Srijeda, 27.05.2020 | 17:01

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su kroz  neposrednu komunikaciju i direktnu razmjenu operativnih informacija sa kolegama iz Ukrajine učestvovali u rasvjetljavanju krivičnog djela ubistvo u pokušaju koje je izvršeno 26. maja na štetu crnogorskog državljanina R.Z. (38).  

POVRATAK Premijer lige, faza dva: Dopušten KONTAKT između igrača

Srijeda, 27.05.2020 | 16:43

Svih 20 klubova engleske Premier League danas je glasalo za nastavak treninga s dozvoljenim kontaktom, što je važan korak ka nastavku prvenstva.

KRAJ sezone: Crnogorski klubovi željeli nastavak ABA lige, ali ne i ostali

Srijeda, 27.05.2020 | 16:08

ABA liga je danas i zvanično okončala tekuću sezonu.    

"Reforma javne uprave je DUG proces, loši poslovni rezultati ne mogu biti nagrađeni"

Srijeda, 27.05.2020 | 15:36

Predsjednik Vlade Duško Marković rekao je na Premijerskom satu da reforma javne uprave nije samo pitanje racionalizacije, već da je riječ o prilagođavanju administracije za novo vrijeme i nove razvojne potrebe društva.

Marković: U fokusu naših POLITIKA su građanin i njegova porodica

Srijeda, 27.05.2020 | 15:35

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je na Premijerskom satu da je epidemija koronavirusa otežala djelovanje organizovanim kriminalnim grupama, ali da su državni organi, i prije pojave globalne pandemije, i u toku nje, sprovodili svakodnevne i sveobuhvatne aktivnosti na suzbijanju organizovanog kriminala i da je pandemija podigla nivo svijesti o potrebi zaštite životne sredine.

VIDEO: "Ona je SIMBOL NADE...": U Australiji se rodila prva KOALA nakon strašnog požara

Srijeda, 27.05.2020 | 15:28

Zbog pandemije koronavirusa mnogi su zaboravili da je Australiju nedavno zahvatio jedan od najtežih požara, u kojem je život izgubilo mnogo životinja.